VEFATININ SENESİNDE RİZE’DE Kİ HAVALİMANINA MESUT YILMAZ İSMİNİN VERİLMESİ MÜJDESİNİ BEKLİYORUZ

Merhabalar,

Bugün 29 Ekim 2021, Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü Kutluyoruz.

Yarın da kıymetli hemşerimiz, ilelebet sürecek Cumhuriyetimizin eski Başbakanlarından Ahmet Mesut Yılmaz’ın ebediyete irtihal edişinin seneyi devriyesi…

Memnuniyetle müşahede ediyoruz ki geride kalan 365 günün her birinde kendisini anan bir paylaşıma şahit olduk. Bu hafta da birçok kişi ve kurum merhum Yılmaz adına anma programları düzenliyor.

Demek ki çok da uzun olmayan ömrü boyunca vatanı, milleti için insanlık için güzel hizmetlere imza atmış, gönüllerde yer edinmiş.

Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Kıymetli Dostlarım,

Proje ve yapım aşamasında Rize / Artvin havalimanı olarak anılan Pazar ilçemizde tamamlanmak üzere olan havalimanının isminin ne olacağına dair bir kamuoyunda öneriler tartışılmakta.

Ülkemize gerçek anlamda hizmet etmiş devlet büyüklerimizi unutmamak ve gelecek nesillere aktarmak adına isimlerinin önemli yapıtlara, projelere verilmesini hep savunmuşumdur. Merhum başbakanımız Ahmet Mesut Yılmaz’ın da adının, memleketi olan Rize’de yapılmakta olan havalimanına verilmesi için başlatılan kamuoyu çalışmalarını bende olumlu buluyor, destekliyorum.

3 kez Başbakanlık, 6 Dönem Rize Milletvekilliği yapan Ahmet Mesut YILMAZ 25 yıllık siyaset hayatında Rize ile bağlarını hiç koparmamış her zaman Rize’ye hizmet etmiş, saygınlıkla anılan bir isimdir.

Şerafettin Elçi’den de, Yıldırım Akbulut’tan da kat be kat bu aziz millete ve vatanımıza hizmeti olmuş hemşerimiz merhum Yılmaz’ın adının hemen ilçesinin yanı başında inşa edilen, açılışı yaklaşan havalimanına verilerek yaşatılması yakışandır.

Ancak bir yıldır bu konuda yapılan kampanya – çağrılardan ben azıcık farklı da düşünüyorum.

Uluslararası ölçekte hizmet verecek bu tarz komplekslerin bulundukları coğrafyadan da isim taşımaları bilinirlik ve popülaritelerine katkı sağlar. Havalimanının bir den çok ilin bireylerine hizmet edeceğini düşünerek il adı yerine Doğu Karadeniz’in en büyük dağ silsilesinin adı olan Kaçkar ön eki birlikte Kaçkar Ahmet Mesut Yılmaz Havalimanı olmasının daha uygun olacağı kanaatindeyim.

Zira Kaçkar’ların mihengi olan, Karadeniz’in yakın gelecekte ki turizm başkenti olacak AYDER, havalimanına sadece 40 dakika mesafededir.

Havalimanının programa alınması ve inşasını titizlikle takip eden, bu konuda kendisine müteşekkir olduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da havalimanının açılmasından önce, hatta vefatının seneyi devriyesinde bize bu müjdeyi vermesi dileğimdir, kendisinden talebimdir.

Havalimanının isminin merhum başbakanımızın isminin verilmesi kendisine olan vefa ve minnet duygumuzun bir ifadesi olacaktır.

Bu vesile ile büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz dehasının eseri olan Cumhuriyetimizin 98’nci yılını, yüce Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını, en büyük bayramımızı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet tarihimiz boyunca milletimizin bekası yolunda şehit verdiğimiz tüm kahramanlarımızı, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Recep Ali Aksoylu / 29 Ekim 2021 / Kadıköy