AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Naim Yağcı, Öncelikle şunu belirtmek isterim. Sayın Belediye Başkanının kullandığı ifadeler çok ağrıma gitti. Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’de yaşayan vatandaşlarla ilgili bu aklımıza gelebilecek bir şey değil. Oradaki insanları ayırmak, benim çoktan unuttuğum hiçbir zaman aklıma getirmeyeceğim insanları kategorize etmeyi kendime hiçbir zaman şiar edinmedim. Biz bu topraklar üzerinde yaşayan Türk vatandaşlarıyız. Kardeşiz, biz bu topraklar üzerinde alevisi, sünnisi çoğunlukla müslümanız.

BAŞKAN NE YAPTINIZ DİYOR, BİRŞEY YAPMAZ OLUR MUYUZ
Böyle bir ayrım hangi insanın aklına gelebilir, böyle bir şey yok. Sayın Başkan 25 yıldır, her konuşmasında aynı ifadeyi kullanıyor ne yaptınız diyor. Hiç bir şey yapmadık olur mu; Yenisahra’daki planlar çıktı. İçerenköy, Küçükbakkalköy, Atatürk planları çıktı. Kayışdağı, İnönü planları çıktı. Sayın başkan 2008-2009 yıllarında seçime hazırlanırken, dedi ya mülkiyet üzerinden siyaset yapılmaz.

10 YILDIR YENİ ÇAMLICA'NIN MÜLKİYET SORUNU YENİ Mİ AKLINIZA GELDİ
Şimdi mi acaba aklınıza geldi. 2009 yılında Yeni Çamlıca’da örnek tapular dağıttı.(Battal İlgezdi’de ne güzel işte cevabını veriyor). Örnek tapular milletin elinde hala, bekliyorlar. Yetki bizde yok diyordunuz, şimdi 10 yıl geçmiş şimdi mi aklınıza geldi yetkinin sizde olduğu. Yeni Çamlıca’nın mülkiyet probleminin muhatabı olduğunuzu bugün mü fark ettiniz acaba.

BEN IŞIK DEMİYORUM, ESER DİYORUM
Sayın Başkan şimdi diyor ki, Ataşehir’in 24 saat ışıkları yanan bir şehir yaptık. Diğer taraftanda diyorki Ataşehir’e hiçbir şey yapmadık, sadece yol yaptık, ışıkları aydınlattık. Ataşehir’de bir tane eser yaptık mı diyorum, eser ortada yok. Sayın İmamoğlu, eşit ve adil davranıyor dedi. Hiçbir hizmet yapmamak eşit davranıyor nede olsa yatırım yok, hizmet yok.

FERHATPAŞA'DA BİRİLERİ BEDEL ÖDEMİŞ KAÇAK YAPI YAPMIŞ
Mahallelere gidin dedi. Ferhatpaşa’da içim kan ağladı, hangarlar. Mermer atölyeleri, lojistik alanlarıyla kaçak yapılaşma ile karşı karşıya. Burada imar ilgili problem var bari mahalleye sahip çıkın. Mahalle’deki kaçak yapılaşmayı yapanlar bedelini ödemişte yapmıştır. Başka türlü nasıl yapacak kaçak yapıları. Arkadaşlarımızla mahallelerin içindeyiz. O mahallelerden geliyoruz buraya.

2021'İ UMUTLA BEKLEDİK, AMA KARŞIMIZA BORÇ ÇIKTI
2021 Yılını Ataşehir Belediyesi ve yetkililer iple çekmiş. Ataşehirlilerde bir umut, bir heyecanla yatırımlar, projeler gelir diye bekledi. Ama ilk gelen ne 36 milyon borçlanma yetkisi. Yanında birde promosyonu var, 6,5 Milyon TL ile İhbar, kıdem tazminatlarının ödenmesi ile ilgili kredi borçlanması ile karşımıza çıkıyor. (İlhami Yılmaz’da o borcun 36 Milyonun içinde olduğunu ancak İller Bankası’nın talebi doğrultusunda ayrı gündem maddesi olarak görüşülmesi gerekiyor ifadesini kullandı) 2 yıllık tablodan bahsetmek istiyorum. 2019 Yılının Ocak ayının 40 Milyon, 2020 Şubat 40 Milyon, 2020 Eylül 18 Milyon, bugün gelmiş 36 milyon topluyorum 130 milyon civarı bir borçlanma, siz onu aşağıya çekin iki yılda 100 Milyon borçlanma yetkisi ile karşı karşıyayız.

