İBB Meclisinde Ataşehir ile ilgili gündeme gelen konuların yanı sıra gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İlgezdi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte projeleri hayata geçireceğiz ve Ataşehir de plansız yer kalmayacak dedi.

İlgezdi, CHP’nin hem üyesi hem de belediye başkanı olduğunu, adaylık açıklamasını yapacak adayların daveti olursa katılacağını söyleyerek, Celal yalçın beni davet etti. Kendisine başarılar dilerim. Benim adayım olmaz. Cumhuriyet halk partisinin adayı olur. Ben olaya böyle bakarım diye konuştu.

Kayışdağı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan yerdeki projeyi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte hayata geçireceğini söyleyen İlgezdi, hakkında mahkeme açılmamış belediye başkanının olmadığını, açılan davaların çoğundan aklandığını dile getirerek, Ümraniye ve Kadıköy’den gelen 40 yıllık binalar var, yıkın deniliyor. Nasıl Yıkayım derken imar affı imdadımıza yetişti rahatladık diyerek açıklamalarına ve sorulan sorulara şu başlıklar altında cevap verdi.

“HERKES ÇALIŞTIĞI KURUMUN KURALLARINA UYMAK ZORUNDA”

İlgezdi, belediyeden atılan ve direnişe devam eden iki işçi ile ilgili şunları söyledi: “Ataşehir Belediyesi’nde çalışan her bireyin sorumluluğu vardır. Emekten yana bir Belediye Başkanı olarak benimde sorumluluğum var diyerek; “Burası devlet kurumu. Mesai saati içerisinde keyfi davranma şansımız yok. İki arkadaşımız mesai saatleri içerisinde gerekli özeni göstermemişlerdir. Müdürleri ile beraber bu iki arkadaşımızın çıkarılması uygun görüldü. Birlikte karar verildi. Onlar da yasal haklarını arıyorlar. En doğal hakları. Emekten yana bir belediye başkanıyım. Türkiye’de asgari ücretle çalışıldığı zaman ben fazlasını veriyorum. Eğer siz maaşım bir hafta gecikti diye çöp toplamıyorsanız, saat 15.30’da mesai saati içerisinde bağırıyorsanız buna kimse müsaade etmez. Herkes kurumun kurallarına uymak zorunda. Uymayan herkes işten çıkarılır” şeklinde ifade etti.

“ATAŞEHİR’DE PLANSIZ YER KALMAYACAK”

10 sene hiç İBB gündemine alınmadıklarını ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Büyükşehir Belediyesiyle ilgili ilişkileri değerlendirirken şunları söyledi: “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun işi zor. Sadece Ataşehir değil bütün İstanbul’un sorunlarıyla ilgilenmek zorunda.39 ilçe var. İmamoğlu, deprem, alt yapı sorunu, ulaşım sorunu çözülmemiş bir İstanbul devraldı. Planların çözümü ile ilgili çalışmalar yapılıyor. 10 senedir hiçbir hizmet alamadık Büyükşehir’den. Ataşehir bu dönem öncelikli ilçeler arasında. 5 yıllık sürede söz verdiğimiz plan sorunu ile ilgili ciddi çalışma yapılıyor Büyükşehir’de. Daha önce Hem Ekrem Bey, hem de benim verdiğim sözler çerçevesinde kısa sürede Ataşehir’de plansız yer kalmayacak. Bunu vatandaşlarımın bilmesini istiyorum. Planı çıkan bir mahallemiz vardı. Yenisahra Mahallesi’nin planı da revize edilecek. Bunu da Sayın Başkan ile konuştuk.”

“GEÇMİŞTE HİZMET ALAMAYAN İKİ İLÇEDEN BİRİYİZ”

İlgezdi şöyle devam etti: “Yatırımlar konusunda Ataşehir beşinci sırada. Hiç hizmet almayan 2 ilçe arasındayız. Biri Biz, ikincisi Büyükçekmece… Ataşehir geçtiğimiz 10 yılda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan 1 lira hizmet almamış. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bizzat bunu açıkladı. Temennimiz, diğer belediyelere ne kadar hizmet ediyorsa Ataşehir de kısmetini alsın. Ayrıcalık istemiyoruz. İmar sorunumuzun bir an evvel çözülmesi ve vatandaşın 40 yıldır beklediği imar sorununun çözülmesi gerekmektedir. Yeni Çamlıca’da mülkiyet sorunu var biliyorsunuz. Bununla ilgili ciddi çalışma yapılıyor. Çalışmalara başladık Büyükşehir’de bu sorunu da çözeceğiz. İBB Meclis 2020 yatırım programını onayladı. Yatırımlar belli.. Ataşehir beşinci sırada. Ama henüz yatırım programına alınan projeler açıklanmadı. Biz de sormadık. Ataşehir’de Büyükşehir’in yapmak istedikleri spor kompleksleri vardı. Hazır ihalesi yapılmış durumda iki tane. Halin taşınma projesi var. Ataşehir ’deki metro istasyonları var. Yatırımda beşinci sırada olduğumuza göre kalan 4 yıllık sürede Sayın Başkan’ın bunları tamamlayacağını düşünüyorum.”

