Selamlar Herkese;
Yayınladığı videolarla gündeme gelen Sedat Peker’i Astrolojik göstergelerle biraz tanımaya çalışmak istedim. Bazı haber sitelerinde bulunan doğum bilgileri doğru ise 26 Haziran 1971, İzmit doğumlu olan Sedat Peker’in doğum saati bilgisine ulaşmam maalesef mümkün değil. Doğum saati bilgisi bizim için önemli bir ayrıntıdır. Fakat elimizde böyle bir bilgi olmadığı zamanlarda kullandığımız teknik yöntemler vardır ve Sedat Peker’in analizini de bu şekilde yapma şansımız olacaktır. Güneş Doğuş Haritaları dediğimiz bu yöntemle gezegenlerinin hangi burçlarda yerleştiğini, birbirlerine olan kombinasyonlarını, gezegenlerine denk gelen Sabit Yıldızları ve Asteroidleri görebilir, sembolleri okuyabilir ve anlamlandırmaya çalışabiliriz.

 
Sedat Peker’in bilinçli varlığını, kendine has özelliklerini, egosunu ve kendi algısı ile baba figürünü anlatan Güneş’i Yengeç Burcu’nda yerleşmiş ve iletişim şeklini, zihin dünyasını, düşünce süreçlerini, kendi algısı ile akrabalık ilişkilerini anlatan Merkür Gezegeni ile birlikte hareket etmekte. Dekanat olarak Venüs’e denk gelen bu görünüm Peker’in sevgi alışverişi ve işbirliği tercihlerinde aile, yuva temalarının ve akrabalık ilişkilerinin ön planda olduğunu anlatmakta. Ayrıca alt planda Venüs etkisi olan gezegenlere sahip kişilerin her zaman göz önünde olacağı ve bir çeşit çekim gücüne sahip oldukları düşünülebilir. 
Yine milli duygularının oldukça güçlü olduğunu, ülkesinin ve ülke topraklarının onun için değerli olduğunu, savunmacı ve sahiplenici olabileceğini, birlik ve bütünlük yanlısı olmayı tercih eden bir yapıda olduğunu bu görünümlerden anlayabiliriz. 
Ayrıca Astrolojide Yengeç Burcu’nun Antisyası İkizler Burcu’na yansımaktadır ve Peker’in haritası zaten Hava Elementi yüksel bir haritadır. Bu sebeple eğitime, bilgiye değer veren ve bilgi elde etmek için her yolu mübah sayan bir tarzı da olabilir. Akılcı, pratik, zamana uygulanabilecek, makul bulduğu her konu için kafa yoracağını, sürekli kendini bu konularda geliştirme yoluna gideceğini öngörebiliriz. Her konularda bilgi birikim kazanmak istemesi, entelektüel kapasitesini geliştirmesi, varlığının (Güneş) değerini bilgisi (Merkür) ile ölçümlemesi sebebiyle olabilir. Bilmek ve doğru bildiğini iletmek onun için bir çeşit özdeğer konusu olabilir.
    
Duygu dünyasını, dürtüsel yönlerini, savunma mekanizmalarını, psikolojik süreçlerini, ve kendi algısı ile anne figürünü anlatan Ay’ı Aslan Burcu yerleşiminde ve Güneş’i ile bizim teknik bir dille “Karşılıklı Ağırlama” dediğimiz güçlü bir kombinasyonda bulunuyor. Öncelikle ebeveyn algısının özetle “Aslan Babam”, “Canım, Fedakar Annem” şekilde olduğunu söyleyebiliriz. Ve yine akrabalık ilişkileri de dahil olmak üzere değerler algısı bağlılık ve sadakat kavramı üzerinde kurulu gibi. Genel yaklaşımı “var olun akrabaların ve sevenlerim” şeklinde özetlenebilecek bir bütünlük taşımakta. Geçmişine, köklerine, alışkanlıklarına, anılarına bağlı, vefalı ve geniş aile kavramı anlamında sorumluluk alabilecek, onları yönetebilecek otoriter bir yapıda olduğunu düşünebiliriz.

