Ataşehir Orhan Veli Ortaokulu’nun Caddebostan Moda
Ataşehir Rotary Kulüplerinin ve Ataşehir Hayat Ağacı Platformu'nun desteği ile yenilenen iki sınıfı törenle öğrencilerin hizmetine açıldı.

Törene, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Özgenç, Caddebostan Rotary Kulübünden Erman Kumcu, Şebnem Demirel, Sinem Sarpkaya,Moda Rotary Kulübünden Elif Menokan, Hilal Koçak,AtaşehirRotary Kulübünden Sibel Fisun Görson İpekten, Şeref Özkan, Ataşehir Hayat Ağacı Platformu Kurucusu Kadriye Didem Bozdağ ile Ayşegül Polat, Çiğdem Evcimen, Ata Eğitim Derneği Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç, Dernek Sekreteri Sevil Kurtoğlu, çevre okul müdürleri ile Orhan Veli Ortaokul Müdürü Engin Akbal, Okul Müdürleri, okulun eğitimci emekçileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

“BİR MİLLETİ HÜR, BAĞIMSIZ VE MEDENİ YAPAN ALDIĞI EĞİTİMDİR”

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Engin Akbal, Atatürk’ün bir sözünden yola çıkarak; “Bir milleti hür, bağımsız ve medeni yapan temel kurumların başında okul gelir. Bize düşen görev eğitimin verildiği kurumlarda öğrencilerimizin okuduğu sınıfları güzelleştirmek, onların yeteneklerini daha üst düzeylere taşımak için çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken devletimizden, devletin diğer kurumlarından ve farklı kuruluşlardan destek alıyoruz. Okulların güçlendirmesinden tutun diğer donanımlarına varıncaya kadar. Bazen de hayırsever kurumlardan, özellikle Ataşehir ve bu civarlarda bulunan bize her zaman destek veren Ataşehir Eğitim Derneği, Hayatağacı Projesi sahibi Didem Kadriye Bozdağ ve kendisinin aracılığıyla Caddebostan, Moda ve AtaşehirRotary Kulüplerinin desteği ile iki sınıfımızı yeniledik. Ayrıca pandemi nedeniyle açılışını ertelediğimiz Okulumuzun değerli taşlar Koleksiyonumuzun açılışını birlikte gerçekleştirmek için bugün buradayız. Bu vesile ile siz katılımcılara ve destekçilerimize teşekkür ederim” dedi.

“EĞİTİM GÖREN ÇOCUKLAR İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAYA ANT İÇMİŞTİM”

Hayat Ağacı Platformu kurucusu Kadriye Didem Bozdağ her şey eğitim ve çocuklar için diyerek; “Eğitim gören çocuklar için bir şeyler yapmaya ant içmiştim. İnşallah hep birlikte daha güzel şeyler yapacağız. Elimden geldikçe her zaman yanınızda olacağım. Bundan sonra da yola devam diyorum. Her şey sevgiyle güzel olacak ve sevgi kurtaracak. Sevgi ve iyilik peşinde koşun sevgili çocuklar. Çünkü dünyayı sevgi ve iyilik kurtaracak. Sizlere çok güveniyoruz. Sizler için elimizden gelen tüm imkânları seferber edeceğimizden emin olmalısınız” diye konuştu.

“DAHA ÇOK GAYRET GÖSTEREREK ÜLKEYE FAYDALI BİRER BİREY OLMANIZDIR”

Sevgili öğrenciler diyerek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Özgenç; “ Çok güzel bir iş için buradayız. Bu bölgedeki okulların bu tür desteklere ihtiyacı vardır. Destek verenlere çok teşekkür ederim. Gerçekten ihtiyacı olan bir okulu seçmişsiniz. İmkânların kısıtlı olması nedeniyle okullarımız bu tür desteklere her zaman ihtiyaç duymaktadır. Birçok okulumuz Okul Aile Birliği ve velilerin destekleriyle güzel işlerin yapılmasıyla ayakta durabiliyorlar. Bunların dışında Rotary gibi STK’ların destekleri bizim için anlamlı. Temennimiz gerek bu okula ve diğer okullara da devamının gelmesidir. Sevgili öğrencilerimize düşende okulun ve okumanın kıymetini bilmek. Daha çok gayret göstererek ülkeye faydalı birer birey olmanızdır. Bunu başaracağınızdan eminim. Bu vesile ile sevgili öğrencilerimize eğitim hayatında başarılar diler destek veren kuruluşlara da teşekkür ederim” şeklinde konuştu.


Daha sonra konuşan Rotary Kulüplerin temsilcileri ve Ata Eğitim Derneği Başkan yardımcısı Turgay Kılıç, eğitimin önemine değinerek katkılarının devam edeceğinin vurgusunu yaptılar.

Destekçilere plaket sunumundan sonra protokol tarafından Değerli Taş Koleksiyonu sergisi ile yenilenen iki sınıf kurdele kesilerek açılışları gerçekleştirildi.

Moda Rotary Kulübü tarafından hediye edilen 8 adet bilgisayar içinde Okul Müdürü Engin Akbal, önemli bir eksikliğimizi giderdikleri için ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum diyerek hediye edilen bilgisayarlar ilgili sınıfa yerleştirildi.

Yenilenen sınıfları gezen protokol üyelerine her sınıftan bir öğrenci yapılan hizmetler için teşekkür ederek, daha çok çalışacağımızdan emin olabilirsiniz mesajını verdiler.

Okul Aile Birliğinin hazırladığı ikramların sunumuyla tören sona erdi.