Gerçekleşen programa Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Garnizon Komutan Vekilleri, Ataşehir Mülki ve İdari Amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, Şehit ve Gazi aileleri katıldı.

Ataşehir'de İsmail Hakkı Ertaş'ın başlatmış olduğu protokolsüz Şehit ve Gazi Ailelerine yönelik düzenlenen programa katılım oldukça yüksekti.

ŞEHİTLERİMİZ TARİHİMİZİN ÖLÜMSÜZ SEMBOLLERİDİR
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programının ardından konuşma yapan Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayında iftarı bizimle paylaştığınız, soframızı şereflendirdiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyor, Ramazan-ı Şerifinizi gönülden tebrik ediyorum. Şehit ve Gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler kâfi gelmez. Onlar sahurlarda, iftarlarda kandiller yansın, ezanlarımız susmasın, Şanlı Bayrağımız göklerden inmesin diye canlarını feda ettiler, yaralandılar, Gazi oldular. Şehitlerimiz bizim istikbalimizin, bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Bizim tarihimiz, Şehit ve Gazilerimizin kahramanlıklarının tarihidir. Siz Şehit yakınları ve Gazilerimiz, milletimizin kalbinde daima yaşayacak olan şehitlerimizin bizlere emanetlerisiniz. Aziz Şehitlerimize ve Gazilerimize sahip çıkmak, devlet ve millet olarak bizlerin asli görevimizdir.Şehitlerimiz, devletimizin manevi şahsında daima şükran ve minnetle anılacak, Gazilerimizin kahramanlıkları ise asla ve asla unutulmayacaktır" dedi.

İftarın açılmasının ardından Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Şehit ve Gazi ailelerini masalarından ziyaret ederek, tek tek selamladı. İftar programı Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal'in yemek duasını okunmasının ardından sona erdi.