Uzun biraradan sonra tüm okuyucularıma merhaba;
Hepinizin bildiği gibi fırsat buldukça köşe yazılarımda gündem veya haftaya dair yazılar yazıyorum.
Bazen sıklıkla yazdığım köşe yazılarımla siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye, fikirlerimi ve düşüncelerimi aktarmaya çalışıyorum.

***
İmamoğlu Ataşehir'in sorunları çözmek için kolları sıvadı
Ataşehir'de yakın zamandaki süreçlerle ilgili sizleri bilgilendirmek ve bu köşemde bazı isimlere özellikle haklarını teslim ve tebrik etmek istiyorum. 2009 Yılında kurulan Ataşehir'de 10 yıllık bir süreci geride bırakıyoruz. Ataşehir'in 10 yıllık geçmişini Ataşehir'de büyüyen birisi olarak rahat gözlemlemek mümkün. Bu gözlemlerde yerel yöneticilerin, kamu mülki ve idari kurum temsilcilerinin ve paydaşlarının etkisi oldukça büyük. Ataşehir'in imar problemleri ile ilgili belediye başkanı Battal İlgezdi, "Seçim döneminde İBB'de bize yetki verin sorunları 6 ayda çözelim" demiş ve İlgezdi'nin İBB Seçim tahmini doğru çıkarak İmamoğlu seçimi kazanmıştı. Ataşehir'de geçtiğimiz ay bir ilk(!) yaşandı. 10 yıl boyunca Ataşehir ilçe olduktan sonra gelen İBB Başkanları(Kadir Topbaş, Mevlüt Uysal) sadece seçim dönemleri vaat ve adaylarını desteklemek üzere Ataşehir'e gelmiş ve sonrasında Ataşehir'in temel sorunları konusunda imar ve diğer yatırımlar konusunda gelmemiş ve görüşmelere mesafeli davranmışlardı. Başkan İlgezdi'de bu konuda her zaman meclis kürsüsü ve basın toplantılarında bu durumu net bir şekilde dile getirmişti. 31 Mart ve 23 Haziran seçimleri sonrasında CHP'li aday Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olması ile birlikte Ataşehir içinde önemli gelişmeler yaşanmaya başladı.İmamoğlu 39 İlçeyi kapsayan "Ortak Akıl ile Ortak Sorunları" çözme adını koyduğu Ortak Masa kapsamında siyasi parti ayrımı gözetmeksizin ilçe belediyelerine ziyaretleri kapsamında Ataşehir'in konuğu oldu. Kendisine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda "Ataşehirlinin çilesi haline gelen çıkmayan imar planları, mülkiyet sorunları, Kurbağalı Dere Islah Çalışması, Esatpaşa ve İçerenköy Spor Sahaları, Ulaşım, Altyapı, Hal Arazisi, Kayışdağı İski Alanı ile ilgili Mesire Alanı, Metro çalışmaları ve diğer konularda genel bilgi, öneriler ve talepler" iletildi. Yapılan toplantı sonrasında İmamoğlu'nun yaklaşık 2 yıldır duran Ataşehir Metro Çalışması'nı incelemesi ile son bulan ziyarette değerlendirmelerde "Ataşehir'in sorunlarını biliyoruz, çözmek için ilçe belediyemiz ile işbirliğiyle en kısa zamanda çözeceğiz" demesi Ataşehir'in imar ve diğer alanlardaki sorunlarının önümüzdeki yıllarda hızlı bir şekilde çözüleceği görülüyor.
***
Ataşehir'de eğitim alanında öne çıkan başarılar ve faaliyetler "Eğitim Dergisi'nde" buluşacak
Ataşehir'de eğitimi tanıtacak yeni bir eğitim dergisi yayını hayata geçiyor. Dün mevkidaşım Baki Özışık'ın yayın grubuna bağlı bir internet sitesinde ele aldığı konuyla ilgili "Ataşehir'de Eğitim Dergisi" konusu üzerine biraraya geldik. Kendilerinin meslekdaşım Himmet Kaya ile birlikte bir çalışma yürüttüklerini "Ataşehir'deki eğitime dair güzel çalışmaları" eğitim dergisi'nde yer vereceklerini ve bunu belirli zaman aralıklarında çıkaracaklarını söyledi. Ataşehir'de benimde yakından takip ettiğim projeler, faaliyetlerin kalıcı eserlerde hayat bulması son derece güzel ve desteklenmesi gereken birşey. Bugün kendisiyle dün meslektaşlarım Derya Arslan, Recep Kenan ile Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretimizden dolayı konunun tarafı biziz, bizim bu dergi konusunda çeşitli kurum ve kuruluşlarla eğitim alanında öne çıkan kişilerle röportajımızın yanısıra kurumların, kuruluşların ve kişilerin başarılarını etkinliklerini bu dergi de tanıtmayı amaçlıyoruz. Ancak sizlerin Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican'ı ziyaretinizde dergiyle ilgili merak ettiğiniz konuyu cevaplayalım dediler. Ve bu çıkan derginin "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir dergi" değil, kendilerinin çıkaracakları "Farklı Birisimde Eğitim Dergisi" olacağını açıkladılar. Meslektaşlarım Baki Özışık ve Himmet Kaya'nın; "çıkacak dergi konusunda ilk bilgi alacağınız isimler biz olmalıydık" haklı sözleri üzerine şahsım olarak söz almış ve "Kendilerinin dergi çalışması ile ilgili verdikleri bilgi adına teşekkür ederek bu konudaki haklı sitemlerini kabul ediyorum. Ve kendilerinin çıkaracakları eğitim dergisiyle ilgili vermiş oldukları samimi cevapları ve çıkaracakları eğitim dergisi'nde dolayı Ataşehir'deki önemli bir boşluğu giderdikleri, eğitim alanında başarılı öğrenci, öğretmen ve yöneticilerin başarılarını ve çalışmalarını tanıtacakları için kutluyorum. Ve kendilerinden yanlış anlaşılma ve oluşan bilgi kirliliği adına konunun birinci muhattapları olarak özür diliyorum. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican'a da ziyaretimizde bizleri bilgilendirdiği ve misafirperverliği adına teşekkür ediyorum.

