Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu (SMO) ile birlikte Fırat Nehri'nin doğusundaki alanların terör örgütlerinden arındırılmasına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na Türkiye'nin çeşitli illerinden hem vatandaşlardan hemde öğrencilerden destek gelmeye devam ediyor.

Kemal Berktan Ortaokulu öğrencileri yaklaşık 10 gün önce başlayan Barış Pınarı Harekatı'nda mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olan asker abilerine farklı bir etkinlik ile moral ve destek oldular. Kemal Berktan Ortaokulu öğrencileri Senin farkındayım sorumluluğumu biliyorum projesi kapsamında "İyi bir vatansever olmak" diyerek ay yıldızlı tişörtleri ile okulda sınır ötesi operasyonda mücadele veren kahraman mehmetçik abilerini unutmadılar.

Okul Müdürü Göncer Demiryülek'in İstiklal Marşı'nın kıtaları okumasının ardından okunan saygı duruşunun ardından istiklal marşının okunmasının öğrenciler bayrağa bakarak Suriye'de Barış Pınarı Harekatı harekatındaki asker abilerine selam gönderdiler. Mehmetçiğe destek amacıyla düzenlenen törene veliler ile öğretmenlerde destek oldu.