SUPER LİGDE 30. HAFTAYI ÜSTTE FEGHOULI, ALTTA KAYSERİ YENİDEN DÜZENLEDİ
Süper Ligin zirvesini Feghouli rahatlattı; “biz yokuz siz ikiniz sonuna kadar yarışın” dedi.
62 puanlı Başakşehir içerde Denizli, Kayseri ile dışarda Konya ve Kasımpaşa ile oynayacak. Kasımpaşa’nın sıralamada yeri rahat, diğer 3 rakibi düşme potasında. Zor gibi ama hepsini de alabilir.
60 puanlı Trabzon a gelince… 4 rakibinden Antalya’nın sıralamada ki yeri rahat. Diğer 3 rakibi Başakşehir’le aynı. Antalya ve Denizli ile içerde, Konya ve Kayseri ile dışarda oynayacak. Trabzon’da fire vermeyebilir.
Galatasaray, Trabzon’a takılmakla sadece şampiyonluk ihtimalini kaybetmedi, üçüncülükte artık tehlikede. 52 puanlı Galatasaray’ı 49 puanlı istikrarsız Fenerbahçe’nin bile geçme şansı var ama Fenerbahçe derbisini alırsa son gün Kayseri'ye kaybeden Beşiktaş yine ilk üçü hedefleyebilir.
Aşağıya gelince…
32 puanlı Denizli kurtarır ama kalan 4 müsabakası da zirve kovalayan takımlarla olan 32 puanlı Gençlerbirliği son maçta Beşiktaş’ı yenemezse hemşerisi Ankaragücü’nden sonra Ankara’nın düşen ikinci takımı olabilir, Kayseri, Malatya veya Konya’dan birinin yerine.
Çaykur Rize, ikinci yarının Malatya’dan sonra en başarısız takımı, sondan ikinci sıraya düştü ama sahasında Kayseri ve Malatya’yı yenerse 35 puanla gelecek sene de Süper Ligde oynar. Aksı takdirde bu iki maçta puan kaptıracağı rakibi ile yer değiştirir.
13 Haftası geride kalan Süper Ligin ikinci yarı karnesi de ilginç.
Antalya, Kasımpaşa ve Kayseri topladıkları yüksek puanlarla fark edilirken Denizli, Rize ve Malatya resmen hayal kırıklığı yarattı.
İlk yarı sonunda düşebilecekler arasında gösterilen Antalya ve Kasımpaşa son 4 haftaya stressiz girerken ilk yarı topladığı 12 puanla düştü gözüyle bakılan Kayseri Polonyalı antrenöründen sonra umutlarını son hafta oynayacağı Trabzonspor müsabakasını da kazanarak mucizeye dönüştürebilecek.
13 haftada Denizli 10, Rize 9 ve Malatya sadece 5 puan toplayabilmiş!
İKİNCİ YARI PUAN DURUMU
M BAŞAKŞEHİR 30
TRABZONSPOR 29
GALATASARAY 25
ANTALYASPOR 23
KASIMPAŞA A.Ş. 21
KAYSERİSPOR 21
BEŞİKTAŞ A.Ş. 20
A ALANYASPOR 19
FENERBAHÇE 18
DG SİVASSPOR 17
GÖZTEPE A.Ş. 15
İ.H KONYASPOR 15
GAZİANTEP FK 14
GENÇLERBİRLİĞİ 14
ANKARAGÜCÜ 13
Y. DENİZLİSPOR 10
ÇAYKUR RİZE 9
MALATYA 5