Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle bu yıl ikincisi düzenlenen TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde 16 farklı kategoride yarışma düzenlendi.

13.sü 10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilecek olan yarışma; Temalı, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino(Hareketli Robotlar), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), İnsansı Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (CarettaCaretta) ve Serbest Proje olmak üzere 12 (oniki) kategoride gerçekleştirilirken yarışmanın bazı kategorileri ayrıca 17-22 Eylül tarihlerinde TEKNOFEST’te gerçekleşti.

Robotik Yarışmaları kategorisinde "Hızlı çizgi izleyen" robotlar alanında Ataşehir'den yarışmaya katılan Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi Robistim takımı 17-22 Eylül tarihlerindeki performans ve başarıları nedeniyle jüri tarafından Robotik Yarışmaları kategorisinde Türkiye 2.si oldu.

Robistim takımının danışman öğretmenliğini Ozan Şal ve Bekir Bayrak üstlenirken, Robistim takımı ulusal ve uluslararası başarıyla ülkemizi ve ilçemizi temsil etmeye devam ediyor.