GÜNEŞ KOVA BURCU’NA GEÇİYOR (19 Ocak – 18 Şubat 2021)

Güneş 19 Ocak 2021 saat 23:40’da Kova Burcu’na geçiş yapacak ve 21 Aralık 2020’de kavuşan Satürn - Jüpiter derecesini tetikleyerek aslında 2021’in resmi startını vermiş olacak. Aynı gün hırs, mücadele ve savaş gezegeni Mars, beklenmedik olayların patlak vermesine sebep olan Uranüs’le kavuşumda olacak ve Kova Burcu’na geçen Güneş’e de zorlayıcı açılar yapacak. Gruplaşmaları, marjinal fikirleri ifade eden Kova Burcu’nun gökyüzündeki bu restleşmeleri toplumsal olayların patlak verebileceğine işaret ediyor.

Kova Burcu ayrıca bilimsel konuları ve bu konulardaki gelişmeleri, teknoloji ve teknolojiye ilişkin her alanı ifade ettiğinden gökyüzündeki gergin açıların bu konuları da etkileyeceğini söyleyebiliriz.

Bu zorluklar arasında internet sisteminde kaoslar, hecklenmeler, uydularla ilgili beklenmedik arızalar, bankacılık sistemlerinde ve borsalarda spekülasyonlar, büyük şirketlerin konkordato ilan etmesi gibi konuların yanı sıra aşı konusunda olumsuz gelişmeler, Kovid-19’un yeni bir mutasyonu daha veya farklı bir salgın haberi, nükleer faaliyet gösteren ülkelerde beklenmedik tehlikeler, hava ve deniz ulaşımında kazalar ve geniş kapsamlı enerji kesintileri de görülebilir.

BU BÖLGELERE DİKKAT

Gökyüzündeki bu görünümlerin dünya coğrafyasına yansımalarına baktığımızda İran, Türkmenistan, Sri Lanka, Nepal, Myanmar, Tayland ve Bangladeş sıra dışı gelişmeler yaşanabilecek ülkeler arasında sayılabilir. İspanya ve Fas arasındaki Cebelitarık Boğazı da riskli etkiler alıyor.

Şubat ayında daha fazla vurgulanacak olsa da tüm Afrika ülkelerinde toplu ölümler, salgın hastalıklarda yükselme söz konusu olabilir. Özellikle geleneksel kabile hayatı yaşayan ve krallıkla yönetilen ülkeler daha fazla risk altında olacaktır.

ABD’DE BÜYÜK DEĞİŞİM

Amerika Birleşik Devletleri ise başkanlık değişimine gidiyor ve haritaları özelinde Mars ve Uranüs etkisini risk almayı anlatan alanda ağırlayacaklar. Büyük tepki ve protestolara şahit olabileceğimiz bu görünümde, halk kahramanları veya tanınmış kişilerle ilgili spekülasyonlar ortaya çıkabilir. Yine bu kişiler hakkında çocuk istismarı ile ilgili olağanüstü dedikodular önümüzdeki iki hafta boyunca gün yüzüne çıkabilir. Aslında önümüzdeki bir ay boyunca değer yargılarının büyük ölçüde tehdit edileceğini anlatan durumların yaşanabileceğini endişe içinde gözlemleyeceğiz.

ÜLKE HARİTAMIZ DA RİSKLİ

Güneş’in Kova Burcu’na geçişini anlatan İngress Harita, ülke haritamızın salgın hastalıkları, ölümleri ve dış borçlarını anlatan alanında vurgu yapıyor. Bu alan madenleri, zehirlenmeleri ve kimyasallarla ilgili konuları da anlatan alandır ve pandemi dışında gelişebilecek ani ölümleri ve çocuklar arasında farklı sebeplerle ölümlerin fazlalaşmasını ifade edebilir.

Mars ve Uranüs’ün gergin enerjilerini, devlet yönetimini ve taraftarlarını anlatan alanda görüyoruz. Devletin ekonomi politikaları, ambargo niteliğinde bazı enerji kesintileri, dış kaynaklı müdahaleler ve doğal afetler gibi sebeplerle tehdit altında kalabilir. Ayrıca uluslar arası ilişkilerde mali konuları içine alan bazı temalarda güç savaşları yaşanabileceğini ve hükümetin güç kaybına uğrayabileceğini değerlendirebiliriz. Bu arada para piyasalarında döviz ve altın gibi konularda ciddi dalgalanmalar söz konusu olabilir.

MERKÜR SUALOCIN SABİT YILDIZI İLE BİRLEŞİYOR

Güneş’in Kova Burcu’na girdiği gün Merkür çocukları, gençleri, dini konuları ve tarikatları anlatan Sualocin Sabit Yıldızı ile birleşiyor. Bu kavuşum tüm dünyada marjinal bazı grupların inançları doğrultusunda gençlere ve çocuklara bir süredir zarar verdikleri ortaya çıkarabilir. Bu görünüm zevk düşkünlüğü ve istismarın yanında, ikizyüzlü olan ve gerçek amaçlarını gizleyen kişilerle ilgili haberler de arttırabilir.

SUALOCIN Sabit Yıldızı’nın olumlu anlamı yardımseverlik hareketlerinin çoğalmasını ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamasıdır. Ancak bu yardımların olabilmesi için önce olumsuz gelişmeler yaşanması gerekebileceği unutulmamalıdır.

2021 senesi, Şubat ayından sonra Haziran 2021’e kadar daha rahat enerjilere sahip olacaktır. Fakat öncelikle ilk iki ayı en az kayıp ve hasarla atlatmamız gerekiyor.