İstanbul Gençlik Platformu öğrencileri, İBB Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği eğitimde Avcılar Kemal Atay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Silivri İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarında “Deprem Farkındalık Eğitimi” verdi. Gerçekleştirdikleri eğitimlerle deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılacaklar hakkında farkındalık yaratmayı hedefleyen öğrencileri İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli eğitim verdikleri okullarda ziyaret etti.

Her iki okuldaki eğitime de katılan Şişli, hem öğrencilerle sohbet etti hem de eğitimlerden birini ilgiyle takip etti. Şişli, eğitimin uygulamalı kısımlarına ise öğrencilerle birlikte katılım gösterdi.

Eğitim aynı anda okuldaki tüm dersliklerde birer öğrenci tarafından verildi. Eğitime katılan öğrencilere İBB Afet Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Tedbir Hayat Kurtarır” broşürleri verildi.

Deprem her an gelebilir

Avcılar Kemal Atay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim alan öğrencilere konuşan Şişli, “Bu eğitimi çok önemsiyoruz. Eğitimi sizin gibi bir arkadaşımızın veriyor olması da daha önemli. Deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası için bilgiler alacağız birlikte. Deprem hayatımızın bir gerçeği. Bilinçli bir genç olarak, bilinçli bir öğrenci olarak, öğrendiklerinizi mahalledeki arkadaşınıza, evinizdeki kardeşinize, annenize, babanıza, herkese bir toplum gönüllüsü olarak yaymanızı ve bu sorumluluğu üstlenmenizi çok isterim. O an geldiğinde dualarımızı elbette edeceğiz, birbirimize kenetleneceğiz ama o anda ne yapacağımızı bilirsek bir çok canı kurtarabiliriz. Bu çok kıymetli. Deprem uykuda da gelebilir, burada ders anında da gelebilir. Birbirimize nasıl kenetleneceğimizi bilmemiz çok önemli” dedi.

Daha sonra Silivri İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine giden Şişli, burada da okul yönetimi ve eğitimcilerle buluşarak bir süre sohbet etti ve okulu gezdi.