Ataşehir’de hekimlik görevinin yanı sıra siyaset ve sivil toplum kuruluşu faaliyetleriyle halkın sevgi ve saygısını kazanan Uzm. Dr. Osman Arıkan, COVID-19 sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ataşehir’de özel bir hastanenin Yönetim Kurulu Üyesi ve İç Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Osman Arıkan, hekimlik görevleri ile birlikte AK Parti’de Belediye Başkan – Milletvekilliği Aday Adaylığı’nın yanı sıra Ataşehir Birlik Platform ve Ataşehir Sivaslılar Platformu Kurucu başkanlıkları görevini yürütüyordu.

27 Mart’ta COVID-19 teşhisi konulan Uzm. Dr. Osman Arıkan’ın ilk önce görev yaptığı hastanede tedavi süreci başlatılmış ancak durumunun ağırlaşması üzerine 30 Mart’ta sevk edildiği Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 50 gün entübe durumunda yoğun bakım tedavisi devam etmişti.

Uzm. Dr. Osman Arıkan, 19 Mayıs günü sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

Arıkan’ın vefatı tüm sevenlerini çok üzerken, ailesi tarafından açıklanan tören programı kapsamında önce ikamet ettiği evin önünde ardından görev yaptığı özel hastanede sevenlerinin, hastalarının ve birlikte mesai yaptığı arkadaşları tarafından veda töreni düzenlendi.

Saat 15.35’te hastane bahçesine cenaze nakil aracılığıyla birlikte giriş yapan Uzm. Dr. Osman Arıkan’ın naaşını gören sevenleri, hastaları ve birlikte mesai yaptığı arkadaşları gözyaşlarına hâkim olamadı. Uzm. Dr. Osman Arıkan’ın tabutuna Türk Bayrağı örtüldü. Yıllarca görev yaptığı hastanede; kimisinin arkadaşı, ağabeyi, kardeşi, doktoru olan Uzm. Dr. Osman Arıkan’ı iki bini aşkın katılımcı son görevi yerine getirmek için hastane bahçesinde hep birlikte dua ederken, hastane bahçesinden alkışlarla ve gözyaşlarıyla Ataşehir Mimar Sinan Camisine uğurlandı.

Ataşehir Mimar Sinan Camisi’ne getirilen Osman Arıkan’ın naaşı musalla taşına konulduktan sonra ikindi namazı öncesinde salası okundu.

Uzm. Dr. Osman Arıkan’ın anne ve babası, kardeşleri, eşi ve çocukları cami avlusunda başsağlığı dileklerini kabul etti.

İki bini aşkın vatandaşın sosyal mesafe kurallarına uyarak katıldığı cenaze töreninde; Avicenna Hastanesi Ataşehir Yöneticileri, hekimleri ve çalışanları, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Başkan Vekili ve meclis üyeleri, siyasi partilerin genel merkez, il ve ilçe yöneticileri ve temsilcileri, Ataşehir Birlik Platformu Üyeleri, Ataşehir Sivaslılar Platformu üyeleri, STK temsilcileri, Osman Arıkan’ın erkek kardeşi Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Genel Müdürü Ekrem Arıkan’ın birlikte görev yaptığı kurum yöneticileri, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, SPK Başkan Yardımcıları ve Daire Başkanları, Borsa İstanbul, Takasbank, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Enerji Piyasaları İşletme A.Ş Genel Müdürleri, Üst Düzey Yöneticileri Ve Yönetim Kurulu Üyeleri İle Bürokratlar, İş, Sanat, Sağlık dünyasından öne çıkan isimlerin yanı sıra hastaları, dostları, Arıkan Ailesinin yakınları ve sevenleri yer aldı.

Cenaze namazının ardından Uzm. Dr. Osman Arıkan’ın naaşı Küçükbakkalköy Mezarlığı’na defin edildi. Cenaze defin edilmesinin ardından Arıkan ailesi hastane bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Cenaze defin işlemlerinin ardından Küçükbakkalköy Bağlariçi Camii’nde ailesi, sevenlerinin katılımıyla Uzm. Dr. Osman Arıkan için dualar edildi.

Cenaze törenine Siyasi Partiler, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul Grubu, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Merkezi Kayıt Kuruluşu, MKK Gayrimenkul Bilgi Merkezi, Enerji Piyasaları İşletme A.Ş, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği, Ataşehir Koleji, Maltepe Üniversitesi, Ataşehir Birlik Platformu, Eren Hastanesi ile İzodoor, Adem Tohan, Zehra Tohan, Kazım Alkaya, Metin Bekir Tunçsiper, İlyas Paşavul ve Ailesi, Türkiye İş Bankası Küçükbakkalköy Şubesi, Işık Menkul Değerler, Yapı Kredi Yatırım, Rodopman İnşaat ve Gayrimenkul A.Ş., Gedik Yatırım Menkul Değerler, İnfo Yatırım Menkul Değerler ve TEB Yatırım Menkul Değerler çelenk gönderdi.