ATAŞEHİRLİLERE HARCANMASI GEREKENLERİ ŞİRKETE SERMAYE YAPIYORSUNUZ
Şartlı bağışlar geliyor, taşınmazlar satılıyor, ATAPARK’taki dönüşümdeki kullanılmakta olan daireler, konutlar var. Ataşehir’de emek evlerde problemleri çözülmeyen ve sorun yaşayan vatandaşlar var. Siz ne hikmetse kaynağı nakde çevirmek için her türlü yöntemi deniyorsunuz. Ataşehirlilere harcanması gerekenleri siz ATABEL, şirketine sermaye olarak kullanıyorsunuz.

11 YILDA 500 MİLYON BORÇ, BATAK BİR BELEDİYE BATAK BİR ŞİRKET
11 Yılda 500 milyon borç, şirketin ise ne yaptığı belli değil. ATAPARK’taki 50 daire de ona sermaye artışı olarak veriliyor. Yani batak bir belediye, batak bir şirket.

ATAŞEHİR BORÇ BATAĞINA SAPLANMIŞ, UÇURUMA YUVARLANIYOR
Sayın Başkan diyor ki; seçim sonuçlarına bakın. 2009’da, 2014’te, 2019’da kazandık diyor ve 2024’te de kazanacağız diyor. Benimde üzüldüğüm zaten o, hep siz kazanıyorsunuz. Ama Ataşehir maalesef hep kaybediyor. Borç batağına saplanmış gidiyor, uçuruma yuvarlanıyor. Hiçbir eser yapmıyorsunuz. Söz diyoruz, bize 25 yılın hesabını soruyorlar. 6 Ayda çözeceğiz diyorsunuz. Bize burada yaşayıp yaşamadığımızı soruyorsunuz. Biz burada yaşıyoruz, siz nerede yaşıyorsunuz ben onu merak ediyorum. Söz verirken neye göre veriyorsunuz.

SEÇİM VAATLERİNİZİ NEYE GÖRE VERİYORSUNUZ?
Seçimden önce ve seçimden sonra belediye elinizde iken vaatler veriyorsunuz. Diğerleri benden baskın vaatte bulunmasın diye mi bu sözleri verdiniz. Ben millete bir şey söyleyeyim, koltuğa oturayım sonrasına bakarım diyor. Ben İlçe Başkan Yardımcısı ikende bu meclise geliyordum. O dönemde bu dönemde hep ekonomik mazeretlerin arkasına sığınma gayreti içindesiniz. Yöneticilik zor dönemlerde imkân sunup, öne çıkma yeteneğidir. Onu başka belediyeler baktığınızda, paylaşımlarına bakar görürsünüz.

ATAŞEHİR İÇİN ARTIK BORÇLANMAYA HAYIR DİYECEĞİZ
Naim Yağcı son olarak; "Biz şunu yaptık; bize engel olunmasın. Her yaptığımız şeylere engel olunuyor deniliyor. Araç alımına, borçlanmaya evet dedik. Baktık ki Ataşehir’i uçuruma doğru yuvarlıyoruz, artık borçlanmaya hayır diyeceğiz. Kaynak üretecekler, mücadele verecekler Ataşehir’i doğru dürüst, yönetmenin yolunu bulacaklar. Dünyanın çalkalandığı ekonomik süreçte; ülkemizde bütün bir mücadele varken, bu süreçte sosyal belediyecilik ve ilkesinin öneminin arttığı dönemde hükümetimizin yaptıklarına çamur atmak doğru değildir. Arzu edilen noktada mıyız, değiliz mücadeleyi takdir edin. 2000 Öncesi vatandaşlarımızın yaşadıklarını düşünün, bugünü düşünün. Demokratik yollarla iktidar olma yollarını deneyin, üretin, vizyon ortaya koyun. Çamur atma anlayışında bulunmayın. " ifadelerini kullandı.