7 yaşından beri İstanbul vapurlarının,şık giyimli,güzel ses tonu ile güzel konuşan.unutulmaz kibar satıcısı olan,halk arasında "Burhan Pazarlama"olarak şöhret yapan Burhan Demircan hayatını kaybetti. Kadıköy-Karaköy ya da Eminönü-Kadıköy vapur hattını kullanan İstanbullular "Burhan Pazarlama"yı çok yakından tanırlardı.

Çünkü kendisini,"Burhan Pazarlama" olarak tanıtan Burhan Demircan, alıştığımız diğer seyyar satıcılardan çok farklıydı.. İstanbul Şehir Hatları vapurlarının şık giyimi, güzel ses tonu, kibarlığıyla ünlü seyyar satıcısı "Burhan Pazarlama' lakaplı, Burhan Demircan, Ataşehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Vapur hatlarında satış yaparak "Burhan Pazarlama" olarak ünlenen Burhan Demircan 71 yaşında çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Demircan için Ataşehir Örnek Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Kardeşi Türkan Demircan tabuta sarılarak gözyaşı döktü. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Demircan, Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Twitter'dan şu mesajı paylaştı:
"Bir İstanbul beyfendisini kaybettik bugün... Vapurlarımızın bilindik siması, bir yakadan diğerine giderken yolculuklarımıza tebessüm katan nam-ı diğer "Burhan Pazarlama" aramızdan ayrıldı. Ruhu şad olsun, İstanbul onu hep hatırlayacak."