 
Yine Güneş’i, Ay’ı ve Merkür’ünden yola çıkarak egosunun yüksek olduğu ve bu durumun da etkisi ile alıngan bir yapıda olabileceği öngörülebilir. Aslında çocuksu bir tarzda küsmekte zorluk yaşamayan ve mağdur olduğunu düşündüğünde konuları kolaylıkla dramatize eden bir yönü olabileceği de düşünülmelidir. Özünde neşeli, vefalı, ince düşünceli ve vakur bir çizgiyi tercih ediyor olmalı. Cömert, sadık ve oldukça sahiplenici olmasına karşın, kendi duygularına daha fazla odaklı ve “son sözü söyleyen” konumda olmak isteyen bir kişilik yapısı gözlemleniyor. Kendisine yöneltilen eleştirilere – haklı bile olsa- anlayışlı olabilme konusu onu belli bir yaşa kadar epeyce zorlamış olmalı. Sıradan –hayır-ları bile çabucak kişiselleştirmiş, hakaret olarak algılamış ve büyük tepkiler ile karşılık vermiş olabilir.

 
Hayat konularını deneyimlerken muhtemelen kendi istek ve arzularında inatlaşmış, kendi fikir ve görüşlerini daha değerli ve doğru bulmuş, iradesinin üzerinde başka bir güç ile karşılaşmaktan çok da hoşlanmamış olabilir. Ayrıca Akrep Burcu’ndaki Jüpiter’inin de etkisi ile gündelik hayatı bile kriz algısında yaşamış, hem kendisine yapılan hem de genel anlamda uygulanan hata ve yanlışlara tahammül etmekte çok zorlanmış görülüyor. Affetmek, tolere etmek, göz yummak her zaman zor olmuş ve tepki vermesine, var olan sistemden uzaklaşmasına, kendi adaletini bulma çabasına girmesine sebep olmuş gibi. İlahi sistem kendisini sürekli “siyah” ve “beyaz” ile sınarken, kadersel olarak “gri”yi kendisi keşfetmek zorunda bırakılmış da olabilir. Yine Venüs Dekanatında olan Jüpiter’inin etkisi ile işbirlikleri ve parayı kazanma şekilleri büyük ve derin ilişkiler, gizli konular, sinsi ve gizemli kişilerle bir arada olmak suretiyle şekillenmiş olabilir. Büyük ve kaynağı belirsiz paralar, derin devlet ilişkileri, ajanlar, dedektifler, çok gizli bilgiler, silahlar ve bağımlılık yaratan maddeler de Akrep Burcu vurgularındandır. 

 
AY’INA DUHBE SABİT YILDIZI DENK GELİYOR
Her birimizin haritasında Ay, en naif olan yönümüzü ifade eder. Sevgi ve ilgi beklentilerimizi, bunları karşılamak için bulduğumuz yöntemleri temsil ettiğinden, tepkilerimiz de yine Ay’ımız ile yönetilir.

 
Sedat Peker’in haritası özelinde Ay, oldukça güçlü bir pozisyonda. Övgü, taktir, saygınlık ve otorite olma beklentisi de bu oranda yüksek görülüyor. Duygularını uçlarda yaşayan ve çok fazla duygusal kararlar alabilen yapısı olabileceğini anlatan kombinasyonlar mevcut. Muhtemelen hayat tecrübeleri ile bu beklentileri karşılamak için öğrendiği yöntem ve başkalarını yönetme şekli, onları sahiplenmek, korumak, beslemek gibi yollarla kendine bağımlı hale getirmek ve böylece beklentide olduğu saygınlığı onlardan görmek şeklinde tezahür etmiş.
Haritasında Ay’ına denk gelen Sabit Yıldız her yönü ile “Doğa Ana” gibi olmayı temsil etmektedir ki Doğa Ana’nın sadece sevecen ve besleyici tarafı yoktur. Zorlu, şiddetli, sert ve acımasız yönleri de içerir. Bu yıldızın etkisi ile Sedat Peker’in duygu dünyası olumsuz tetiklendiğinde büyük bir öfke ve intikam duygusu da uyanmış olacaktır. Ayrıca sessiz, ihtiyatlı ve güvensiz olan bu yıldız, cesaretli bir şekilde yıkıcı olabilme gücünü ifade eder.
Yine Dubhe Sabit Yıldızı’yla alakalı olarak kadim bilgilerde yıldızın Rusya ile bağlantılı olduğu kaleme alınmıştır. Belki bu güne kadar olan iş bağlantıları veya sosyal ilişkileri Rusya ile ilgili olmuştur. Veya köklerde (özellikle anne soyundan) bir göçmenlik vurgusu olabilir. Yıldızın bu anlamını kendisi en doğru şekliyle anlamlandıracaktır.

