Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi, şube merkezinde düzenlediği program ile Ataşehir ilçesinde görev yapan basın mensuplarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü" kutladı.Dernek Başkanı Seda Günel, 8.Olağan kongre sonrasında göreve geldiklerini, yönetim kurulu görev dağılımının ardından sırasıyla yaptıkları çalışmalarla ilgili genel bilgi verdi.

Göreve geldikleri andan itibaren sırasıyla; Esatpaşa Mahallesi'ndeki dernek merkezini, Küçükbakkalköy'de daha merkezi bir noktaya taşıdıklarını ifade ederek, ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt'un katılımıyla resmi açılış programı ile şube merkezinde burada sosyal, kültürel ve akademik çalışmaları yürüttüklerini aktardı.

ADD Genel Merkezi'nin Ankara'daki yeni merkezinin açılışının yanısıra, diğer genel merkez programları ve şube programlarına katılım sağladıklarını, Ataşehir'de yaz şenliği organize ettiklerini ve katılımın dolu dolu olduğunu belirten Başkan Seda Günel, resmi kurum ziyaretleri, öğrencilere yönelik burs destek çalışmaları, ADD Ataşehir'in bünyesinde uzman hocalar eşliğinde akademik eğitimlere başladıklarını ve bu çalışmaların başarı ile devam ettiğini ifade etti.

ADD Ataşehir Şubesi olarak, özel eğitim kurumları ile görüşmeler yaptıklarını ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik burs çalışmalarını ikinci dönem itibariyle başlatacaklarını vurguladı. İlçe genelinde; Darülaceze sakinlerine, öğretmenlere ve diğer sivil toplum kuruluşlarına yönelik etkinliklere katılım sağladıklarını belirten Seda Günel, Ankara Gezisi ile Ataşehir'de Anıtkabir'i ve ilk meclisi görmeyen Ataşehirlileri kültür gezileriyle buluşturmaya başladıklarını ve planlamaların yeni yılda aynı kararlılıkla süreceğini, ADD Ataşehir olarak deprem başta olmak üzere Ataşehir AKOM ile LÖSEV, AÇEV gibi diğer kurumlarla ortak konularda projeler geliştirmeye devam ettiklerini ve geçtiğimiz 29 Ekim'de ve 10 Kasım'da etkinliklere geniş katılım ve ek organizasyonlarla katkı sunduklarını ifade etti.

ADD Ataşehir Şubesi'nin genel amacının akademik çalışmalar, sosyal sorumluluklar ön planda tutarak örnek bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini aktaran Başkan Seda Günel, "Yeditepe Üniversitesi işbirliği ile gençlere yönelik yeni çalışmalarında görüşmelerini gerçekleştirdiklerini, Ataşehir'de ADD'yi en iyi noktaya taşımaya yönetimimiz ve üyelerimizle getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Siz değerli basın mensuplarının da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor, basının her zaman yanımızda desteğini görmek istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, günün anısına ADD Ataşehir Şubesi adına etkinliğe katılan basın mensuplarına Atatürk Ajandası hediye edildi.