Ataşehir Belediyesi Mart ayı ilk oturumunda Süleyman Karadağ'ın adı Ataşehir Belediyesi tarafından Aşık Veysel Ataevi bünyesinde kazandırılan kütüphane'ye verilmesi için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklif maddesi olarak görüşülecek. Meclis'te kabul edilmesinin ardından Aşık Veysel Ataevi Kütüphanesi'nin adı Süleyman Karadağ Kütüphanesi olacak. Kitapseverlere ve ders çalışmak isteyen öğrencilere kapılarını açacak kütüphanede hazırlıklar da tamamlandı.

Toplam 240 metre kare alana sahip olacak Halk Kütüphane içerisinde; öğrenciler için hazırlanmış ders çalışma ile özel okuma alanları, atölye ve seminer programları için tasarlanmış bölümler mevcut olacak.

Öğrenciler ve kitapseverlerin uğrak yeri olmaya hazırlanan kütüphane, aynı anda yaklaşık 60 kişiye hizmet verecek şekilde, doğal havalandırma şartları gözetilerek tasarlandı. Ortalama 3 bin kayıtlı kitabı bulunacak olan kütüphane, konuklarına sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde hem çalışma hem de okuma imkânı sunacak.

Ayrıca binadaki tüm malzemeler çocuklara uygun, toksik madde içermeyen malzemelerden oluşuyor. Binada kütüphane haricinde; idari birimi, güvenlik birimi, çay ocağı, depolama alanı ve sunucu odası gibi alanlar bulunacak.