Bu ülkede kadınlarımız öldürülüyor, çocuklarımıza tecavüz ediliyor, hayvanlarımız katlediliyor.

Elinde erk olanlar ise üç maymunu oynuyor.

Suni gündemlerle konular unutturuluyor ama canımızın acısını unutturamıyorlar.

Bir kadın olarak, bir evlat olarak ve bir kız çocuğu ablası olarak yaşayıp hayatta kalmaya, çalışmaya çalışırken bir taraftan sevdiklerimin hatta tanımadıklarımın bile can güvenliği endişesini taşıyorum.

Halbuki en temel hakkımız değil mi nefes almak, güvende yaşamak, arkamıza bakmadan rahatça yürümek?

Bugün ne kanun konursa konsun, hangi sözleşme kalırsa kalsın bir kanı bozuğun aklındaki düşünceleri değiştiremez. Bu bir toplumsal zihniyet meselesidir.

Yine buradaki en büyük görev ise erkek şiddetine maruz kalan kadınlara düşüyor.

Dün “aman oğluma hangi kızı alalım” dediğiniz çocuklar bugün kendisine hayır diyen kızları öldürüyor. “Bacaklarını kırarım” diye büyüttüğünüz kız çocukları ise korkudan ağzını açamıyor.

Ahlak, namus kavramı çizgisel düzlemden çıkmıyor çünkü hala “neden o saatte dışarıdaymış” ya da “vay efendim etek giymiş” sorularından öteye gidemiyoruz.

Halbuki ahlakın en büyük göstergesi dürüstlük ve efendilik değil midir?

Ahlaktan ahkam kesenlere bakın: İş yeri sahibi ise çalışanını asgari ücretli gösterip devletten para kaçırıyor, fatura kesmeyelim KDV düşelim diye pazarlık ediyor. Hani ahlaki değerler ne oldu? Kahkaha atan kadın mı ahlaksız oluyor yoksa devleti dolandıranlar mı?

İstanbul Sözleşmesini tartışıyoruz bugün “aile yapısını bozduğu” gerekçesi ile televizyonda izlediğimiz hangi dizi aile yapısına uygun?

50-60 yaşında evli adamların para için “yuvalarını dağıtan” 20-30 yaşında kadın karakterler, sokak ortasında hunharca insan öldüren mafyatik diziler; bir çok örneği var.

Ailece akşam televizyonun karşısında bu dizileri izleyen bir aileden hangi yapıyı korumasını bekleyebilirsiniz? Yapı zaten bozuk! Yokuş aşağı gidiyor her şey.

Tartışılması gereken şey kanunlar değil, zihniyettir.

Çünkü ben istediğim saatte istediğim zaman sokağa çıkıp istediğimi giyerim. Veya içinde bulunmak istemediğim bir ilişkiyi bitirmek isteyebilir ve bitirebilirim Bu beni öldürme, bana şantaj yapma hakkını kimseye tanımaz.

Biz kız kardeşlerimiz, evlatlarımız için adaleti aramaya devam edeceğiz. Ama sevgili kız kardeşlerim, ablalarım bu toplumun zihniyetini değiştirecek olanlar yine bizleriz.

Öldürülmediğimiz, Twitter adaleti aramadığımız aydınlık yarınlara kavuşmak dileği ile...