Kayışdağı Arifpaşa Ortaokulu’nda bugün bir grup veli, okullarının kapatılacağına dair iddialarda bulunarak basın açıklaması gerçekleştirdiler.

7 ve 8’nci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin velileri, okulların kapatılacağına dair yapmış oldukları ortak açıklamada; Okulda öğrenim gören öğrencilerin farklı okullara gönderileceğini, okulun halk eğitim müdürlüğüne verildiğini halk eğitim kursiyerleri ile okulda okuyan öğrencilerin aynı ortamda bulunmasının doğru olmadığını belirttiler.

Okulda 3 farklı giriş noktası olduğunu, okulun güvenlik personelinin olmadığını ve kursiyerlerin araçlarıyla okul saatinde okul bahçesine giriş yaptıkları için güvenlik zafiyetine neden olduğunu vurguladılar. Bazı öğrencilerin okula dışarıdan kesici aletleri sınıf ortamına getirdiklerini ve kavgaların okul içerisinde arttığını, ancak disiplin anlamında birşey yapılmadığını vurguladılar.

Ders saatlerinde halk eğitim kursiyerleri nedeniyle okulun 3 farklı girişinde güvenlik olmaması nedeniyle öğrencilerin bu fırsattan istifade edip, okul dışına kaçtıklarına şahit olduklarını aktardılar.

Öğrencilerin ders saatinde halk eğitim kursiyerlerinin rahatsız olmaması için okul yönetimince baskıya maruz kaldıklarını, birçok öğretmeninde tayin ile gittiklerini öğrencilerin LGS’ ye hazırlık sürecinde mağdur edildiklerini yeterli temel eğitimleri alamadıklarını ifade ettiler.

Öğrencilerin, okuldaki kantinin kapatılması nedeniyle zorluk yaşadığını ve kantinlerinin de tekrardan açılmasını talep ettiler.

Pandemi koşullarında okula girişlerde HES Kodu olmadan, girişlerin yapıldığını söyleyen veliler ayrıca; öğrencilerin 09.00 – 15.10 arasında normal ders gördüğünü, saat 17.00’ye kadar ek ders takviyesi aldıklarını; 7 ve 8’nci sınıf öğrencilerinin ders saatleri içerisinde halk eğitim müdürlüğü bünyesinde kurs alan insanlar nedeniyle derslerini dikkatli işleyemediklerini, okul temizlik personellerince temizliğin yapılmasına rağmen halk eğitim kursiyerlerinin okulu kullanması nedeniyle wc ve diğer ortak kullanım alanlarında hijyensizliğin arttığını ve temizliğin yetersiz olduğunu açıkladılar.

Okulun rehber öğretmeninin dâhil, tayin istediğini ifade eden veliler; Kayışdağı Arifpaşa İlkokulu'ndan her yıl ortalama 200'e yakın mezun olacak çocukların Kayışdağı Arifpaşa Ortaokulu yerine çevredeki başka okullara gönderileceğini dile getirdiler.

Kayışdağı Arifpaşa Ortaokulu’nun kapatılması durumunda okulda okuyan öğrencilerin çevredeki diğer ortaokullara hangi koşullarda gönderileceğini, servis parasını nasıl ödeyeceklerini ve kayıt işlemlerinde istenen kayıt parası bedellerini nasıl ödeyeceklerini kara kara düşündüklerini dile getirdiler.

Ataşehir Haber Ajansı olarak konuyla ilgili olarak Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığımız görüşme’de ise konuyla ilgili detaylı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada;

2019 – 2020 Eğitim – öğretim yılı itibariyle Kayışdağı Arifpaşa Ortaokulu’nun planlı dönüşümüne karar verildiğini, bu süreçte hali hazırda öğrenim gören öğrencilerin mağdur edilmeden mezun olana kadar eğitimlerine aralıksız devam edildiği ifade edildi.

Söz konusu okulda; Ataşehir’in 17 mahallesinde Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce “Öğrenen Mahalle Projesi” kapsamında ilçe halk eğitim Müdürlüğü’nce ilçemizdeki 37 okulda olduğu gibi Kayışdağı ve yakın çevresinde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik kurslar düzenlenmektedir.

Zemin dâhil toplam 3 kattan oluşan Kayışdağı Arifpaşa Ortaokulu’nda 7 ve 8’nci öğrencileri; zemin ve 1’nci kattaki dersliklerde eğitim-öğrenimlerini sürdürmektedir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce; halk eğitim müdürlüğüne okulun 3’ncü katı tahsis edilmiş olup, kurs eğitimleri bu katta bağımsız olarak sürdürülmekte olup, 7 ve 8’nci sınıf öğrencilerinin derslerini etkileyecek olumsuz bir durum söz konusu değildir.

Kayışdağı Arifpaşa Ortaokulu; 7 ve 8’nci sınıfta öğrenim gören öğrencilerimizin mezun olana kadar hizmet verecektir.

Velilerimizin okulla ilgili dile getirdikleri; okul yönetimine yönelik şikâyetler, güvenlik personelinin olmaması, öğrenciler arasında yaşanan kavga v.b. davranışlar, giriş-çıkış noktalarındaki kontrolsüzlük problemleri, kantin sorunları ile ilgili gerekli incelemelerin başlatılmasına karar verilmiştir.