***
Ataşehir'in sahte sosyal medya hesaplarıyla başı dertte

Özellikle hepinizin bildiği gibi seçim döneminde ortaya çıkan kimliği belirsiz kişilerce açılan facebook ve instagram hesaplarıyla kulaktan dolma bilgilerle gerçeklikle alakası olmayan bilgileri paylaşan hesaplar, seçim sonrasında tekrardan taze sıcaklığını koruyor. Ancak oluşturulan hesapların kimler tarafından yönetildiği konusunda net bilgi sahibi olunmazken bilgi kirliliğine sebep olan bu sayfalarda paylaşıma konu olan kişilerin talepleri doğrultusunda savcılık kanalıyla kapatma işlemleri ve kimlik tespiti çalışmaları sürüyor. Özellikle şunu belirtmem gerekir, her kim yönetiyorsa "Çamur At, İzi Kalsın" mantığı bir gün ile bir sonuca varamayacakları gibi adaletin tecelli etmesi sonucunda en ağır şekilde yargılanacaklarını unutmamalılar.
***
Kasım ayında gerilen meclisin Aralık ayında normalleşmesini diliyorum. Özellikle Meclis gündemini fırsat buldukça yerinde takip etmeye çalışıyorum. Ancak son Kasım ayı toplantısında meclisin gerilmesi gözlemlerimizden ve dikkatlerimizden kaçmadı. AK Parti-CHP Grubu arasındaki sözlü polemiklerin temel sorunu "kurulan ve ifade edilmek istenen kelimelerin" uzatılması ve bazen seviyelerin oldukça düşmesine canlı yayında Ataşehir'in gündemini takip eden izleyicilerimizin meclis'e yakıştırmadığı görüntülerin umuyorum ki, Aralık ayında aynı gerginlikler yaşanmaz.

***
Kayışdağı Ormanı'nda Neler Oluyor?
Evet bence de neler oluyor. Geçtiğimiz haftalarda Maltepe Sınırları içerisinde bulunan 8450 Dönümlük bir araziye sahip Kayışdağı Ormanı'nda ağaçların kesildiği ile ilgili tarafımıza çeşitli ihbarlar gelmiş ve bunu da haberleştirerek kamuoyunu bilgilendirmiş ve konunun tarafları bilgi vermeleri durumunda halkımızı kaynak belirterek bilgilendireceğimizi belirtmiştik. Geçtiğimiz haftalarda görüntüleri bize ulaşan orman içerisinde kesilen ağaçlarla ile ilgili AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya'ya telefon arayarak görüştüm. Kendisine ağaçların kesildiğini ve bu konuda yetkili makamlardan gelen bilgilerin sözlü olarak kaldığını ancak kendisinin daha detaylı bir bilgiye sahip olabilmesi ve bizleri de bilgilendirmesi için kendisine ormanla ilgili notumu paylaştım. Ve geçtiğimiz hafta sonu Kayışdağı Zirve Grubu ile birlikte Ferhatpaşa Mahallesi'nin karşısında bulunan Kayışdağı Ormanında yaklaşık 3 saatlik bir yürüyüş gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz yürüyüşte temel konu Orman'daki ağaç kıyımı idi. Ve tır parkı'nın orda kesilen ağaçların olduğu noktadan Ferhatpaşa, Maltepe sınırının olduğu alana kadar yürüdük. Yürüyüşte büyük ağaçların yanısıra küçük ağaçlarında çok fazla olmasa da kesildiği gördük. Ve şans eseri yürüyüşümüzde dağ yamacında çalışan iş makinalarını gördük ve hızar seslerini duyduk. Sonra iş makinasının olduğu alana giderek burada ne yaptıklarına dair fotoğrafları çekerken OGM'nin açmış olduğu 2019/397822 No'lu ihale sonucunda işi alan firmanın yetkili isimi ile karşılaştık. Kendisine burada ne yaptıklarını sorduğumda Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı, Kartal, Kanlıca ve Alemdağ Orman İşletme Şefliklerinde Suni Gençleştirme Arazi Hazırlığı yaptıklarını belirttiler. Yani Ormanı gençleştirme adında Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ihale kapsamında 15 Hektara yakın Kayışdağı Ormanı'nda Suni Gençleştirme Arazi bakım çalışması yaptıklarını ve buralara yeniden fidan ekeceklerini belirttiler. 26 Kasım tarihinde ise AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, Yetkili makamlardan doğru bilgiyi alabilmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere konuyu takip ettiğini ve takip sonucunda "Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü" bilgi notu'nu tarafıma iletti. Ve konunun takipçisi olduğunu ve her hangi bir durumda kendisiyle tekrardan iletişime geçmemi söyledi. Kendisine bu konudaki duyarlılığı ve hassasiyeti adına teşekkür ediyorum.

Bir başka köşe yazımda görüşmek dileğiyle diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Merak Edenler için İşte O Not: