Cumhuriyetin Kurucu Başkenti Sivas Merkez’de 1982 yılında kurulan, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ekrem EKŞİ’nin yaptığı EKİL İnş. A.Ş. Sivas ve Türkiye'nin diğer illerinde birçok projenin tefriş ve dekorasyonu dahil olarak inşasını gerçekleştirmiştir. Şirket "Sivas'a Değer Katmaya" devam ediyor.

SİVAS’A ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTILAR
SABANCI LİSESİ - SİVAS
1982 Yılında kurulan EKİL İnşaat A.Ş. kuruluşundan bugüne ülke genelinde çeşitli kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere, özellikle de Sabancı Holding bünyesinde Sivas’a Hacı Mehmet Sabancı Lisesi ve Spor Kompleksi, Sivas Emniyet Sarayı Kompleksi, Hafik - Emniyet Müdürlüğü, Başsöğüt Afet Konutları ve Sivas Merkez’de EKİL İnş. A.Ş. Lojmanları, Cumhuriyet Üniversitesi Spor Tesisleri Kompleksi, Cumhuriyet Üniversitesi Arıtma Tesisleri Projesi ve Zarasan Hayvancılık Ve Et Entegre Tesisleri’ni inşaatlarını başarıyla tamamlayarak kullanıma hazır hale getirdiler.

Dönemin Valisi Lütfi Tuncel tarafından Sivas'a yatırımları nedeniyle Hacı Mehmet Sabancı, Hacı Sabancı ve EKİL İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Ekşi ve beraberindeki heyet özel ağırlandı.

SİVAS ve ÜLKE EKONOMİSİNE CİDDİ KATKI SAĞLADILAR
Vergi rekortmeni pandemi dolayısı ile ödülünü böyle aldı
Sivas’ta Vergi rekortmenleri sıralamasında 3’üncü sırada yer alan Ekrem Ekşi, Sivas Defterdarlığı tarafından verilen teşekkür belgesini pandemi dolayısı ile bireysel olarak düzenlenen törenle aldı
EKİL İnşaat A.Ş. kuruluşundan bugüne binlerce insana istihdam imkânı sağlarken, ödedikleri vergilerle de 12 kez vergi rekortmeni olmak sureiyle ülke ekonomisine katkıda bulundular.

SİVASSPOR’UN EN ZOR ANINDA YANINDA YER ALDILAR
Ulusal Gazetelerde Haberler
Özellikle Sivasspor’un en çok ihtiyacının olduğu dönemlerde takımın ligte kalması için maddi ve manevi her türlü desteğini esirgemeyen EKİL İnşaat A.Ş., Sivasspor’un ligte kalmasını yapmış olduğu desteklerle sağlamıştı.

DEPREMLERİN YAŞANSIĞI BİRÇOK İL ve İLÇELERDE YIKILMAYAN ÖRNEK BİNALAR İNŞAA ETTİLER
EKİL İnşaat A.Ş. Kuruluşundan bugüne kamu ve özel sektöre birçok önemli inşaat projelerini başarıyla tamamlayarak ülke genelinde takdir toplamıştır.

