İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından yerel basın ile buluşma toplantısı düzenlendi. Toplantı'da İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Bora Yörükoğlu, partisinin politikalarını, ilçe yapılanması ve önümüzdeki sürece dair kesin ve net açıklamalarla; "Yeni Yönetimimizle biz eminiz ve hazırız! Kendimizi Ataşehir'de ispatlayacağız" vurgusunda bulundu.



Küçükbakkalköy'de bulunan İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı çok amaçlı salonunda düzenlenen basın toplantısında İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu tarafından yeni yönetim, çalışmalar ve hedefler konusunda bilgilendirme yapıldı.
Toplantı'da Ataşehir'de faaliyet gösteren basın mensupları yanısıra partinin yönetim kurulu üyeleri katılım sağlarken; İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu kısaca kendisini tanıttı.


Başkan Bora Yörükoğlu'nun konuşmalarından satırbaşları ise şu şekilde;
1 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLADIK
İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığında yaklaşık 1 ay önce yeni yönetim sürecine geçiş yaptık. Bir ay önce İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener'in takdiriyle Ataşehir İlçe Başkanlığı görevine atandık. Bu bir aylık süreç içerisinde, ilçemizin yönetim ve divan kurullarını oluşturduk ve bugün sizlerle buluşmamızın ardından saha çalışmalarımıza başlıyoruz.


KURULUŞUNDAN BUGÜNE GÖREV ALAN ARKADAŞLARIMIZLA YÖNETİMİ OLUŞTURDUK
İYİ Parti'nin kuruluşundan bugüne çeşitli kademelerde görev yaptım. Bir aydır ilçemizde görev yapmaktayım. Kapsayıcı rolle ilçemizin kuruluşundan bugüne bugüne görev alan arkadaşlarla görüşerek yeni yönetimimizi oluşturduk. Sürecimiz kısalıyor, hızlı planlama ile saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mahalle teşkilatlarımızı yapılandırıyoruz. Esnaf ve halkımızla buluştuk. Ciddi geri dönüş sağladık.

2'NCİ PROGRAMIMIZIN ADI "İKİ YAKA İSTANBUL"
Anlat İstanbul programımızın ardından İki yaka İstanbul projemizi 39 ilçemizde başlatacağız. Mahalle ziyaretlerimizin startını veriyoruz. Mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, esnaf ve vatandaşlarımızla buluşmaya başlıyoruz. Parti olarak kadınlar ve gençlerle buluşuyoruz. İlçemizde 17 hafta olmak üzere toplam 20 hafta sürecek program ile halkımızın istek ve sıkıntılarını, il başkanlığımıza ve genel merkeze raporlayacağız. Sorunları meclise de taşıyacağız. Haftalık grup toplantılarında meclis kürsüsünden dile getireceğiz. Mecliste gündem olmasını sağlayacağız. Herkese partimizi anlatacagiz. İlçe Başkanlığımız bünyesinde; Kadın Politikaları ve Gençlik Politikaları başkanlarımızla üç koldan mahalle programlarımıza devam edeceğiz.


KAPI KAPI PROJELERİMİZİ ANLATACAĞIZ
İYİ Parti Ataşehir İlçe Kadın Politikaları Başkanı Ayfer Boztepe, "Kadın kolları ve kapı çalma siyasetiyle başlıyoruz. Genel Başkanımız Meral Akşener gibi bizde ilçemizde hane ziyaretleriyle kapı kapı gezerek mahalle mahalle projelerimizi anlatacağız." dedi.

GENÇLERİN SORUNLARINI DİNLEYECEĞİZ
İYİ Parti Ataşehir İlçe Gençlik Politikaları Başkanı Yusuf Uzun, "Ekonomi, hukuk, liyakatsizlik, atanamama sorunları gibi gençlerin sorunlarını anlatacağız. Sahadaki gençlerin sorunlarını partimize ileteceğiz. Partimizi iktidara taşıyacağız." ifadelerini kullandı.



İYİ Parti İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, basın mensuplarının sorularını ise şu şekilde cevapladı:
PARTİ'NİN KURULUŞUNDAN BUGÜNE GÖREV ALMAKTAYIM
Parti'nin kuruluşunun ilk zamanlarında İlçe Başkan Yardımcılığı ile göreve başladığını sahadan bugünlere geldiğini ifade eden Yörükoğlu, "Bir genel ve iki belediye seçimleri atlattık. Genel merkez sürecinde birçok il ve ilçe çalışmalarım oldu. Sahaya hakimim ve teşkilatımız vakıfım. Yönetim olarak mahalle kadromuz oldukça geniş ve güzel bir yapıya sahip. Kadrolarımizi doğru ve güzel çalıştıracağımıza inanıyoruz" dedi.