 
VENÜS – RİGEL SABİT YILDIZI BAĞLANTISI
Peker’in İkizler Burcu’nda bulunan Natal Venüs’ü, hareketli yapısını ve hızlı, pratik karar veren tarzını anlatmakta. Bilgiye, bilgiyi edinmeye ve aktarmaya verdiği önem de özen ve emek boyutunda olabilir. Konuşkan, anlatmayı seven ve entelektüelliği ile ilgi çekmeyi başaran yönleri de mevcut. Ayrıca gezegen bu görünümde kişilere yüzeysel ve geçici ilişkiler kurabilme yeteneğini de verebilir. Böylece kişiler duygusal bağlar kurmadan hareket edebilir ve sadece amaç odaklı olabilirler.   
Venüs’üne denk gelen Rigel Yıldızının etkisi ile doğan kişiler içsel olarak yargıç ve hakim ruhlu olabilirler. Tabi içinde bulundukları konulara hakimiyet ve başkalarını kendi algısıyla yargılayabilen bir tutum da verebilir. Bu hakimiyetin verdiği öz güven ve yer yer kibir, hakimiyet kurmak adına, başka kişileri sert sınavlara tabi tutma hakkını kendilerinde bulmayı da gölge yönlerle verebilir. Rigel Sabit Yıldızı’nın en zorlu gölge yönü ihanete uğrama tehlikesidir. En hoş yönleri ise hayırseverlik, hayat yolunda hızlı yükseliş, mizah yeteneği, zenginlik ve zafer kazanmaktır.   
Tercih etseymiş fiili olarak başarılı bir yargıç, adil bir hakim olabilecek potansiyel taşıyan Sedat Peker, Venüs’üne açı yapan Kova Burcu’ndaki Mars’ının da etkisi ile var olan toplumsal düzene uyum göstermekte zorlanmış, kendini daha özgür hissedeceği ve kendi fikirlerini ifade edebileceği ve kendi statükosunu uygulayabileceği bir dünyaya çekilmiş görülüyor. Var olan tüm sistemlere karşı köksüz ve aidiyetsiz hissediyor oluşu söz konusu olabilir. Yer yer tutarsızlıklar yaşasa bile Mars’ının etkisi ile hareket ve motivasyonları kendi kitlesini, önderlik edebileceği cemiyetini, doğuştan getirdiği lider ruhunu “ekip liderliğine” dönüştürebileceği ortamları yaratmaya yönelik olmuş olabilir. 
 
OKUMA MERAKI
Yine Venüs’üne denk gelen Rigel Sabit Yıldızının etkisi dahil olmak üzere haritasındaki diğer göstergeler birlikte incelendiğinde, edebiyat ve tarih öncelikli merakıdır denilebilir. Ayrıca sanat, sanat tarihi, arkeolojik eserler, antikalar ve madenlerle ilgili bilgi birikimi olduğunu düşünebileceğimiz kombinasyonlar da haritasında mevcuttur. Diğer ilgi alanları bilim tarihi, gizemli okült konular, gastronomi ve meteorolojik olaylar olabilir. İlaç prospektüsü okumak gibi bir alışkanlığı olabilir veya zehirlerle ilgili konular, iksirler ilgisini çekebilir. Çok yönlü donanımı, kendini bu anlamda iyi yetiştirmiş olması zihin dünyasını anlatan Merkür’ünün aldığı açılar gereğidir. Gerçekten sıra dışı keskin zekası bazen kendisini “deli mi yoksa dahi miyim” endişesine düşürebilecek ölçüdedir.

