Şimdilerde Ataşehir'de faaliyetini sürdüren Gençlik Meclisi Platformu bu seferde Iğdır ve Ağrı'ya 7 ve 8'nci kütüphaneyi kurmak amacıyla Örnek Mahallesi'nde kahvaltılı bağış kampanyası organizasyonu düzenledi.

Gerçekleşen etkinliğe Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Meclis Üyesi Kurtuluş Özaydın, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan'ın yanısıra Gençlik Meclisi Platformu Kurucusu Sinem Demir ve ailesinin yanısıra KAR-DER Başkan Yardımcısı Musa Ervüs, CHP Örnek Mahallesi Temsilcisi Yücel Karadağ, platform üyeleri ve gönüllüleri katıldı.

Ağrı ve Iğdır'a kütüphanemizi kuruyoruz
Etkinlik ile ilgili bilgi veren Gençlik Meclisi Platformu Kurucusu Sinem Demir, "Gençlik Meclisi olarak 7'nci kütüphanemizi Iğdır'a 7 Kasım'da kurmak üzere gidiyoruz. 9 Kasım'da ise 8'nci kütüphanemizi Ağrı ilimize kuracağız. Gittiğimiz okullara kütüphane kurmanın yanısıra kırtasiye malzemesi, öğrencilere kışlık kıyafette götüreceğiz. Böylelikle 5 bine yakın kitap kütüphanelerde yerini alacak. Ayrıca bizlere her zaman desteğini esirgemeyen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez'e ve destekçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Bu proje yaygınlaşmalı
Gençlik Meclisi Gönüllüsü Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez yaptığı kısa açıklamada; "Üniversite öğrencilerimizden oluşan "Farkına Var, Varlık Göster!" sloganıyla kurulmuş olan Gençlik Meclisinin Türkiye genelinde yapmak istediği çok güzel projeler var. Özellikle eğitim alanında kütüphane, kırtasiye konusunda yardım kampanyaları var. Bizlerde elimizden geldiğince hem belediye, hem şahsi, iş adamlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ile bu projenin yaygınlaşması için elimizden geldiğince onların eğitime destek projelerine destek olmaya çalışıyoruz. Emeği geçen kardeşlerimizi kutluyorum" dedi.


Gençlik Meclisi'ni kutladılar
Etkinlikte Meclis üyesi Kurtuluş Özaydın ve CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, eğitime yönelik yapılan böylesi anlamlı etkinlikten dolayı gençleri kutlayarak, gençlerin bu tür girişimlerinden dolayı desteklenmesi gerektiğini vurguladı.


Etkinlik kahvaltı programı ve katılımcıların sohbeti ile hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. Kahvaltı sonrasında öğrenci meclisi üyeleri ile Belediye Meclis Üyesi Kurtuluş Özaydın ve CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan kütüphane için mobilyaları bizzat özenle hazırlandığı yerde çalışmalara katıldılar.

Gençlik Meclisi nedir?
Henüz resmi kuruluş olmamasına rağmen kendi bünyesinde; "Anadolu ve Kütüphane Projesi, Hayvan Hakları ve Doğa Ekibi, Kadın Sığınma Evi Ekibi, Çocuk Sevgi Yuvası Ekibi, Çocuk Mahpuslara Etkinlik Ekibi, Darülaceze Ekibi, Gösteri ve Sanat Ekibi, Kadınlara ve Çocuklara Sunum Ekibi, Haber Ekibi, Konferans Ekibi, Söyleşi Ekibi, Yemek Yapım ve Dağıtım Ekibi" gibi projeleri hayata geçiren Gençlik Meclisi Platformu gün geçtikçe hedeflerini büyütmeyi ve umut olmayı sürdürüyor.

6'ncı Kütüphanesini Samsun'a kurdu
Türkiye'nin 81 İlinden Diyarbakır, Uşak, Kars'ta Kütüphaneler kuran Gençlik Meclisi Platformu, Ankara'da Atatürk ilkelerine bağlı üniversite öğrencilerinden oluşan bir sosyal sorumluluk platformu olarak Atatürk'ü anma etkinliklerinin yanısıra Bursa'da sosyal yardım ve sorumluluk alanında sunum dışında Çanakkale İlinde Tarım işçisi kadınlara destek amaçlı etkinlikler düzenledi. Özellikle İstanbul genelinde sosyal sorumluluk projelerini ağırlıkta yürüten Gençlik Meclisi geçtiğimiz ay almış olduğu karar ile 6.Kütüphanesi'ni düzenlemiş olduğu dayanışma ve birlik kahvaltısı sonrasında Samsun'un Kavak İlçesinde bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda 9 Haziran'da terör saldırısı sonucunda Batman'da hayatını kaybeden 22 yaşındaki Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adını yaşatmak amacıyla kütüphane kurmuş ve eğitim malzemesi yardımında bulunmuştu.