Gerçekleşen olağan kongreye; İl Başkanı Hüseyin Terzi, İl Başkan Yardımcıları ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, Kurucu İlçe Başkanı Serkan Yiğit, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, AK Parti İlçe Başkan Vekili Burak Çiftçi, İYİ Parti İlçe Başkanı Mert Kar, Deva Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya’nın yanısıra diğer siyasi parti temsilcileri, stk temsilcileri ve partililer katıldı.


Kongrenin divan heyetine; Mustafa Dönmez’in başkanlığında Mesut Çengel, Enes Şener Akarçeşme, Cengiz Kara, Celal Ulutatar, Ahmet Yılmaz, Mahir Kara seçildi.

BU DAVA HER KİŞİYE NASİP OLMAZ

Yeniden Refah Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Bülent Tüylü, “Öncelikle beni bu göreve layık gören İl Başkanımız Hüseyin Terzi’ye, muhterem Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a sonsuz teşekkür ediyorum. 22 Mart 2019 tarihinde 1.Olağan kongremizi gerçekleştirdik. İlçe Başkanımız Serkan Yiğit’in il dışına gitmesi sebebiyle ben görevi devraldım. 31 Ekim 2020 tarihinde olağanüstü kongremizi gerçekleştirdik. Pandemi şartlarına rağmen, her koşulda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Ataşehir İlçemiz 17 Mahalle’den oluşmaktadır. Ataşehir’de %20 seçmenimiz kararsızlıkları nedeniyle oy kullanmamışlardır. Yeniden Refah Partisi Ataşehir olarak esnaf ziyaretleri, stant çalışmaları, çat kapı projelerimizi devam ettirdik. Projelerimizi en iyi şekilde anlatmaya devam ettik. Üye kayıtlarımızı hızlandırdık. Milli görüş geleceğini anlattık. Ataşehirlilerin özlemle, hasretle yeniden refah partimizi beklediğini gördük. Devleti ve belediyeyi yönetmek yeniden refah partisinin görevidir dedik. Referansımız geçmişimizdir dedik yine biz yaparız dedik.Bu vesile ile; 1969 Yılında bu hareketi başlatan Necmettin Erbakan hocamızı şükranla ve hayırla yad ediyoruz. Milli görüş davamızı ikinci kırk yılında yeniden başlatan Dr. Fatih Erbakan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu dava her kişiye nasip olmaz, bana da bu dava da görev yapmak düştü. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

İL BAŞKANI TERZİ YENİ YÖNETİMİ TEBRİK ETTİ

İlçe Başkanı Bülent Tüylü’nün konuşmasının ardından Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, parti politikaları ve günümüz siyasetini genel değerlendirdiği bir konuşma ile 2’nci olağan kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, Bülent Tüylü ve yönetimini tebrik etti.


Kongrenin gündem maddeleri tek tek ibra edildikten sonra 2’nci olağan kongrede tek aday olan Bülent Tüylü yeniden güven tazelemiş oldu.


Yapılan seçim sonucunda Yeniden Refah Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı yönetimi belli oldu.