BAŞKAN MUSTAFA CENGİZ, MERHUM ALİ URAS'I ARATMAYACAK BU GİDİŞLE

Mağdur Çaykur Rizespor’dan Başka Herkes Konuşuyor!

Sezon bitmeden, sözleşmen devam ederken, yenilenmişken çek git.

Sözleşmeni kafana göre tek taraflı feshet.

Gerçi tek başına takımı kurtarabilecek kabiliyette değildin ama kadrosu zaten sıkıntılı Çaykur Rizespor için o dönem gerekliydin ve takım son hafta averaj hesaplarıyla ligde kaldı.

Kalamasaydı, müsebbiplerinden biri de sendin Oğulcan Çağlayan.

Aradan uzun bir süre geçiyor, futbolda bu tarz konuların karar mercii olan TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun (UÇK) Çaykur Rizespor ile sözleşmesini haksız feshettiği gerekçesiyle sarı-kırmızılı futbolcu Oğulcan Çağlayan'a 6 maç men ve 1 milyon 200 bin Euro para cezası veriyor.

Mağdurun gönlüne su serpiyor.

Tabi bu kararda bir üst mahkeme – kurul yolu açık. Galatasaray’da kulüp menfaati adına şansını Tahkim ’de zorlayacak, belki kıstelyum esaslı indirimde çıkarabilecekler. Ama tamamen kalkması mümkün değil gibi.

Bu noktalarda lobi, medya gücü zaman zaman etkili olur. Ama Çaykur Rizespor yönetimi sessiz. Fenerbahçe Kulübü Başkanı da bakıyor ki Rizeliler pasif, arada ki dostluğu da dikkate alıyor olabilir ama daha çok rakibin her açıdan zayıflamasını avantaj olarak değerlendirdiğinden Tahkim Kurulundakilere, “aman ha, etki altında kalmadan abuk bir karar çıkarmayın” mesajı veriyor medya üzerinden.

Galatasaray Kulübü Başkanı da, bu demeçten alınıyor ve kulüp TV’sine zehir zemberek konuşuyor. Fenerbahçe Başkanının “Tahkim ‘i abluka altına alalım da Galatasaray'ın iki ayağı bir pabuca belki girer” yaklaşımında olduğundan hareketle ağır eleştirilerde bulunuyor, Oğulcan transferinde kusurlarının olmadığını iddia ediyor. Ama ardından da çok eski yıllarda Başkanları merhum Ali Uras gibi nefret doğuran, ateşi körükleyen cümleler sarf ediyor.

Hani eskiler hep der ya, “eskiden bir arada maç izlerdik”. Anımsatayım bunun kırılma noktalarından en başlıcası, Galatarasay futbol kulübünün şampiyon olduğu sezonun kutlama partisinde Başkan Ali Tanrıyar, ekranlarda “seni sevmeyen ölsün” cümlesidir.

Dün de Başkan Cengiz, Galatasaray Kulübünü överken ezeli ve ebedi rakiplerini, milyonlarca taraftarını cümleleriyle gömmüş, nefret kazanmıştır. Sağlığına, yaşına da vermek mümkündür deyip konunun asıl muhataplarına döneyim.

Ana mağdur Çaykur Rizespor, iki güzide kulüp Tahkim üzerinde algı oluşturmaya çalışırken Kulüp Başkanı Hasan Kartal da yaptığı açıklamada, “Oğulcan Çağlayan'ın geçen sezon bitime 6 maç kala sözleşmesini tek taraflı feshederek kulüpten ayrıldığını, bunun da kendilerini yeni tip koronavirüs salgını döneminde çok zor durumda bıraktığını, Kulübün haklarını savunmak için UÇK'ye müracaat ettiklerini, Tahkim Kurulunun kararını beklediklerini, sezonun bitmesine altı maç kala sporcu kulübünü bırakıp gidiyorsa, bunun bir bedeli olmalı." ifadelerini kullandı.

Kulüpler sporculara karşı sorumluluklarını yerine getirdiği gibi, oyuncuların da sözleşmelerinin bitimine kadar formasını giydiği camiaya saygı duyarak ve de hakkını vererek görevlerini tamamlamalılar. Kulüp sözleşmeye uymadığında (Çaykur Rizespor çok tazminat ödedi) nasıl tazminata mahkum oluyorsa oyuncu da olmalı.