Türkiye’nin önde gelen etkinlik STK’ları ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı Türkiye Etkinlik Sektörü Çalıştayı, 10-11 Şubat 2021 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. Pandemi tedbirleri sebebiyle, 16 Mart 2020 tarihinde faaliyeti durdurulan sektörlerden birisi olan etkinlik sektörü; yeni normalleşme ile “davet ve organizasyon” kategorisine giren bütün etkinliklerin, toplum sağlığını koruyan güvenli etkinlik tedbirleri ile yapılabileceğini hazırladıkları bir dakikalık film ile anlattı.

Turizm sektöründe alınan tedbirlerin, etkinlik sektörüne de uyarlanabileceğini belirten Tüm Etkinlik Sektörü Platformu Sözcüsü Murat Köksal, yaptığı açıklamada; maske, temizlik ve sosyal mesafe tedbirlerine ek olarak, davetlilere hes kodu sorgulaması ve işletme tarafından çalışan personellere her hafta covid testi uygulaması yapılmasının, platformun tedbir tavsiyeleri arasında olduğunu belirtti.

Türkiye Etkinlik Sektörü Platformu Başkanı Erol Yıldırım, Türkiye’nin en büyük etkinlik federasyonunu kuruluşu için yola çıktıklarını belirterek, ”Sektör sorunlarına sözcülük etme ve çözüm bulmak amacıyla, Ankara, İstanbul ve İzmir’de etkinlik sektöründe faaliyet gösteren üç büyük derneğin kurduğu Türkiye Etkinlik Sektörü Platformu; 81 ildeki tüm etkinlik derneklerinin de katılımıyla, Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik sektörü federasyonu olarak çalışmalarına devam edeceğini” söyledi.

Üç büyük kentin üç meslek örgütü; DESOİD, TEODER ve İZOB-DER’in öncülüğünde başlatılan Tüm Etkinlik Sektörü Platformu adına açıklama yapan Tüm Etkinlik Sektörü Platformu Sözcüsü Çiğdem Başlak, hiçbir menfaat gözetmeksizin sadece etkinlik sektörünün sorunlarına çözüm arayışıyla bir araya geldiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Değerli Sektör Paydaşlarımız, Etkinlik sektörü olarak, sektör tarihimizin en büyük iktisadi ve sosyolojik krizini yaşamaktayız. İçinde bulunduğumuz bu küresel durum, "etkinlik" paydası adı altında hizmet veren bütün işletmeleri ve sektör emekçilerini, direkt olarak olumsuz etkilemiş bulunmaktadır. Bu olumsuz etkiyi artık ortadan kaldırabilmek, sektörümüz özelinde alınacak tedbirlerle güvenli organizasyonların yapılabileceğini anlatmak ve en önemlisi sektörümüzün ülkemize sağladığı ekonomik katkıyı ve istihdamı gösterebilmek adına; Türkiye genelinde bütün paydaşlarımızı bünyesine dahil eden, siyasi tarafsızlığı ilke edinmiş, işletme sahiplerinden hizmet veren emekçilerimize kadar, herkesin sesini tek bir lisan ile duyuracak olan, Tüm Etkinlik Sektörü Platormu'nu kurmuş bulunmaktayız.

Sektörümüz ile doğrudan veya dolaylı bağlantılı tüm paydaşlarımızın, gerçek veya tüzel kişi olarak dahil olabileceği platformumuza katılım sağlamanız kritik öneme sahiptir. Yapacağımız ortak basın açıklamalarından, devletimizle yapacağımız müzakerelere kadar, her aşamada, tüm katılımcılarımızı bilgilendireceğiz. Platformumuza destek vererek, sektörümüzün nihai çözüme ulaşması yolunda gücümüze güç katacağınızı belirtmek istiyoruz.

Değerli Paydaşımız, bütün bu amaçlar ışığında; tek ses olmak ve kaybettiğimiz işlerimizi geri kazanmak adına, Tüm Etkinlik Sektörü Platformu'muza davetlisiniz.

"Sen, Ben, O" demeden; daha fazla zaman kaybetmeden gelin "BİZ" olalım...”