 
Öyle görülüyor ki, geçmişe ve tarihe olan düşkünlüğü kendisini yeni olana açıklık konusunda asla etkilemeyecek düzeydedir. En büyük ideali hayat yolunda kendi sentezlerini yaparak yaşamak olsa da bir şekilde kendini sınırlandıran, engelleyen, ideallerine muhalif bir hayatı yaşamak zorunluluğu olmuş. Belki içinde bulunduğu koşullar, doğruluğunu çok da sorgulamadan yapması gerekenlerin kabulü içine olmayı gerektirmiş.

 
İdeallerini anlatan gezegeninin yaptığı kombinasyonlar hayatının her döneminde birçok hayal kırıklığı yaşadığını, mecburiyet olmasa dile gelecek memnuniyetsizlikleri anlatmakta. Yine koşullar onu hayatı üst perdeden algılamak. yaşamak yerine fanatizme itmiş, etnik ve dini temellere öncelik verdirmiş, fikirsel çatışmalara sokmuş yani haritanın gölge yönleri etkin çalışmış görülüyor. Anlaşılamama veya yanlış anlaşılma korkusu, zekasının küçümsenmesi, onaylanmaması endişesi de akademik yöntemler yerine farklı jangonlarla kendini ifade etmesine sebep olmuş olabilir. Harita potansiyeli gereği gerek anılarını yazmak ve gerekse dedektif ruhu ile farklı araştırmalarını kaleme dökmek zihnini en sağlıklı rahatlatma yöntemi olabilir.

 
PEKER’İN HARİTASININ ÜLKE HARİTASINA YANSIMALARI
Peker’in haritasını hassasiyet yaratmamak adına küçük ve anlaşılabilir ölçeklerle ülke haritamızla karşılaştırdığımızda, 
Sedat Peker’in Yengeç Burcu’ndaki Güneş’i ve Merkür’ü, ülkemiz haritasının Yükselen Noktasına denk gelmektedir. Bu görünüm kendisinin ülkesini önemsediğini, sevgi ve sadakat beslediğini anlatan bir görünümdür. Ayrıca Ülkeler Astrolojisinde halk kahramanlarını anlatan alana büyüten ve genişleten etkisi ile bilinen Jüpiter’i denk gelmekte ve özellikle eğitim çağındaki çocukların sosyal konulara olan merakını tetiklemektedir. Hayatının her döneminde belli kesimler için kahraman rolünde olabilme yeteneğini de buradan anlamaktayız.
Yine Peker’in haritasında ani, en beklenmedik krizleri anlatan şok etkili Uranüs’ü, ülke haritamızın mücadele, öfke, agresyon gezegeni Mars’ına denk gelmekte konuların sert, sarsıcı ve beklenmedik olaylara gebe olabileceğini ifade etmektedir.
Peker’in Ay’ı ülkemizin Neptün’üne kavuşum pozisyondadır ve iletişimi devam ettiği sürece söylemlerinin ulusal bir propagandaya dönüşebileceği, anlattıklarının bazı kesimlerce yeni bir rüyaya adım atılabileceği duygusu uyandıracağı beklenebilir. Ülke basınında sık sık yer bulacağı ve ayrıca basın – yayın camiasının konulara dahil olabileceği, kamu oyu oluşturabileceği, kutuplaşmaya gidebileceği ve bu yolla bir ideal vaat ederek yönlendirme yapabilecek etkiler taşıyor olabileceği görülmektedir.    

