21 - 27 Ocak tarihlerinde ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Osmanlı Haftası, AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'nca düzenlenen etkinlik ile Ataşehir'de ilk kez kutlandı. İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirilen etkinliğe; AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, Kadın Kolları Başkanı Gülayşe Durak, Yönetim Kurulu üyeleri ve kadın kolları üyeleri katıldı.

Medeniyetimizin zengin mutfağını tanımak ve tanıtmak istedik

AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülayşe Durak yapmış olduğu açılış konuşmasında; "İsmail Erdem'in öncülüğünde Kadın Kolları İlçe Başkanlığı olarak 21-27 Ocak tarihleri arasında ülkemizde Osmanlı Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bizde bu vesileyle coğrafi ve kültürel anlamda geniş bir medeniyete sahip olan Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunun 723'ncü yılını kutlamak vesilesiyle AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları olarak Osmanlı Mutfağı'nı tanıtalım istedik. Böylelikle medeniyetimizin zengin mutfağını tanımak ve tanıtma fırsatı bulduk. Bu organizasyonu ilk kez Ataşehir İlçe Başkanlığımızda gerçekleştiriyoruz. Başta İlçe Başkanımız İsmail Erdem olmak üzere ana kademe kadın kolları yönetim kurulu üyelerimize ve kadın kolları üyelerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yerli ve milli kültürlerimizle değerlerimizi yarınlara taşımak çok önemli

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem ise; "Öncelikle haftamız hayırlı olsun. Kadın Kollarımıza ve yönetimine teşekkür ederim. Kendi milli tarihimizin hafta olarak kullanmasına vesile oldular. Kendi kültürüne yabancı olan bir milletin, kendi tarihine yabancı olan bir devletin ayakta kalma şansı yok.Milletler ve devletler geçmişiyle var. Bununda en güzel örneklerini son yirmi yıldır AK Parti hükümetleri olarak yaşamaya gayret ediyoruz. Özümüze dönmeye, tarihimizi tanımaya yönelik Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimizin çok büyük gayret ve atılımları oldu. Osmanlı büyük bir imparatorluk, 630 yıl ayakta kalıyor. İstanbul merkezli olarak medeniyetimizin güzelliklerini sunuyoruz. Yer yüzünde yaşayanların refahı, huzuru ve adaleti için 20 milyon toprağa ulaşarak asırlarca tüm insanlığa hizmet etmişiz. Millet olarak refah toplumu olarak milli ve manevi değerlerimize bağlı yaşamışız. Hem dünya insanlığına İstanbul merkezli çok büyük ışıklar vermişiz. İstanbul medeniyeti, Osmanlı medeniyeti tüm insanlığa saadet getirmiş. Bugünde AK Parti'nin varlığı, gücü 3'ncü dünya ülkelerinde sıkışan, mağdur olan insanların olduğu yerde hep ümit olarak Türkiye Cumhuriyeti ve Anadolu toprakları görülüyor ve o cepheden bakılıyor. 780 Bin metrekarelik vatan topraklarında 84 milyon olarak huzurlu yaşıyoruz. Ama 20 milyondaki topraktaki varlığımıza bakıldığında gerçekten büyük bir dünya devletiymişiz. Onun için kendi milli ve yerli değerlerimize sahip çıkmak bizlerin ve bugün ki nesillerin görevidir. Bugünki bu alışkanlıkları yarınlara taşıyarak iletebilirsek yemek kültürümüzden, konuşma kültürümüze kadar, cephedeki duruşumuzundan ailedeki yapımıza kadar, devlet yönetiminden sokaktaki devletin varlığına kadar herşeyimizi gelecek kuşaklara taşırız. Sahiplenirsek, taşırız. Biz sahip olmazsak, en ufak bir fırtınada savrulur gideriz. Yerli ve milli duruşumuzu AK Partililer olarak her zaman devam ettireceğiz. Kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatacağız. Bugünde Osmanlı Haftası vesilesiyle Osmanlı Kültürünü yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim" dedi.

Mutfaktan seçme 22 çeşit yemek ikram edildi

Osmanlı Haftası kapsamında; AK Parti Ataşehir İlçe Kadın kolları üyeleri tarafından önceden seçilen Osmanlı Mutfağı'nın yemekleri evlerde hazırlandı. Kadın kolları üyelerince; Şehzade Kebabı, Piliç Topkapı, Mutancana, Darüzziyafe, Vişneli dolma, Hünkar Beğendi, Ballı Mahmudiye, Babagannuş, Kulaşı, Papaz Yahnisi, Kuru Dolma, Kestaneli Pilav, Patlıcanlı Pilav, Hiç Pilavı, Acem Pilavı, Saray Helvası, Helva-i Hakani, Ayva Tatlısı, Kabak Tatlısı, Padişah Lokumu, Saray Baklavası'nın yanısıra şerbet hazırlanarak etkinliğe yöresel kıyafetlerle katılanlara ikram edildi.