TÜSİAD’ın Olağan Genel Kurul Toplantısı, Sabancı Center Konferans Salonu’nda düzenlendi. Genel Kurul toplantısının açılış konuşmaları TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski tarafından gerçekleştirildi. Genel Kurul gündeminin ardından, iklim değişikliği konusunu iş dünyası perspektifinden ele alan “İklim Değişikliği ve Ekonomi” başlıklı bir panel düzenlendi. Panelde iklim değişikliği konusunun iş dünyası açısından kritik önemi, ulusal ve uluslararası kurumlardan konuşmacılarla, rekabet gücü, finansman ve ticaret politikaları eksenlerinde ele alındı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI VE HALKIMIZIN FEDAKARLIĞI TESELLİMİZ OLDU

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, yaptığı konuşmada, “TÜSİAD yönetiminde ilk yılımızı tamamlarken Yönetim Kurulum ve şahsım adına, bir kez daha bizi görevlendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. İdlib’de meydana gelen çatışmalarda şehit düşen askerlerimizi, rahmetle anıyorum. Ailelerine ve büyük Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum. Van’da meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Dün akşam umarım son olacak üzücü bir haber daha aldık, uçak kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. 24 Ocak Cuma gecesi yaşanan Elazığ depreminde, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Kurtarma çalışmalarında tanık olduğumuz özveri ile halkımızın depremzedelere yönelik fedakarlığı bu olayda tesellimiz oldu” diye konuştu.

DEPREM HAZIRLIKLARIMIZI EN ÜST DÜZEYDE TUTMALIYIZ

“Depremle ilgili en önemli unsur hazırlıklı olmaktır” diyen Kaslowski. “Fay hatları üzerinde kurulmuş şehirlerimizin yapılaşmasındaki yer seçimleri, inşaat kalitesi, kurumlarımızın görevlerini eksiksiz yapmaları hayati önemdedir. Bu deprem; ülkemizin riskli pek çok noktasında ve özellikle İstanbul’da yaşanacak bir depremin ne kadar yıkıcı olabileceğini hepimize hatırlatmalıdır. Depreme karşı gerekli tüm çalışmaları, büyük bir ciddiyetle tamamlamalı ve gerçekleşebilecek en ağır durumlara karşı devletimiz, özel sektörümüz ve ilgili tüm kurumlarımızla, hazırlıklarımızı en üst düzeyde tutmalıyız. TÜSİAD olarak, TÜRKONFED ve UNDP ile ortaklaşa kurmuş olduğumuz Hedefler İçin İş Dünyası Platformu’nun temsilcileri, bölgede detaylı incelemelerde bulundu. Deprem yaralarının sarılması, işsizlik ve iflasların önlenebilmesi için somut çalışmalarda bulunacağız” diye konuştu.