KONUTTA RANT EKONOMİSİNDEN KAYNAKLI BUGÜN SORUN YAŞIYORUZ
Konut planlama tarafı önemli. Salt konut yapmanız problemi çözmüyor. Bu ise genel bakıp, öyle planlama yapmak gerekiyor. İstanbul'da ciddi muazzam yoğunluk var. Konut ihtiyacı var. İhtiyaç olmayan yerlerde konut fazlası, ihtiyaç olan yerlerde konut azlığı var. Rant ekonomisinden dolayı bugün bu sorunlar var. Doğru planlama ile bu sorunlar çözülebilir. İnsanlarımızı İstanbul'a taşıma gibi lüksümüz yok. Tüm coğrafyayı doğru planlamak lazım. Olumsuz yanları var. Maliyet açısından olunabilirliği yok, ancak devlet bunu sübvanse ediyor. Kur korumalı mevduat hesabı gibi servet transferi var. Vergileri doğru bir şekilde doğru yerde harcanması önemli. İnşaat birçok dala dokunan sektör. İnşaat üzerinden geçici bir çözüm amaçlanıyor. İnşaat yapmak yerine tarım ve diğer alanlarda üretim öncelik olmalı.

ASGARİ ÜCRETLER ERİDİ!
İYİ Parti Genel Başkanımız Meral hanım, birçok programına katıldık. Bütün mahallelerimizde esnaf ve halkımızla yaptığımız programlar kapsamında buluşuyor ve onları ziyaret ediyoruz. Asgari ücretin artması geçici çözüm sağlıyor, alım gücü ciddi anlamda düşmüş durumda. Konut piyasasındaki ciddi artış, gelir - gider dengesizliği oluşturduğu gibi kira ve diğer giderler maaşları eritiyor. Ekonomik sorun birinci sırada yer alıyor. Göçmen sorunu ile ilgili göç politikası bildirimimizi açıkladık. Detaylı ve kapsamlı sunum yapıldı. Çözüm odaklı ve detaylı çalışmalar yapıyoruz. Çözüm önerilerinizi sunuyoruz. Halkımızın muhalefete en büyük eleştirileri konusunda çözüm sunuyoruz. Ekonomi, eğitim, göç politikalari, kalkınma politikaları konusunda yol haritamizi açıkladık.Her türlü probleme ne tür çözümlerimizin olduğunu halkımıza anlattık ve anlatmaya devam ediyoruz. Gençler, Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) yönelik çözümlerimizi açıkladık. 81 ilimizde parti olarak çalışmalarımızı il, ilçe ve mahallelerde anlatıyoruz.

KADROMUZU KURARKEN DETAYLI ÇALIŞTIK!
Kadromuzu kurarken çok detaylı çalıştık. Hem yönetimi ve mahalle teşkilatlarımızı yapılandırdık. İlçemizdeki demografik yapıyı, cinsiyet ve yaş oranlarını dikkate aldık. Ciddi farklılıklar var. Demografik yapı, cinsiyet ve yaş oranlarına göre yönetimimizi hem ilçe hemde mahalle bazında oluşturduk. Hem masa başında hemde saha da çalışacak ekibimiz var.

SAHAYI ANALİZ EDECEĞİZ
İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı olarak herhangi bir kamuoyu anket çalışmamız yok. Ancak, "Anlat İstanbul" programımız ardından bu ay başlatacağımız "İKİ YAKA İSTANBUL" programlarımızın ardından saha analizlerimizi gözlemleyeceğiz ve siz basın mensuplarımızla paylaşacağız.



PARTİLER ve KURUMLARLA İYİ BİR İLİŞKİ YÜRÜTECEĞİMİZDEN KUŞKUM YOK!
İlçe başkanlığı olarak yeni yapılanmamızı tamamladığımız için diğer siyasi partileri bundan sonra ilçemizde ağırlayacağız. Protokol ziyaretlerimize başladık. Kaymakamlık, Belediye Başkanlığımızın yanısıra resmi kurum müdürlüklerimizi ziyaret ettik. Siyasi partiler ve kamu kurumlarımızla iyi bir ilişki yürüteceğimize inanıyoruz. İlişkimizi seviyeli ve düzgün şekilde yürüteceğimizden kuşkum yok.

YEREL BASINI ÖNEMSİYORUZ
Başkan Yörükoğlu son olarak, "Yerel basın çok önemli, ilişkiyi karşılıklı ve doğru bir şekilde kurma hedefimiz var. WhatsApp grubu kurduk. Olabildiğince hızlı programlar ve sonuçlarıyla ilgili bilgilendirmek istiyoruz. Belli ve periyodik olarak sizlerle buluşarak kendimizi anlatmak istiyoruz. İlişkimiz yerel basınla seviyeli ve çok düzgün olacaktır." dedi.


Soru-cevapların ardından ilçe Yönetimi toplu hatıra fotoğrafı çekinerek, katılım sağlayan basın mensuplarına teşekkür etti.