Prof.Dr. Faik Somer Spor Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, başta deprem olmak üzere oluşabilecek afetlerde önlem alma ve zarar azaltma bilincinin geliştirilmesi ile afet hazırlıklarının modern teknolojiden, iletişim sistemlerinden faydalanılarak yapılması amacıyla düzenlenen seminerde AKUT ve İstanbul İtfaiye temsilcileri, eğitilmiş, bilinçli bireyler, yerinde zamanında ve doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, kaza ve doğal felaketler sonrasında yaşanacak olumsuzluklarlailgili katılımcılara sunum gerçekleştirdiler.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının; “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamın da,Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, ilçemizdeki okullarında temel afet bilincinin kazandırılması ve afet öncesi hazırlık konularında eğitimler vererek ve tatbikatlar yapmak suretiyle öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla bir dizi seminerler düzenlemektedir.

Ülkemizde Her yıl 28 Şubat Sivil savunma Günü” ve 1-7 Mart Deprem haftası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Prof.Dr. Faik Somer Spor Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminere, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Okul Müdürü Halil İbrahim Yetimoğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.