 
Ülke Haritamızın Yükselen Noktasında mitolojide yeraltı tanrısı olarak bilinen Plüto gezegeni bulunmakta ve Peker’in gezegenleri de doğal olarak Plüto’na kavuşum yapmaktadır. Plüto Astrolojide akretip olarak krizlerle tetiklenen büyük ve köklü dönüşümler sonucu yeniden yapılanmayı ifade eder. (Osmanlı Devleti’nin yıkımı ve ülkemizin kurulmasını örnekleyebiliriz.) Bu dönüşümler iz bırakacak ve ders aldıracak türdendir.
Yine Plüto en derin ve gizlide olanları ifade eder. Manipülatiftir ve cazip gelir. Gücü ve güçlüyü sever. Zayıf ve zavallı olmak en büyük korkusudur. Plüto tetiklendiğinde ve dönüşüm başladığında koşulları yönetmek oldukça zorlayıcı olabilir. Sedat Peker’in varlığını anlatan ışık olan Güneş, Plüto’nun karanlık yüzünü aydınlatmakta kararlı olduğunu anlatıyor. Bunu yaparken Plüto’nun manipülatif yönlerini kullanmaktan, kışkırtmaktan ve gücünü ortaya koymaktan çekinmeyeceğe de benzemekte. 

 
İletişimini ve iletişim şekillerini ifade eden Merkür’ü de, ülke gündemini yönlendirirken halkı yanılgıda olup olmadığımızı bilemediğimiz bir şekilde dönüştürmeye kendini adadığını anlatıyor olabilir. Harita potansiyelleri gereği Peker, kendini adadığı konuda geri adım atacak bir yapıya sahip görülmemekte.      

 
PEKİ SÜREÇ BUNDAN SONRA NASIL İŞLEYECEK OLABİLİR 
Sedat Peker aslında 15 Nisan 2020’den bu yana kısa kısa Youtube videoları yayınlamaktaydı. Fakat gündem yaratan ilk videosu 2 Mayıs 2021’de yayınlandı ve birkaç gün önce Akrep Burcu’nda bir Dolunay gerçekleşmişti. 27 Nisan 2021 günü gerçekleşen bu Dolunay, genel anlamda oldukça sert etkilere sahipti ve birçok özel hayat içinde de bilinmeyenleri ortaya çıkardı ve kopuşlar yaşattı. Ülke gündemi için de yapılan yorumlardan takip etmişsinizdir ki, birtakım gizli bilgilerin ve ilişkilerin açığa çıkabileceği, manipülatif ve sansasyon yaratacak durumların oluşacağı, örgütsel bağlantıların öğrenilebileceği söylenmişti. 
Bizlere yansımaları bu Dolunay’a denk gelmiş olsa bile Peker’in haritası özelinde süreç incelendiğinde belirsizlikler ve hayal kırıklıklarının ayak sesleri Mart – Mayıs 2020 tarihleri arasında başlamış görülüyor. O’nun için Eylül 2020 zor, Kasım - Aralık 2020 çok zor geçmiş olabilir. Potansiyel olarak Ocak 2021 tarihine kadar bazı umutları devam ediyor olsa bile Ocak 2021’in ikinci haftası itibari ile muhtemel bir görüşmenin gerginliği, alınan bir duyumun yıkımı veya güvendiği yazılı – sözlü bir anlaşmanın olumsuz sonuçları gereği Peker’in zihinsel değişim yaşamış olması ihtimaldir. Süreç bakış açısında spesifik dönüşümler gerçekleştirmiş, farklı bir yola kendini adama kararı alması söz konusu olmuş olabilir. Özellikle Mart – Nisan aylarında bu amaç doğrultusunda hazırlık yapmış ve aslında ilk video tarihine denk gelen zamanlarda çok gergin ve önünü göremediği bir karışıklık içinde olduğunu anlatan kombinasyonlar mevcut. 

