Milli Mücadelenin en önemli zaferlerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında, Gazi Meclisimiz tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi'lik unvanı ve "Mareşallik" rütbesi verilmiş ve bu tarihe atfen her yıl, 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Ataşehir'de çeşitli törenler düzenlendi.

Ataşehir’de 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında İlçe Kaymakamlığı ev sahipliğinde resmi törenlerin ilki Barbaros Mahallesi Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda çelenk takdim töreni gerçekleşti.

Gerçekleşen törene; Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Volkan Aydın, Kaymakamlığa bağlı resmi kurum müdürleri ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin yanısıra mahalle muhtarları, diğer katılımcılar ve gaziler katıldı.

Törende sırasıyla; Ataşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Ataşehir Belediyesi, AK Parti ve CHP, Muharip ve Gaziler Derneği Ataşehir Şubesi’nce anıta çelenk konuldu.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından Muharip ve Gaziler Derneği Ataşehir Şubesi Başkanı Recep İşen tarafından “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle bir konuşma gerçekleştirildi.

GAZİLER TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN TEMEL TAŞLARISINIZ
Şube Başkanı Kore Gazisi Recep İşçen, "Vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin can ve namusunun korunması adına, savaş meydanlarında kanlarını ve canlarını ortaya koyarak Şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyor. 19 Eylül gaziler gününü kutluyoruz.
Sizler şehitlerimizle birlikte; laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşlarısınız. Bizlerin bu aziz vatana olan görev ve sadakatimiz ölünceye kadar devam edecektir. Şehit ve gezilerimize sahıp çıkmak ve saygılı olmak tarihimize ve mazimize bağlılığın bir ifadesidir. Gaziler gününde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için tüm şehitler ve gaziler adına hepinize teşekkür ederiz." dedi.

Çelenk töreninin ardından ikinci tören ise TEB Ataşehir Ortaokulu'nda gerçekleşti. Okul Müdürünün konuşmasının ardından sırasıyla öğrenciler şiirler ve gösterilerini gerçekleştirdi. Ardından müzik öğretmeni tarafından verilen mini konser, yüreklere dokundu.

GAZİLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
Şube Başkanı Kore Gazisi Recep İşçen, 19 Eylül, kurtuluş savasında, Kore’de Kıbrıs’ta savaşan, gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri terör örgütlerine karsı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz hain darbe gırısımınde vücutlarını siper eden tüm gazilerin şeref günüdür. TBMM'si 19 Eylül 1921 tarihinde, bu emsalsiz zaferin anısına, bas komutan Mustafa kemal Atatürk’e Türk millet' adına, "Gazilik” unvanı ile "Mareşallik" rütbesi tevcih etmiştir. Aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazı olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Azız milletimizin, asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi "Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi" deyişinde saklıdır. 19 Eylül, muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler, "gaziler gününüz" kutlu olsun. 19 Eylül gaziler günü münasebetiyle, en büyük gazi Mustafa kemal Atatürk silah arkadaşlarını aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimizi Türkiye muharip gaziler derneği olarak rahmetle anıyor, hayatta olanlara sağlık ve esenlikler diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tören sonunda Gazilere günün anısına hediyeler takdim edilerek, hatıra fotoğrafları ile programlar sona erdi.