İlgezdi, Kemal Sunal Kültür Merkezi, hal, hayvan barınağı, su toplama havzası, yıkım kararları ve kaçak yapılarla ilgili olarak şu bilgileri paylaştı.

“İSTANBUL’UN EN GÜZEL KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK”

Kemal Sunal adıyla İçerenköy’de başlanan ve İnal Aydınoğlu Vakfı’nın bağışçı desteği ile yapımı süren ve bağışçının ismini verdiğimiz İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi projemizin inşaatı devam ediyor. İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi 2020 sonunda hizmete girmiş olacak. 1500 kişilik toplantı, tiyatro, konferans salonları ile İstanbul’un en güzel kültür merkezi olacak. İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi Anadolu yakasının sorununu çözecek yer olacak.

“İBB’NİN DESTEĞİ İLE BU SORUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Ferhatpaşa yıllardır imar mağduru olan mahallemiz. Buranın su toplama havzasından çıkmasıyla ilgili bir sorun var. Sorun çözülmüş değil. Sorunun Büyükşehir Belediye Başkanımızla ve yetkili arkadaşlarla konuşuyoruz. Sorunu çözmeye çalışıyoruz.

Ferhatpaşa’da kaçak yapıların hepsine zabıt tutuldu. Hepsiyle ilgili Zabıta işlemlerini yaptı. Yıkım kararı aldık. Benim olmadığım süreçte yapılmış. Kiraya verilmiş. Yıkmak zor mu? Zor. Kaçak yapıların mülkiyet sahipleri ile toplantı yaptım. Yasallaştırın dedim. Çoğu da imar affına müracaat etmiş. Şu anda kaçak durdu. Çivi dahi çakılmıyor.

Hayvan barınağı sadece Ataşehir’in değil İstanbul’un büyük sorunu. Ferhatpaşa’da Büyükşehir’in mülkiyeti olan yerler var. Eğer bize tahsis ederse, kendi bünyemizde bir hayvan barınağı yapıp Kadıköy’den yolumuzu ayırmak istiyoruz. Mülkiyet devri ile ilgili sorunlar çıkıyor. İBB Meclis çoğunluğu Ak Parti grubunda çünkü. Süreci beraber izleyeceğiz.

Yensahra’da yıkım kararı olan binalarla ilgili devletin boşaltılması ile ilgili yazılar geldi. Bizi sıkıştırıyorlar. Daha önce birkaç kez ertelendi. Fakat önümüz kış. İstanbul’da deprem bekleniyor. Bir yandan yıkılması gerekiyor, diğer yandan; bu insanlar nereye taşınacaklar. Mağdurlar… İki derede bir arada biz kaldık. Devletin yetkili kurumları ile birlikte ne karar verilirse onu birlikte uygulayacağız.

“EKONOMİK SIKINTILARDAN DOLAYI YATIRIM YAPAMIYORUZ”

Biz maaşlarımızı ödüyoruz. Ancak yatırım yapmamız da gerekiyor. Ekonomik kaynak yok. Türkiye’de ciddi bir ekonomik kriz var. İnşaat sektörü durmuş durumda. Belediyelerin en büyük kaynakları inşaat sektörüdür. Son 6 ayda 7 tane inşaat ruhsatı verdik. Onlar da 3’er 5’er katlı binalar. Küçük projeler. Sektörden talep yok. Ülke çok zor koşullardan geçti. Bu günler de atlatılır. Ekonomik kriz atlatılır, önümüzdeki günler daha güzel olur.

“SEÇİMİN SÜRESİNDE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Erken seçim ile ilgili bir soruya erken seçim beklemediğini söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Ben seçimin süresinde olacağını düşünüyorum. Yeni kurulan partilere hayırlı olsun diyorum. Sandıklar kurulduğunda partiler için söylenecekler söylenir. Yerel seçimde vatandaş Ataşehir’de sandığa gitmedi. Büyükşehir’de 2 seçimde yüzde 60 alırız dedim ve aldık. Niye aldık? Sandığa gitmeyenler 23 Haziran’da sandığa gitti. İstanbul’u kazanacağımıza inan kimse inanmıyordu.

Ben inandım. Oy veren vermeyen herkes bizim vatandaşımız. Kimse bizi belediye başkanı olarak görmüyor. İş bulma kurumu gibi görüyor. Durum çok kötü… Vatandaş haklı, ciddi bir sıkıntı var. İşsizlik kötü.

“EMEK HARCAYAN, ALIN TERİ DÖKEN MAĞDUR OLANLARI İŞE ALDIM”

Son olarak İBB’nin işçi alımlarıyla ilgili konuşan İlgezdi; “İBB’nin kariyer üzerinden işe alımları konusunda Sayın İBB Başkanı’nın aldığı karardır. Ben saygı duyarım. O konuda yorum yapmam doğru olmaz. Ben sokakta çalışan, emek koyan, alın teri döken, bayrak asan çocukları işe aldım. Mağdur olan Ak Patili, CHP’li, MHP’li, Saadet Partili, HDP’lileri işe aldım. Önümü kesti, ekmek param yok diyenleri, Ak Partili mahalle temsilcisini işe aldım” dedi.