Yeniden Refah Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı ilçe binasında düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında gündeme dair açıklamalar ve önümüzdeki günlerde yapacakları etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“21 MART TARİHİNDE İLÇE KONGREMİZİ YAPTIK”
İlçe Başkanı Serkan Yiğit toplantının amacı hem tanışmak hem de ileride yapacağımız etkinliklerle ilgili sizleri bilgilendirmektir diyerek partisinin kuruluşu ile ilgili şunları söyledi: “ Yeniden Refah Partisi bildiğiniz gibi 23 Kasım 2018 tarihinde kuruldu. Ataşehir İlçe Başkanlığımızı 06 Şubat 2019 tarihinde kurucular kurulu tarafından bu mekânda kurarak göreve başladık. 21 Mart tarihinde ilçe kongremizi gerçekleştirerek il kongremizi de 28 Nisan 2019 tarihinde yaklaşık 23 bin kişinin katılımıyla icra ettik.”

“AÇIK SÖYLENİRSE ZİNANIN MEŞRULAŞTIĞI VE BİR KAYNAĞA DAYANDIĞI BİR SÖZLEŞME”
Bugün bu toplantıda sizlerle paylaşacağım iki konu var diye İlçe Başkanı Serkan Yiğit; “ Yeniden Refah Partisi İl Kadın Kolları tarafından başlatılan “İstanbul Sözleşmesi” olarak anılan Nisan 2011 tarihinde hükümet tarafından imzalanan ve kadın haklarıyla başlayan çok masum gösterilmeye çalışılan bir sözleşme var. Öncelikle İstanbul Sözleşmesi toplumumuzun özellikle en temel taşı olan ailemizi oluşturan kadın erkek arasına konulmuş olan bizim ifademizle bir dinamittir, saatli bir bombadır. Baktığımızda Kadın Hakları ile ilgili bir ibare konulsa da içeriğini detaylı incelediğimizde toplumumuzda üreme olmaksızın cinsel birliktelik teşvik edici daha açık söylenirse zinanın meşrulaştığı ve bir kaynağa dayandığı bir sözleşme. En tehlikeli noktalardan biride toplumumuzda üçüncü bir cins oluşturma çabası var. Yani erkekle erkeğin, kadınla kadının birlikteliğini yasal ve meşru kılan suç olmaktan çıkaran bir sözleşmedir” ifadelerini kullandı.

“BU SÖZLEŞMENİN İPTALİ İÇİN İMZA KAMPANYASI DÜZENLEMEKTEYİZ"
Yiğit konuşmasının devamında; “ Parti olarak bu sözleşmenin iptali için bir imza kampanyası düzenlemekteyiz. Bu imza kampanyası kapsamında sözleşmeden haberdar olmayan milyonlarca vatandaşımız mevcut. Bu sözleşmenin imzalandığı günden bugüne kadar toplumsal olaylarda özellikle aile içi şiddet ve cinsel taciz eylemlerin de yeteri kadar sonucu vermediğini aksine suç arttırma eyleminde bulunulduğunu görüyoruz. Bu sözleşmenin amacına hizmet etmediğini görüyoruz. Buna örnek olarak LGBT yürüyüş ve dernekleşme çalışmalarında görüyoruz. Bu sözleşmenin örf ve adetlerimize göre yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Önümüzdeki aylarda bu konuda sokaklarda miting havasında basın açıklamasını yapmayı planlıyoruz. Bunu İstanbul da Yeniden Refah Partisi İlçe Teşkilatları organize ediyor. Her hafta bir ilçede bu organizasyonlar gerçekleştiriliyor”diye konuştu.

“50’İNCİ YIL GENÇLİK ŞÖLENİMİZE HERKES DAVETLİDİR”
Yiğit; “ ikinci bir konu olarak 21 Eylül 2019 tarihinde Milli Görüşün 50’inci yıl Gençlik Şöleni Küçükçekmece Yahya Beyatlı Kültür Merkezi’nde yapılacak. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın da katılacağı ve gündeme dair açıklamalar yapacağı bu şölene tüm vatandaşlarımız davetlidir” çağrısını yaptı.

Serkan Yiğit’in gündeme dair açıklamalarından sonra sohbet ortamında gazetecilerin sorularını yanıtlamasıyla toplantı sona erdi.