Deniz Yarbay Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar, Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Nilüfer Tatar'ın adaylık açıklamasına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Başkan Yardımcısı Abdullah Der, İlçe Başkan Adayı Celal Yalçın'ın yanısıra CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan ile ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

CHP'den Ataşehir İlçe Başkan adaylığını açıklayan Nilüfer Tatar'a farklı bir destekte kendisi gibi aday olan isim Cem Uğur Günel'den geldi. Günel, Tatar'a başarılar dileyerek birleşme kararı aldıklarını ve kendisine destek olacağını ifade etti.

Nilüfer Tatar partililere hitaben yaptığı konuşmasında; İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak'a eşit tutumu, güçlerini birleştirme konusunda fedakarlık gösteren Cem Uğur Günel'e teşekkür etti. Gözlerimde yönetimsel sorunların yaşandığını ve zamanla bu sorunların arttığını belirten Nilüfer Tatar, örgütün bu durumdan rahatsız olduğunu ve çözümsüzlükle başbaşa bırakıldığını vurguladı.

Çözümsüzlükten kaynaklı özgür katılımcı siyaset anlayışının imkanı kalmadığını belirten Nilüfer Tatar; özgür, emek, esaslı, liyakata dayalı bir yapının hakim olması için Ataşehir'de değişimin önemli olduğunu ifade ederek 7 maddelik "neden adayım" açıklamasında bulundu.

Değişimin partililerce talep edildiğini ve bu değişimi gerçekleştireceklerin mahalle delegeleri olduğunu ifade eden Tatar, delegelerin değişim için kongredeki önemine vurgu yaptı. 5.Olağan Kongre'de delegelerin desteklerini beklediğini ve verilecek katkıların son derece kutsal ve değerli olduğunu söyledi.

Nilüfer Tatar, katılım sağlayan partililere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.