SABANCI HOLDİNG’İN ve YABANCI ORTAKLIKLARININ BİRÇOK PROJE İNŞASINI BAŞARIYLA BİTİRİP TESLİM ETTİLER
EKİL A.Ş. ülkede inşasını gerçekleştirdiği projeleri kapsamında; Samsun Subay Lojmanları, Samsun Ladik Askerlik Şubesi, Tokat Erbaa Askerlik Şubesi ve Lojmanları, Tokat Reşadiye Askerlik Şubesi ve Lojmanları, İstanbul Sevda Sabancı Kreş ve Anaokulu Kompleksi, Şanlıurfa Sabancı Kız Öğrenci Yurdu Kompleksi, Erzincan Sabancı Kız Öğrenci Yurdu ve Sosyal Tesisleri, Yozgat Sabancı Kız Öğrenci Yurdu ve Sosyal Tesisleri, Üsküdar Amerikan Koleji Spor Salonu, Üsküdar Amerikan Koleji Bawker-Hall Kompleksi, Niğde Sabancı Kız Öğrenci Yurdu ve Sosyal Tesisleri, İstanbul Özcan Sabancı Sağlık Eğitim Fakültesi, Adapazarı Toyota Hastanesi, Ordu/Ünye Sabancı Rehabilitasyon Merkezi, İzmit Kentsa Kompleksi, İstanbul Hilton Parksa Oteli, İstanbul Temsa - Komatsu Tesisleri, Sivas/Zara Hayvancılık Et Entegre Tesisleri, Beyoğlu Aksanat Kültür Merkezi, Mitsubishi Temsa İstanbul Bölge Müdürlüğü Kompleksi, Adapazarı Pilsa A.Ş. Toyota Yansanayi Fabrika Tesisleri, Ali Raif İlaç Fabrikası Üretim Tesisleri Ve Yönetim Binası’nı başarıyla teslim ederek ülke ekonomisine katkı sunulması sürecine öncülük ettiler.

SİVASLI ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİNİ SON DERECE ÖNEMSİYORLAR
EKİL İnşaat A.Ş. Sivas’ta birçok öğrencinin öğrenim görebilmesi için burs ve ihtiyaç sahibi okullara yardımda bulundular.

SİVASLILAR ÖNCELİKLİ OLMAK ÜZERE SİLİFKE'DE BİR TATİL KÖYÜ YAPARAK HALKIMIZIN UYGUN FİYATLARLA KONUT SATIN ALMASINI SAĞLADILAR.
Ek-il Tatil köyü Silifke / Susanoğlu
Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Susanoğlu plajına yürüme mesafesinde Ekil Tatil Sitesi’ni Sivaslı hemşerilerinin tatil yapmaları amacıyla hizmete açtılar.

GERİDE KALAN 40 YILDIR YAŞANAN DEPREMLERDE MALZEME ve İŞÇİLİĞİN HAKKINI VEREREK İNŞA ETMİŞ OLDUKLARI BİNALAR ÜZERİNDEN CAN KAYIPLARINI ÖNLEDİLER
EKİL İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem EKŞİ; “Adapazarı, İzmit'te ve Erzincan gibi fay hattı üzerinde yer alan illerimizden Sivas, Tokat, Samsun ve Sakarya’da meydana gelen depremlerde yaptıkları projelerinde en ufak bir hasar dahi meydana gelmediğini vurguladı. O dönemde depremin ardından yaptıkları projeler güvenli alan olarak hastane ve geçici barınma alanı olarak kullanıldığının altını çizdi. Nitekim bu süreteki görselleri www.ekil.com.tr internet sitesi üzerrinden TV ce gazetelerde görebilirsiniz. Depremde ölümlerin en büyük nedeninin müteahhitlerin kullandıkları malzemeler ile işçilik tasarrufları olmasından kaynaklı olduğunu belirtti. EKİL İnşaat A.Ş. olarak depremler öncesinde inşa ettiğimiz konutlar, talebe yurtları, okullar, sanayi tesisleri, otel inşaatları, özel ve kamu hizmet binalarında en iyi malzeme, en iyi beton ve işçilikten kaçmadığımız için, inşat ettiğimiz binalar bugün hala sağlam bir şekilde hizmet vermektedir” dedi.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE İŞÇİLERİNİN HAKLARINI KORUDULAR
Ekrem Ekşi tek bir personeli bile işten çıkartmayacaklarını açıkladıBüyük  Sivas Haber | Sivas Haberleri | Haberler | Güncel Yerel Haberler
Koronavirüs sürecinde birçok firma çalışanını süresiz ve ücretsiz izine çıkartırken EKİL İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Ekşi, firma çalışanlarına sahip çıktı. Ekrem Ekşi; “Çalışanlarımız emeğini, bizlerde paramızı koyup iş ortağı olduk. Ülkemizin yedi bölgesindeki binlerce çalışanlarımız sayesinde onlarca defa vergi rekortmeni olup, ülke kalkınmasına ve istihdama katkıda bulunduk. Yola çıktığımız ortaklarımızdan rahmetli olanlar dışında tümü ile çalışmaya devam ediyoruz. Biz ortaklarımız sayesinde, sıkıntıların yaşandığı bu dönemde bile en çok vergi ödeyen 3 şirket arasına girmeyi başardık. Koronavirüs salgını nedeniyle işlerinin büyük bir kısmını askıya almalarına rağmen, iş ortakları olarak gördükleri yaklaşık 6 bin çalışanlarından hiç birini işten çıkartmayacaklarını” açıklamıştı.

