İstanbul Dans Sanat Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından bu yıl 6'ncı düzenlenen halk oyunları resitali gösterisi Zübeyde Hanım Öğretmenevi çok amaçlı salonunda sergilendi. Halk oyunları resitali gösterisine erasmus projeleri kapsamında İstanbul'da olan heyetler, 500'ü aşkın davetli katıldı.

Başkan Polat: 'Değerlerimizin tanıtılması, nesillere aktarılmasını sağlıyoruz'
İstanbul Dans Sanat Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Vildan Polat, 6’ncısını düzenlemiş olduğumuz halk dansları gösterimize katılımlarınız bizleri onurlandırmıştır. Ülkemizin kültürünü ve değerlerini yaşatmak için çıktığımız bu yol, benim çocukluğumdan başlayan çok emek isteyen ve bir o kadarda keyifli yolculuğu bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz, dansçılarımız bizlerin yol arkadaşları, onların hayatlarına bir dokunuş yapabildi isek ne mutlu bizlere. Bize ait değerlerle, kültürümüzün yaygınlaştırılmasına ve tanıtılmasına yardımcı olmak amatör bireylerle profesyonel işlerin çıkabileceğinin önemli bir kanıtı bu gece. Eğlenirken aynı zamanda nesillere kendi kültürünü öğretmek, benimsetmek, bu değerleri yaşatmalarını ve temsil etmelerini sağlayan bir proje ile karşınızdayız. Bu gece hep birlikte eğleneceğiz, ne iyi ettiniz geldiniz” ifadelerini kullandı.

Kuruluşunun 6'ncı yılını geride bırakan derneğin bu yıl ki gösterisinde 130 dansçı sahne aldı.

Gecede sırasıyla; Kırklareli, Kafkas, Zeybek, Roman, Gaziantep, Burdur, Bodrum ve Van yöreleri halk oyunları sergilendi.

Gecenin sonunda Türk halk müziğinin sevilen sanatçısı Kubat ile geceye katılan dansçılar ve izleyiciler doyasıya eğlendi.

Gösteriler öncesinde derneğin kuruluşunda görev alan yönetim kurulu üyelerine, gösteriler sonrasında eğitimcilere gecenin anısına plaket ve çiçek takdim edildi.