İçerenköy'de bulunan Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu öğrencileri 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanan "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kapsamında düzenlenen etkinliğe; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul Baysal, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Şube Müdürü Nazım Yurdagül, İçerenköy Mahalle Muhtarı Sırma Doğru, İHH Başkan Yardımcısı Reşat Başer, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Burak Çiftçi, Mustafa Kiraz, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdurrahman Akpınar, Sabri Tonbul, CHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Hatun Yıldız, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ali Uğurlu, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

İYİLİK PAZARI ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNEMLİ KAZANIMLARI OLACAK

Okul Müdürü Oğuz Cinoğlu yapmış olduğu konuşmasında; "Okulumuzda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nı çeşitli etkinliklerle gelenekselleştirdik. Bu etkinliklerimiz ile öğrencilerimize; çevre bilinci, yerli ürünleri tanıma, güven, dürüstlük kazanımlarını sağlamıştık. Önceki etkinliklerimizde elde ettiğimiz gelirleri LÖSEV'e bağışlamıştık. Bu yılda gerçekleştireceğimiz etkinliğimizde ise; bağışlarımızla İHH'nın "İyilikte Yarışan Sınıflar" kampanyasına destek olmayı amaçlıyoruz. Böylelikle çocuklarımıza; kardeşlik, yardımlaşma, güven, dürüstlük duygularını aşılamaya çalışacağız. Daha önce Kemal Berktan Ortaokulu'nun iyilik manavı projesi'nden yararlandık ve örnek aldık. Bizde iyilik pazarı oluşturduk. Çocuklarımızın bilinçlenmelerini ve toplumda farkındalık oluşmalarını amaçlıyoruz. Genelde toplum olarak tüketen bir toplumuz. Çocuklarımıza üretimi aşılamalıyız. Türkiye'de savunma sanayi alanında yerli ve milli uçaklarımız, yerli otomobillerimiz, meslek liselerinde yapılan yerli üretimler olduğu gibi çocuklarımıza yerli ve milli değerlere sahip çıkmayı ve onlara gelecekte iyi bir mühendis, bilim adamlarını olabilmelerini amaçlıyoruz. Biz inanıyoruz ki, okulumuzda eğitim alan çocuklarımız yerli ürünlerin üretimlerinde önemli görev alacaklar" dedi.


Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday ve İHH Başkan Yardımcısı Reşat Başer günün önemine dair konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından ilkokul öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi, performans gösteri sundular.


Öğrenciler açmış oldukları stantlarda; Türkiye'nin 7 bölgesinde yetişen doğal meyve, sebze ve bitkileri, yerli üretim gıdaları, yöresel kıyafetleri, yöresel mutfak gereçlerini, yöresel dokuma ürünleri sergilediler. Ayrıca ürünlerden elde edilen satışları da İHH (İnsani Yardım Vakfı) Aracılığıyla düzenlenen "Yetim Gülerse Dünya Güler" yardım kampanyasına destek olmak amacıyla yetim kardeşlerinin eğitimine ve yaşamlarına katkı olarak hazırlanan kumbaralara koyarak dayanışma sergilediler.


Katılımcılar, hem açık alanda hemde kapalı alandaki öğrencilerin stantlarını ziyaret ederek alanlarındaki ürünlerle ilgili hem bilgi, hemde alışveriş yaptılar.


Öğrenciler etkinlik kapsamında yöresel ürün, meyve, sebze ve simit satışları ile tutum, yatırım ve Türk Malları'nın önemine dikkat çekmiş olacaklar.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de stant açarak, öğrencilere çevre konusunda hazırlıkları bilgilendirme oyunları, broşürleri, geri dönüşüm çantaları ve paketleri hediye etti.

Etkinlikte ayrıca; İHH (İnsani Yardım Vakfı) açmış olduğu stant ile "İyilikte Yarışan Sınıflar" ve "Yetimler Gülerse Dünya Güler" kampanyaları hakkında ziyaretçilerini bilgilendirdi.

Etkinlik kapsamında öğrencilerce hazırlanmış olan resim çalışmalarıda ziyaretçilerle buluştu.