Tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Çelenk sunma törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Orhan Çerkez, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, İlçe Sekreteri Tülay Uçar, Yönetim Kurulu Üyasi Hatun Yıldız, birim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi.

İkinci tören, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Rotary Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonun da devam etti.

Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’ndaki törene, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, Ataşehir Eğitim Hizmetleri Derneği Başkanı İsmail Dağ, birim ve okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehir Öğretmenler ile ilgili sinevizyon gösterisiyle program devam etti.

“YENİ NESİLLERİ VE İSTİKBALİ İNŞA EDECEK OLAN SİZLERSİNİZ”

Yeni atanan ve emekli öğretmenler adına yapılan konuşmalardan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, Öğretmenlik mesleği insanlık oluşmadan ilk insanlardan önce başlayan bir meslektir diyerek; “ Böyle bir kutsal mesleği ifa eden siz değerli öğretmenleri bir kez daha tebrik ediyorum. Öğretmenlik sadece diğer mesleklerde olduğu gibi masa başında ya da iş yerinde yapıp bitirilecek bir iş değil. Çocuklarımızı evde mesai sonrasında hatta emekli olduktan sonra belki ölene kadar gönlümüzde taşıdığımız bir meslek. Bu boyutuyla baktığımızda telafisi mümkün olmayan, bir ürün ortaya çıkarılan bir meslek. Öğretmenlik bir çocuğun yetişmesinde tek başına başarılı olabilmesi mümkün olmayan bir meslek. Bu boyutuyla baktığımızda öğretmenlerin öğrenci yetiştirme işinde velilerden çok ciddi destek görmesi lazım. Öğretmenlerin aile birliği ve velilerle diyalog içerinde olması lazım. Bu boyutuyla öğretmenin aile içinde de saygınlığın devam ediyor olması gerekiyor. Yani çocuk okula gelirken araçta şoförlüğünü yapan, ücretini babası gibi veren bir işçi gibi, kapıdaki bekçi gibi görmemeli öğretmeni. Öğretmen yeri gelir anne, babadan daha kıymetli olur. Dolayısıyla toplumumuzun da öğretmene bakış açısını geliştirecek, yenileştirecek, farklılaştıracak bu anlamda öğretmenler deyip olumsuz ifadelerin sıralanmasına sebep olmayacak bir öğretmenlik inşa etmemiz gerekiyor. Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; Yeni nesilleri ve istikbali inşa edecek olan siz öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü tekrar tebrik ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

“GELECEK NESİLLERİ ÇOK İYİ YETİŞTİRECEĞİNİZE İNANIYORUM”

Emekli öğretmenlere hizmet belgelerin veren Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş; “ Önce Başöğretmen Atatürk’ü, ebediyete göç eden öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Onlar bu vatana hizmet ettiler. Ben bir öğretmen çocuğuyum, öğretmen eşiyim, öğretmen kardeşiyim. Bu kutsal mesleğin ne kadar etkili ve önemli olduğunun farkındayım. Bir milleti yönlendiren en önemli unsur eğitim ve öğretimdir. Onu da şekillendiren sizlersiniz. Gelecek nesilleri çok iyi yetiştireceğinize inanıyorum.Hepinizin Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyorum” diye konuştu.

Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Korosunun müzik dinletisinden sonra aday öğretmenlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.