Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kurucusu Dr. Türkan Saylan ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Türkel Minibaş'ın hayatı anlatılarak sevdikleri şiir ve müzikle bir kez daha hatıraları yâd edildi.

Etkinliğin açılış konuşmalarını yapan İlkiz Kulan ve Sema Çakır, Türkan Saylan Hoca ve Türkel Minibaş’ın eğitime ve özellikle kız çocukların okuması için verdikleri mücadelelerinden bahsettiler.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ataşehir Şube Başkanı İlkiz Kulan, Türkan hoca değince aklıma kocaman bir yürek ve büyük bir aşk geliyor diyerek yaptığı etkinlik açılış konuşmasında; “Aşkların en büyüğü vatan aşkıyla çarpan bir yürek. Dokunulmayana dokunan,eşitsizliği kadında, erkekte, toplumun tüm katmanlarında kaldırmayı amaç edinmiş, her zaman çözüme odaklı bir yürek... O yürek ki; bilimden, sanattan, laiklikten, insandan yana... Ve Türkel hoca çok erken aramızdan ayrılan çevre dostu, gençlerin sevgilisi, çağdaş, aydın bilim insani. Mustafa Kemal Atatürk'ün kızları olan bu 2 dost güzel insani anmak için bir araya geldik” dedi.

Atatürkçü ve insan sevgisi ile hayatları boyunca eşitliği savunan, eğitime gönül veren bu iki güzide bilim insanını, salonu dolduran sevenleri özlemle bir kez daha alkışlarıyla andılar.