 
İçinde bulunduğumuz zaman dilimine geldiğimizde her türlü iletişim şeklini anlatan Merkür’ün durağan günleri ile beraber 29 Mayıs 2021’de Retro harekete başlamasından sonra Peker’in “güvenlik sorunları” diye belirttiği sebeplerle videolarda aksama, gecikme, iptaller yaşanmakta. Fakat gezegenlerin Retro zamanlarında bizler içsel dürtülerle bazı konulara daha fazla yoğunlaşma enerjisi duyarız ve daha derin bilgilere ulaşmak için daha yoğun çalışmalara girmek isteyebiliriz. Peker de bir taraftan güvenlik kaygılarını gidermeye çalışırken bir taraftan da üzerinden geçmesi gereken bazı bilgi ve belgelere yoğunlaşmış olabilir. 
Yine 10 Haziran 2021’de Güneş Tutulması yaşadık ve Peker’in İkizler Burcu’ndaki Venüs’ünün üzerinde gerçekleşti. Tutulmadan aldığı ivme ile Peker Eylül 2021’e kadar bu maceraya devam edecek görülüyor. Yerleşim ve güvenlik konuları, gerginlikler, gizli ve açık düşmanlıklar hep gündeminde olacak görülse de O’nun için dönüm noktası Eylül ayının ikinci yarısında olacak diye öngörmekteyim. 
Daha öncesinde haritasına her ay gerçekleşen Yeni Ay ve Dolunay etkileri ile baktığımda en yakın tarihte, 24 Haziran 2021’de Oğlak Burcu’nda bir Dolunay gerçekleşecek ve Peker’in haritasında çok aktif çalışacak görülüyor. Güneş’ine karşıt açıda gerçekleşecek olan Dolunay, Peker’in devlet büyükleri ile ilgili daha ciddi bilgi ve belgeler açıklayabileceğini anlatıyor olabilir. Devlet otoritesini zora sokabilecek durumları konu edebilecek bir motivasyonda olacağını düşünebiliriz. Fakat bu Dolunay’ın etkisi ile (+/-5 gün) kendisi hakkında yürütülen yasal süreçlerin de büyüyeceği, kendisiyle ilgili resmi yakalama süreçlerinin de başlayabileceği ihtimali var. Bu Dolunay devletle tam anlamı ile karşı karşıya gelmeyi ve restleşmeleri anlatacak, güvenlik – yerleşim sorunları hat safhaya ulaşabilecektir. Bu noktada konu belki de artık bir iç güvenlik meselelerinin tetikleyicisi durumuna gelmiş olabilir.  

 
10 Temmuz 2021’de ise Yengeç Burcu’nda bir Yeni Ay yaşayacağız. Yeni Ay’lar yeni başlangıçları ve oluşumları anlatan olgulardır. Peker’in 10 Temmuz’a kadar olan hareket ve eylemlerinin Yeni Ay etkisi ile (+/-5 gün) evrilmiş ve artık kendisiyle de çatışmaya başlamış olabileceğini anlatan bir Yeni Ay enerjisi olacak gibi görülüyor. Aslında Peker’in hakimiyet alanı genişlemiş ve gücünü daha fazla göstermeye başlamış olabileceği bir dönem olmasına karşın konu artık öğrenciler, gençler, bazı gruplar tarafından sahiplenilmiş, belki protesto edilmeye başlanmış olabilir.

 
24 Temmuz’da yaşanacak Dolunay’ın Peker’in haritasına yansıması, +/- 5 günlük süreçte daha etkin olmak üzere, bir işbirliği veya anlaşma konusunda ikna edilmeye çalışma şeklinde olabilir. Bazı teklifler, vaatler, sözleşmeler gündeme gelse bile bunlar onun adına son derece yanıltıcı, aldatıcı durumlar olabilecektir. Bu görünümde yanıltıcı ikna aracılığının, bir akraba üzerinden veya kan bağı olmadığı halde aileden kabul edilmiş biri üzerinden yapılma ihtimalini de anlatır. Hatta sanat veya iş dünyasından biri olabilir.

 
8 Ağustos’ta gerçekleşecek Yeni Ay aslında 22 Ağustos’ta gerçekleşecek Dolunay’a hazırlık süreci olacak ve artık Peker için sert etkiler de başlamış olacaktır. Özellikle Dolunay onun için oldukça negatif enerjilerle gelmekte ve bir dönemin kapandığını anlamaktadır. Bu Dolunay’ın etkisi ile eylem ve söylemlerinin bir şekilde son bulacağı, bir şekilde biteceği ihtimali de haritasına yansımaktadır. 
                                                                                                                                                                                           Sağlıcakla Kalın;
                                                                                                                                                                                     [email protected]