Soyut ve sürreal çalışmaları ile son dönemde öne çıkan sanatçı, Ceren Göğebakan’ın uzun zamandır çalıştığı eserlerini içeren Sınırların Ötesindeisimli kişisel sergisi Ataşehir Cemal Süreyya Etkinlik Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

23 Eylül Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilecek, sanatçının soyut ve sürreal eserlerini barındıran sergi ile sanatçı, sanatseverleri gerçek dünyadan kısa bir kaçışa ve bir hayal dünyasına davet ediyor.

Ceren Göğebakan’ın soyut ve sürreal esintiler bulunduran resimleri, evrenin doğasıyla barışık olsa da daha çok insanın ruhsal atmosferine odaklı. Burada resim içerisinde bulunan sembolik imgeler sanatçının yaşadığı duyguları dışa vuran bir yüzey görevinde.

Aklın, geleneklerin, alışkanlıkların denetiminden uzak, bilinçdışı gerçeklerini yansıtan, bilinen ile bağını kesip kendince bir gerçek yaratmak amacını güden sanatçı, bir ruh hali olan sürrealizmi kullanarak, onun karşı çıkan tavrıyla tekinsiz olana ulaşmak, bilinçsiz arzularımıza dokunmak, hayalleri hayata geçirmek için gerçekliği yıkmayı amaçlıyor. Eserlerinin temelinde, dayatılmış olan sınırlara ve normlara meydan okumak ve özgürlük arayışı yer alıyor.

Sanatçının tüm bu özgürlük, sınırların ötesinde olana ulaşma ve çerçevenin dışına çıkma arzusunu gerçekleştirebilmesi için “umut” ve “cesaret” kavramlarına duyduğu ihtiyacın iz düşümlerini soyut eserlerinde izleyebileceksiniz.

Sergide izlenecek soyut eserleri ile sanatçı ihtiyaç duyduğu “umut” ve “cesaret”i iddialı materyaller, göz alıcı renkler ve parlaklık kullanarak sanat eserlerinde simgeliyor. Soyut resimleri ile çocuksu bir sadelik ve kendilik yaratmayı, içinden geldiği gibi olma halini esas alınıyor. Tüm bunları yaparken “deneysellik” kavramını ön planda tutarak sorgulamaya ve denenmemiş teknikleri, materyalleri denemeye cesaret gösteriyor.