Madalyalı restaurant’ta gerçekleşen etkinlikte Başkan Adayı Turgut Kızıldağ ve yönetim kurulu üyeleri gelen YEDPA Kooperatif üyeleriyle yakından ilgilenerek, önümüzdeki aylarda yapılması planlanan olağan genel kurul’da neden aday olduklarını, YEDPA’ya ve üyelerine yönelik vizyon projeleriyle ilgili üyeleri bilgilendiren sunumlar gerçekleştirdiler. Gerçekleşen toplantıya ayrıca; Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Duran Acar ve bölge basın mensupları ile Kızıldağ’ın ailesi katıldı.

Liyakatlı kadrolarımızla YEDPA’ya değer katmak istiyoruz

YEDPA Kooperatif Başkan Adayı Turgut Kızıldağ, “YEDPA Ticaret Merkezi’nin kıymetli üyeleri katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bugünki amacımız sizlere yönetim kurulu kadromuzu ve projelerimizi tanıtmak üzere bir araya gelmek istedik. Liyakat esaslı bir kadromuz var. Kadromuzda Avukat, Mühendis, Mali Müşavir, Siyaset Bilimci İş İnsanları ve İş Kadını arkadaşlarımız var. Sizlerle tanışmak, kaynaşmak adına bugün buradayız. YEDPA’ya yönelik projelerimizi belirlemeden önce anket çalışması gerçekleştirdik. Ve bu sonuçlar doğrultusunda, yaklaşık 2.5 – 3 ay içerisinde YEDPA’ya değer katacak projeler oluşturduk. YEDPA’nın kendine özgü yapısı nedeniyle her katında farklı problemler olabilir, bunları da siz değerli üyelerimizden dinleyerek çözmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Ankette değişimin sinyalini aldık

YEDPA’da gerçekleştirilen anket ile ilgili açıklamayı ise Yönetim Kurulu Üyesi Adayı Hatice Bayrak gerçekleştirdi. Bayrak, “Biz bu anketi yaparken, YEDPA’nın sorunlarına yönelik çözümler üretmeyi hedefledik. YEDPA’nın içerisinde faaliyet gösteren üyelerimizin dertlerini ve sorunlarını dinledik. 16 Yıl boyunca ilk kez anket çalışması gerçekleştirdik. Anketimize 800 kişi katılım sağladı. İnsanların değişim istediğinin sinyalini anket sonuçlarında aldık. Ankette şuan ki; yönetim ve hizmetlerden %20 memnun, %20’sinin de kısmen memnun, %60 ise memnun olmadıklarının sonucuna vardık. YEDPA’nın başlıca sorunları arasında; çevre kirliliği, aidat yüksekliği, ısıtma ve havalandırma olduğu ön plana çıktı. Kurumlar arasında işbirliğinin zayıf olduğu sonucu ortaya çıktı. Kadın üye, kreş, ambulans gibi konularda ihtiyaçlar olduğunu gördük. YEDPA’da; tanıtım günleri, festivaller, kültür-sanat, sergi gibi etkinliklerin yapılması taleplerini aldık.” İfadelerini kullandılar.

Vizyon projelerini açıkladılar

Hatice Bayrak tarafından YEDPA Kooperatif Başkan Adayı Turgut Kızıldağ ve yönetimi tarafından anket sonuçları dikkate alınarak hazırlanan projelerin tanıtımları yapıldı.
* www.yedpaforum.com ve www.yedpam.com ortak internet siteler üzerinden gerçekleştirilen proje tanıtımında sırasıyla; “Web YEDPA Uygulaması hazırlanarak YEDPA'nın güncel gelir-gider tablolarının paylaşılması, YEDPA Bünyesindeki alanların kiralanması, ihale süreçleri, hizmet kalitesi değerlendirme anketlerinin yanısıra kurum otopark işlemleri, su kredi yükleme işlemleri gibi işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebilecek. Aidatlar konusundaki sorunlar hak sahipleri ile ortak akılla çözülecek. Reklam ve diğer gelirlerin arttırılması, aidatların iyileştirilmesi sağlanacak. Aidatlar karşılığında ısıtma, temizlik, güvenlik diğer hizmetlerin daha iyi şekilde verilmesi sağlanacak.YEDPA’ya giriş ve çıkışlardaki otopark hizmetleri kapsamında; otomobillerin 30 dakika, kamyon ve kamyonetlerin kalma süresi 60 dakika ücretsiz olacak. 7 Gün 24 Saat Revir ve Ambulans hizmeti sunulacak. YEDPA sınırı içinde olan kimsesiz sokak hayvanları için ayda 1 kez veterinerlik hizmeti verilmesini sağlanacak. Çalışan annelere yönelik YEDPA bünyesinde Kreş açılacak.YEDPA’nın atıl alanları seyir terası ve sosyal tesislere dönüştürülecek.YEDPA’da bay ve bayanlara yönelik kuaför hizmeti verilecek.YEDPA’nın marka bilincinin arttırılmasına yönelik tanıtımlar arttırılacak.YEDPA’nın yurt içi ve yurtdışı fuarlara katılarak tanıtılması sağlanacak.YEDPA’da hak sahibi ve kiracı üye işyerlerine 1 araç otopark alanı tahsis edilecek. YEDPA’ya sağlıklı yaşam için spor salonu kazandırılacak. Isıtma, havalandırma ve soğutma sorunları kalıcı çözüme kavuşacak. YEDPA’nın tuvaletleri modernize edilerek, engelli dostu hale getirilecek. YEDPA’nın terasına botanik bahçe ve yürüyüş parkuru yapılacak. Dudullu – Bostancı Metro hattına yakın istasyonlara ring seferleri düzenlenecek. YEDPA içerisinde düzenli faaliyetler ve etkinlikler yapılması sağlanacağı” belirtildi.


