Taç Spor Tesislerinde verilen iftar programına, CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir,TÜFAD Başkanı Prof.Dr.Mehmet Yorulmazlar, eski efsane futbolculardan Güvenç Kurtar, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, Ataşehir Kulüpler Birliği Başkanı Ekrem Köse, Ataşehir Amatör Kulüplerin başkan ve yöneticileri ile spor sever davetliler katıldı.

I M G 7646

“SAHALARDA MÜCADELE EDİYORUZ. DERTLEŞİYORUZ, SIKINTILARIMIZI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

I M G 7652

İftar programına ev sahipliği yapan Ataşehir Amatör Kulüpler Birliği Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Ekrem Köse, katılımcıları selamlayarak şöyle konuştu: “Bizler her zaman sizlerle yan yanayız.  Sahalarda mücadele ediyoruz. Dertleşiyoruz, sıkıntılarımızı çözmeye çalışıyoruz.  Çözdüklerimiz var, çözemediklerimiz var. Çalışıyoruz, çabalıyoruz. Ataşehir de Kulüpler Birliğini İstanbul’daki Kulüpler Birliğin de en üst düzeye çıkarabildik. Bunu hepimiz biliyoruz. Ben her etkinliğe eksiksiz katılan siz kulüp başkan ve yöneticilerine teşekkür ederim. Bugün yerimiz biraz sınırlı. Katılamayan, katılıpta yer bulamayan, yemek yiyemeyen varsa kendilerinden özür diliyoruz. Daha sonra büyük bir organizasyon yaparak bunu telafi edeceğiz. Kulüpler Birliğini kurduğumuzdan bu yana bizlere her zaman destek veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin sporcusundan antrenörüne, başkanından çalışanına çok büyük emeği vardır. Buradan kendisine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Kulüplerimizin en büyük sıkıntısı ulaşımdı. Onuda belediyemiz çözdü. Buradan Ulaşım müdürümüze ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bizim kahrımızı çok çekti.  Bundan sonrada etkinliklerimizi arttırarak devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki spor yapan kötülük yapmaz, enerji dolu olur, mutlu olur, çevresine de bu huzuru aşılar. Bizler sadece Spor Bakanlığı’nın işini yapmıyoruz. Bizler Milli Eğitim Bakanlığının, İçişleri Bakanlığının ve en önemlisi Sağlık Bakanlığının işini yapıyoruz. Anadolu yakası federasyonu olarak önümüzdeki süreçte bu bakanlıklarla protokol yaparak kulüplerimize destek sağlayacağız.”

“ESKİ BİR SPORCU OLARAK SİZLERLE BİRLİKTE OLMAK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR MUTLULUK”

I M G 7663

Konuşma yapmak üzere davet edilen Ataşehir belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, sevgili çocuklar hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum diyerek; “ Öncelikle bu güzide toplulukla bir arada olmak, sizin gibi sporcu dostu, spora emek veren bir toplulukla eski bir genç sporcunun etkisi olur mu? Bilmiyorum ama eski bir sporcu olarak sizlerle birlikte olmak benim için büyük bir mutluluk. Öncelikle Ataşehir'imizde kulüplerin bir arada olması, geleceğe yönelik birlikte hareket eder olması çok değerli. Aramızda çok değerli hocalarımız var. Sadece sporu kendi ilkelerimizle değil aynı zamanda evrensel ülkelerle yeni gelişmelerle akılla, bilimle birlikte hareket edilmesi çok kritik bir mesele. Yine efsane sporculardan hocalarımızdan Güvenç kurtar aramızda kendisini de burada görüyor olmak bizim için çok önemli hocam saygılar sunuyorum” diye konuştu.

“GENELDE KULÜPLERİN AİLELERİN İMECESİ İLE KARŞILANIR BU İHTİYAÇLAR”

Ataşehir'de her aşamada amatör sporun desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum diyen Onursal Adıgüzel; “Ya Onursal başkan sen ne zaman nasıl spor yaptın derseniz, ben çok uzun zaman minik erkeklerden başlayarak basketbolun bütün aşamalarında basketbol oynadım. Bilenler için önce 3 numara oynuyordum bazen 4 numara oynuyordum ve Türkiye'de gitmediğim bir turnuva yoktur. Ulaşımın ne kadar kritik olduğunu bilirim. Amatör Spor kulüplerinin her zaman desteğe ihtiyaçları olur. Bir turnuvaya gideceği zaman hem bireysel sporcuların hem de kulüplerin takım oyunu oynayan sporcuların ciddi ihtiyaçları olur ve genelde kulüplerin ailelerin imecesi ile karşılanır bu ihtiyaçlar. Yeni dönemde biz de Ataşehir'de üzerimize düşeni yapıyor olacağız. Bütün spor kulüplerimize elimizden gelen desteği veriyor olacağız. Tabii sizlerin bir arada olması da çok değerlidir bununla birlikte. Ataşehir'de her yaştan sporu da özendirmek ve her yaştan vatandaşımızın Spor yapmasını da teşvik etmek istiyoruz. Bunun için yeni spor tesisleri planımız var çok amaçlı 4 yeni spor tesisi planlıyoruz. Sadece Ataşehir'de bizim yapacaklarımız yetmeyecek tabii ki bir yandan da büyükşehir belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu'na büyük bir teşekkür ve alkış istiyorum sizlerden. Tıpkı Battal Başkanımız gibi. Battal başkanımızın da çok büyük emekleri var” dedi.

“SPORUN TEŞVİK EDİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Ekrem İmamoğlu ’da hem Ataşehir ‘deki spor kulüplerine hem de İstanbul’da sporu çok destekleyen belediye başkanlarımızdan biri diyen Onursal Adıgüzel şöyle devam etti: “ Hatta son dönemde Ataşehir ‘deki spor tesislerine bakarsak İçerenköy mahallemize Anadolu Yakasının en modern yüzme havuzu olimpik yüzme havuzu yapılıyor. Ataşehir için çok önemli buluyorum. Yine Esatpaşa'da gerçekten modern Uluslararası standartlarda bir sahaya kavuşmasını sağladı. Ataşehirimizin ve bütün amatör spor kulüplerine elinden geldiğince destek olduğunu biliyorum. Futbol gerçekten gençlerimizin hem bedensel gelişimini, hem ruhsal gelişimini arttırıyor. Ben de bir takım sporu yapmaktan çok mutluyum. Çünkü özgüvenimiz içinde, hayata bakışımız içinde, paylaşmayı öğrenmemiz için de, takım sporu çok değerli ve çok önemli diye düşünüyorum. Bu anlamda gençlerimizin spora odaklanması ile birçok kötü alışkanlıktan uzak durduğunu hepimiz biliyoruz. Onun için sporun teşvik edilmesi çok kritik ve önemli. Ben Ataşehir deki tüm sporcu kardeşlerimize, Bil Koleji’nin voleybolcu kız sporcularına, Taç Spor Kulübümüzün şampiyon U-18 futbolcularına başarılar diliyorum. Şampiyon kulüp oyuncularını da tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.I M G 7670Konuşmaların ardından Onursal Adıgüzel’e adına hazırlanmış forma Ekrem Köse ve protokol tarafından takdim edildi. Bil Koleji ve Taç Spor U-18 sporcularına da kupaları Onursal Adıgüzel’in de aralarında bulunduğu protokol üyeleri tarafından verilerek başarıların devamı dileklerini de ilettiler.

I M G 7631

I M G 7621

I M G 7639

I M G 7624