Bu fotoğrafı ancak paylaşma imkanı bulabildim. Herşey 23 Nisan törenleriyle başlamış, sonrasında iki ülkenin iki güzel kenti arasında kardeşliğe dönüşmüştü...

Genelde haber yaparken, araştırmaya ve en önemlisi insanları tanımaya gayret ederim. Sağımda Monheim ve Ataşehir arasında gönül köprüsü kuran Engin Altınova, solumda ise Almanya'nın Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmermann ile Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ile İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Günday ile değerli meslektaşlarım Derya Abla ve Ali Abi ile birlikte iki ülkenin eğitim alanındaki işbirliğine şahitlik ettik.

İhsan Kurşunoğlu Müdürü Hüseyin Özaslan'ın üstün gayretleri ile Monheim'de 2 okul ile Ataşehir'den 3 okulun kardeş olması Ataşehir için büyük bir şans. Belediye Başkanı Daniel ve Başkan Vekilimiz İlhami Yılmaz'ın yıllar önce kardeş şehir protokolleri sonrasında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin de Ataşehir'de imzaları atmasıyla birlikte Monheim Belediyesi Ataşehir'e ve kendi şehirlerine önemli kazanımlar ve eserler bırakmaya başladı.

İki şehirde yaşayan öğrenciler ülke kültürlerini, eğitimlerini ve sosyal imkanlarını görme imkanına sahip oldu.

Monheim Belediyesi şehirde yaşayan %10 Türk vatandaşlar için cami alanı bağışladı ve inşaatı bitmek üzere, yine bölgede yaşayan Alevi Vatandaşların cem ibadetlerini yapabileceği bir arazi bağışında bulunacak.

Ayrıca Monheim Belediyesi tarafından Türkiye'nin önemli sanatçı, yazarları ve diğer değerleri sokak, cadde ve parklarda adları yaşatılacak...

Ataşehir'de Küçükbakkalköy'de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde Monheim Tasarım Atölyesi ile binlerce genç, hem robotik kodlamanın yanısıra 14 farklı alanda geleceğin dahi çocuklarının yetişmesine katkı sağlıyor.

Ataşehir Belediyesine bağlı İnovasyon Merkezi'nde iki ülkenin iki kardeş kentinde yaşayan iş insanlarına yönelik sektörel işbirliği ve yatırım, girişimcilerin desteklenmesine yönelik Monheim Tanıtım ve Ticaret Ofisi açıldı. Böylelikle iki kent arasında yatırım yapmak isteyen iş insanları bu ofisten destek alabilecek. Ülke ekonomilerine önemli katkı sağlanacak.

Burada özellikle Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Arslan'ın da iki kardeş kent arasında özellikle Ataşehir ayağında Monheim belediyesinden Ataşehir'e önemli eserler bıraktığını söyleyebilirim. Volkan Müdür genelde pek fotoğraf karelerinde gözükmese de Ataşehirli çocuklara daha fazla ne kazandırabiliriz diyerek gayreti unutulmamalı. En son ki törende elinde tabletlerle dolaşan Volkan Müdüre sorduğumuzda, Monheim'den gelen misafirlerimizden daha fazla Ataşehirli kursiyer çocuklara katkımız olsun diye tablet talebim olmuştu. Bu tabletleri onlar getirdiler bizde kurslarda Ataşehir'de ki çocuklarımıza kullandıracağız demesi güne ayrı bir anlam kattı.

Kısacası gördüğüm güzellikleri, sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Emeği geçen her iki belediye yöneticilerini, eğitimcilerimizi kutluyorum.