3 Dönem kuralını teklif edeceğiz
Ayrıca; genel kurulda tüzük değişikliği teklifi yapacaklarını belirten Hatice Bayrak, Turgut Kızıldağ ve yönetimi olarak 3 dönem başkanlık yapan bir kişi 4’ncü dönemde aday olamayacağını ve 5 yıl tekrar aday olması için beklemesi gerekeceğini vurguladı.

YEDPA’ya değer katmak, markalaştırmak istiyoruz

Proje sunumunun ardından Başkan Adayı Turgut Kızıldağ, “Gençliğimiz ve heyecanımız ile YEDPA’ya yeni bir sinerji ve heyecan katacağız. Bu heyecanımızla YEDPA’ya önemli katkılarımız olacak. Kadın yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız, liyakatlı kadrolarımızla ben değil biz olacağız. YEDPA’ya farklı bir değer ve heyecan katacağız. Sizlerle istişareler halinde olarak yolumuza devam edeceğiz. Sorunlarınızı çözdükçe sizlerin takdirlerini kazanacağımıza inanıyoruz. Sizin düşünceleriniz bizim için çok değerli. 1985 Yılında kurulan YEDPA’nın kurulmasından bugüne ailecek YEDPA’lıyız. YEDPA’nın eskilerinden, öncülerinden ve kanaat önderlerinin de destekleriyle adayız. Bu yolu hep beraber yürüyeceğiz. Bir başarı olacaksa hepimizin başarısı olacak. Sizlerin katkıları hepimizin başarısı olacak. Bizler bayrak yarışında, bayrağı daha iyi noktalara taşımak için adayız. YEDPA’ya vizyon katabilmek adına bir yola çıktık. Bizim amacımız kavga değil, YEDPA’ya değer katmak. Derdimiz YEDPA, YEDPA’yı markalaştırmak istiyoruz. Desteğinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Kızıldağ’ın konuşmasının ardından Turgut Kızıldağ’ın yönetiminde yer alacak isimler kendilerini tanıttılar. Yönetim Kurulu adaylarının tanıtımının ardından YEDPA’da faaliyet gösteren kooperatif üyeleri görüşlerini sözlü olarak dile getirerek, Kızıldağ ve yönetimine başarı dileklerini ilettiler. Konuşmaların ardından Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Duran Acar’da, YEDPA’nın Ataşehir için önemli bir değer olduğunu demokratik bir davranış sergileyen Turgut Kızıldağ ve yönetim kurulu üyelerine çıkmış olduğu bu yolda kendisine başarı dileklerini iletti.

YEDPA'yı yönetecek kadrosunu açıkladı

Turgut Kızıldağ'ın A Takımında; "Hatice Bayrak, Aynur Koçullu, Aybars Güven, Erdinç Özden Işık, İbrahim Erol, Emre Yılmaz, Yücel Yazıcı, Oğuz Dönmez, Nejdet Öner, Fırat Akalın
Mehmet Başak, Durukan Turhan ve Erhan Ağca" yer alacağı öğrenildi.

Konuşmaların ardından YEDPA Kooperatifi Başkan Adayı Turgut Kızıldağ ve yönetim kurulu üyeleri, katılımcılara teşekkür ettiler.