SABANCI’NIN ÖRNEK GÖSTERDİĞİ SİVASLI OLDU


Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten merhum Sakıp SABANCI, Ekrem EKŞİ ile beraber Televizyon kanallarına verdiği röportajında; “Yüreğimde yumuşak, sevgi dolu Sivaslılar penceresi var. Böyle bir değerli arkadaşımız, gönlü dolu işe, geceyi gündüzü birbirine katan, verimli çalışan ve başarıyı yakalayan bir arkadaşımız olunca işler rahat gidiyor. Niye birinci, ikinci… Yirmi beşinciyi yaptı. Çünkü o layık bu işe, bir taneden beşinciden sonra yanlış işler olsaydı ayrılır başka insan bulurduk. Ben diyorum ki; bizden daha da önemli kendisidir. Kendileri gibi insanlar çoğalmalı ülkemizde güzelliği yakalayalım.vs. beyanlarını Sivaslıları seviyorum. Sivaslılara selam ve sevgilerimi gönderiyor, bütün Sivaslılara mutluluklar diliyorum” dedi.

SİVAS’IN YARARINA OLACAK HER TÜRLÜ ORGANİZASYONDA YER ALIYORLAR


Sivas’ın tanıtımının yapılması amacıyla İstanbul’da ve Sivas’ta sivil toplum kuruluşlarının kurulmasında öncülük eden EKİL İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem EKŞİ, Sivas’ın tanıtımının sağlanması amacıyla gerçekleşen her türlü etkinliklerde yer alırken, Sivas’lı öğrencilerin yanısıra Sivas’taki eğitim kurumlarının giderlerine katkı sağlayarak, hem maddi hemde manevi desteklerini sürdürüyorlar. Dünyada "ay-yıldız" mimarisiyle projelendirilen ilk cami olma özelliğini taşıyan Yukarı Tekke Ayyıldızlı Cami’nin inşaatı içinde o dönemde 143 bin dolar bağış yapan EKİL İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Ekşi; “Yeterki Sivas’ımız kazansın, hak ettiği değere ulaşsın. İmkânlarımız dâhilinde her zaman Sivas’ımıza ve ülkemize hizmet etmekten gururluyuz” dedi.

SİVAS'A KARADENİZLİLER ORMANI OVİT DAĞINA EKİL ORMANI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

EKİL İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem EKŞİ; "1982 yılında Sivas girişindeki Karadenizliler Ormanı ile 2007 yılında Rize Ovid Dağı geçidinde kurmuş oldukları ormanlarla ilgili çok ama çok mutlu olduklarını halkımız için örnek teşkil etmesi gerektiği hususunun altını çizerek, ağaçlarla geleceğe kalıcı izler bırakmaktan mutluyuz" dedi.


SİVAS'A VE ÜLKE'YE OLAN HİZMETLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

EKİL İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Ekşi’ye Sivas ve ülkemize yaptığı hizmetler nedeniyle Sivas Valiliği, STSO ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Sivas’ın Enleri Ödül Töreninde “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verildi.

EKİL İnşaat A.Ş. Hakkında daha fazla bilgi için www.ekil.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.