İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek amacı ile “Bi Hareketine Bakar Hayat” sloganıyla 81 il ve ilçelerde eş zamanlı olarak yapılan uygulama Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ın öncülüğünde gerçekleştirildi.

Ataşehir Barbaros Mahallesi Begonya Sokak'ta ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ sloganıyla gerçekleştirilen uygulamaya Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan ve Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler katıldı.

"Bir Hareketine Bakar Hayat" mottosu ile yapılan etkinlikte, Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş sürücülere emniyet kemeri kullanımının önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Vatandaşlara kampanya ve emniyet kemeri kullanımının önemi konusunda bilgiler veren Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, trafikte seyir halindeyken emniyet kemeri takmanın yalnızca tek bir hareket gerektirdiği ve birçok kazada hayat kurtardığını vurgulayarak “Trafikte emniyet kemeri kullanımı yaralanmalı kazalarda %60, kaza sonrası ölüm riskini %45 oranında azaltıyor.” dedi.