İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’da yaşayan ve memleketlerine hiç gidememiş gençler için Türkiye’nin Renkleri İstanbul’un Kimlikleri Projesi’ni hayata geçirdi. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün üstlendiği proje ile İstanbul'da doğup büyüyerek İstanbulluluk kimliği ile yetişmiş gençler, öz kültürleri ile tanışma fırsatı buldu. Projede fotoğraflanan birbirinden özel kareler, daha önce İstanbul Kongre Merkezi ve İBB Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde sergiye açıldı. Fotoğrafların İstanbullulardan yoğun ilgi görmesi üzerine ise sergi, Yenikapı ve Üsküdar metrolarının ardından şimdi de Ünalan’daki metro durağında gösteriliyor.

7 BÖLGE İÇİN 70 GENÇ KATILDI

Türkiye'nin Renkleri İstanbul'un Kimlikleri Projesi, iki yıl önce hayata geçirildi. Türkiye'nin yedi bölgesini kapsayan, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı'ndan hibe desteği olan projede, her bölge için iki gönüllü yer aldı.

TÜRKİYE MOZAİĞİ BİR ARADA

İstanbul’da fotoğrafçılık eğitimi ile başlayan ve Türkiye'nin tamamını kapsayan proje ile katılımcılar kendi memleketinin bulunduğu bölgeye seyahat etti. Gezileri sırasında Türkiye'nin renklerini oluşturan farklı insan hikayeleri; kadim medeniyetlerin, kültürlerin, tarihi ve doğal değerlerin, şehir halkının geçim ve yaşam tarzının yansımaları fotoğraflandı.

İstanbul’da 120 saatlik fotoğrafçılık eğitimi alan gençler, sonrasında proje kapsamında kendilerine sağlanan fotoğraf makineleriyle Türk Hava Yolları sponsorluğunda memleketlerine gittiler. Bölge halkını daha yakın tanıma ve onları fotoğraflama fırsatı elde ettiler. Proje on dört gönüllü genç ve İBB personeli de katkı sundu. Tüm fotoğraflar arasından seçilen fotoğraflar internet üzerinden halkoylamasına sunuldu. İlk üçe giren fotoğrafların sahiplerine, ödül olarak fotoğraf makinesi verildi.