Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nin 2022 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında belirlenen yeni Yönetim Kurulu Üyelerinin ilk toplantısında, Birliğin yeni yönetim kurulu başkanı ve başkan vekilinin seçimi gerçekleşti. Gerçekleşen seçim sonucunda, Ataşehir'in sevilen simalarından siyasetçi - iş insanı Ufuk Bilgetekin yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Genel Kurul’da seçilen yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığına Ufuk Bilgetekin’i, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine ise Serhat Dolaz’ı seçti.

2022-2024 Dönemi TÖDEB Yönetim Kurulu Üyeleri listesi şöyledir:

Ufuk Bilgetekin, TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı
Vizyon Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ

Serhat Dolaz, Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ

Yönetim Kurulu
Aypara Ödeme Kuruluşu AŞ
Ödeal Ödeme Kuruluşu AŞ
İyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ
Pay Fix Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ
Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ
Vizyon Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ
Paytr Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu AŞ
Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu AŞ
Sender Ödeme Hizmetleri AŞ
Belbim Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ
Aköde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ
DgPara Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu AŞ
Ozan Elektronik Para AŞ

Denetleme Kurulu
Moka Ödeme ve Elektronik Para AŞ
Octet Express Ödeme Kuruluşu AŞ
Trend Ödeme Kuruluşu AŞ

Disiplin Komitesi
Ria Turkey Ödeme Kuruluşu AŞ
TURK Elektronik Para AŞ
Nomu Pay Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ

Ufuk Bilgetekin Kimdir?
25 yılı aşkın süredir ticari faaliyetine, finans sektöründe devam eden Bilgetekin, 2008 yılında kurucusu olduğu Vizyon Tahsilat Sistemleri ve Ödeme Hizmetleri AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almaktadır.

Ödeme ve Elektronik Para Derneği’nin kuruluşunda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerini üstlenen Bilgetekin; sektörün temsil edildiği tek dernek olarak, mobil operatörler, mobil ödeme aracı şirketler, ödeme servis sağlayıcılar, uluslararası para transferi şirketleri ve fatura ödeme şirketlerinin katılımıyla uzun yıllardır eksikliği hissedilen, sektörün çok temel ve önemli bir ihtiyacına da öncülük etmiştir. Şimdi ise TÖDEB (Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği) bünyesinde yönetim kurulu üyeliği ve Genel Başkan Vekili görevini üstlenmiş ve yürütmektedir.

Ayrıca 2011 yılında, ülke sorunlarına duyarlı, sosyal, kültürel, sorumluluk bilinci yüksek iş insanları ve bürokratları tarafından oluşturulan TÜMBİAD’ın (Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Sosyal Dayanışma Derneği) Genel Başkanlığını üstlenen Bilgetekin; sosyal, ekonomik, kültürel ve spor alanlarında dünyaya kucak açan birçok proje geliştirmiş ve çalışmalarını bu yönde devam ettirmektedir.

Bilgetekin, evli ve üç kız çocuk babasıdır.