Sonar Araştırma şirketi yeni yıla girmeden büyükşehirlerde ve İlçelerde gerçekleştirilmiş en geniş kapsamlı yerel yönetim performans araştırmasını yayımladı.

Ankette İstanbul'da 39 İlçe Belediye Başkan Adayları arasında en başarılı 10 Belediye Başkanları belli oldu. 39 İlçe Arasında yapılan yüz yüze ve telefon anketi ile Ataşehir Belediye Başkanı 39 İlçe Belediye başkanı arasında ilk 7.sırada yerini aldı. Ankette vatandaşlara "Genel olarak düşündüğünüzde ilçe belediye başkanınız sizce başarılı mıdır, başarısız mıdır?" sorusu yöneltildi.

Anket sonucuna göre; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel (%66,5) ile birinci, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat (%65,8) ile ikinci, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu (%64,7) ile üçüncü, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz (%62,5) ile dördüncü, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin (%61,1) ile beşinci, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi (%60,6) ile altıncı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi (%59,8) ile yedinci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen (%56,4) ile Sekizinci, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç (%55,2) ile dokuzuncu ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin (%53,8) ile onuncu sırada yer aldı.