Barış Pınarı Harekâtı ile birlikte normal hayatına dönen Suriye’nin Tel Abyad ilçesinde bir yandan insani yardım yardımlar yapılırken, bir yandan da bölgenin alt yapısı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Acil ihtiyaçları karşılama noktasında düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşan Türk Kızılay, isteyenin istediğini giyebilme imkânı sunan Sevgi Mağazaları’na bir yenisini de Tel Abyad’da ekledi. Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib bölgelerinde faaliyet gösteren Sevgi Mağazaları’nda dağıtılan 4 milyon giysiden ise, şimdiye kadar yaklaşık 1 milyon 100 bin kişi faydalandı. Türk Kızılay, Suriye’nin Rasulayn ilçesinde de Sevgi Mağazası açmayı planlıyor.
MAĞAZAMIZDAN GÜNDE 150-200 KİŞİ YARARLANACAK”
Suriye’deki Sevgi Mağazaları’nın yedincisinin Tel Abyad’a açıldığını aktaran Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, “Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı günden bugüne terörden kurtulan bölgelere insani yardımlarımız kesintisiz olarak devam ediyor. Bugün burada Kızılay sevgi mağazalarının yedincisini hizmete koyduk. Bu mağazamızda yaklaşık olarak elli bin kişiyi giydireceğiz. Ekiplerimizce tespit edilen ihtiyaç sahipleri verilen makbuzlarla, belirtilen günlerde ücretsiz şekilde kıyafetlerini alacaklar. Türkiye’den bağışçılarımız aracılığıyla getirdiğimiz bu kıyafetler, ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Mağazamızdan günlük 150-200 kişi yararlanacak” dedi. Türkiye olarak desteklerinin süreceğini belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de “Türkiye’nin tek bir çabası var, Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak ve bölgede barış ve huzurun tesisini sağlamak. İnşallah bir daha bu bölgeye terör örgütleri gelmez. İnşallah topraklarınızda huzur ve güven içerisinde yaşamaya devam edersiniz.” diye konuştu.
“TÜRK KIZILAY’A ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”
Tel Abyad’ın Suluk beldesinden Um Haris ise, “Üç çocuğumla mağazaya geldik. Kışlık elbiseleri ücretsiz aldık. Yaptıkları yardımlar dolayısıyla Türk Kızılay’a çok teşekkür ederim” dedi. Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can’ın ev sahipliği yaptığı açılışa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kızılay şube başkanları, AFAD ve insani yardım kuruluşları yetkilileri katıldı. Can, gıda ve kırtasiye yardımları yapan ekiplere de eşlik etti.