İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi’nin yanısıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, İyi Parti İstanbul İl başkanı Buğra Kavuncu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,
İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Ataşehir Başkanı Celal Yalçın, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mert Kar, Malatya Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri'nin yanısıra Ataşehirli vatandaşlar katıldı.

Ataşehir, 10 Yıl Aranın Ardından İBB Yatırımlarıyla tanıştı!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "13 Yıllık bir ilçeyiz. İBB'nin önceki yönetimlerinin yeterli hizmet ve yatırımlarda faydalanmadığını ifade ederek, İmar ve diğer projelerin hayata geçirilmesi için İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na ve emeği geçenlere teşekkür etti. İBB'nin Ataşehir'de 2019'dan bugüne ciddi yatırımlar yaptığını ve yeni projeleri de İBB ve Ataşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçireceklerini ifade etti. Bahçe marketin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ataşehir'in imar, metro ve diğer yatırımları devam edecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Bahçe marketi ilk olarak Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi, bana önermişti.Ataşehir Belediye Başkanımız 10 yıl boyunca İBB Başkanını görmedi. Bende Beylikdüzü'nde aynı şekilde göremedim. 23 Haziran'da sizleri Yenikapı'ya bekliyoruz. İBB'yi oradan yakından tanıma imkanı bulacaksınız. Kurumlarımızı, kuruluşlarımızı yakından çalışmalarını görme imkanınız olacak. Battal Başkanımızın ifade ettiği gibi Ataşehir'de önemli hizmetlerimiz olacak. İmar konusunda, 30'a yakın imar planlarını 2 senede çıkardık. Tek sebebi kimseden hızlı birşey yapmadım. Milletin planı, herkese eşit davrandık. Günün sonunda anlamlı, makul planları çıkarıyoruz. Ataşehir gözde ilçe oldu. Parka isim veriyoruz kaldırıyorlar. Finans metrosu biz yapıyoruz. Dönemimiz bitmeden hediye etmek istiyoruz. Dudullu Bostancı metrosunu yıl sonunda açıyoruz. 1600 / 1700 kişi çalışıyor. Gümbür gümbür çalışıyoruz. Dövizin artışı, yanlış ekonomik politikalar nedeniyle artan maliyetlere rağmen yıl sonunda açıyoruz. Kozyatağında 3000 araçlık otopark açacağız. Bilim sanat merkezi, gençlik merkezlerini metro istasyonlarında gençlerimizle buluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, İstanbul Ağaç ve Peyzaj Anonim Şirketi, Ataşehir Belediyesi ortaklığı ile hizmete kazandırılan bahçe marketin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi ile beraberindekiler bahçe marketi incelediler.

7 bin metrekare alan üzerine kurulu Bahçe Market’te çiçek, sebze, meyve, bahçecilik ekipmanları vb. çok sayıda ürün İstanbullulara sunuldu.

Atatürk Mahallesi’nde 7 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Ataşehir Bahçe Market’te “bahçeye dair her şey” bulunacak. Dış mekân ve iç mekân süs bitkileri, yazlık, kışlık mevsimlik çiçekler, sebze, meyve fideleri gibi birçok ürün ile bahçe ekipmanlarının da satışı yapılıyor. Market içerisinde; kapalı-açık bitki satış ve depolama alanlarının yanı sıra kafe, çocuk parkı, atölye, idari ofisler ve otopark da yer alıyor.

Projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan İstanbul Ağaç ve Peyzaj Anonim Şirketi, Ataşehir Belediyesi ortaklığı ile gerçekleştiriyor.