Mehmet Akif Ersoy Camisi'nde Öğle Namazını müteakip kılınan cenazesine, çocukları Prof.Dr Atilla Kurt ve Metecan Kurt ve ailesinin yanı sıra Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu Zara Kaymakamı Mehmet Sayın, Belediye Başkanı Fatih Çelik, Zara Eski Belediye Başkanları Aydın Kurt, Sayıt Ahmet Pala'nın yanısıra İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl'ın yanısıra diğer çevre ilçe belediye başkanları ile Zara ilçe protokolü ile çok sayıda seveni katıldı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Cenaze törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zara Vakfı, Sedat Peker gibi isimler çelenk gönderdiği görüldü. Doç. Dr. Namık Kemal Kurt'un Zara Merkez Mehmet Akif Ersoy Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasındası naaşı Ahmetağa Çiftliği Mezarlığında toprağa verildi.

Namık Kemal Kurt Kimdir?
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Kurt, çeşitli hastanelerde başhekimlik görevi yürütmüştür. 1945 yılında Sivas'ta doğan Namık Kemal Kurt, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın da yönetim kurulu üyesiydi. Türk Ocakları Kadıköy Şube Başkanlığı görevinde de bulunan Kurt, Sivas Hizmet Vakfı ve Sivaslılar Vakfı üyesiydi. Siyasete de atılan Kurt, Milletvekili adaylığının yanısıra 2009 yerel seçimlerinde MHP’den Ataşehir Belediye Başkanı adayı olmuştu.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü ve açık hava