Ataşehir’de bulunan 17 mahallenin muhtarları Muhtarlar Günü dolayısıyla Ataşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Battal İlgezdi'nin Eski bakanlar Ali Topuz ile Orhan Birgit'in cenaze töreninde olması nedeniyle muhtarlar ilk ziyareti Muhtarlık İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez'i ziyaret etti. Muhtarların belediye başkan yardımcısı Orhan Çerkez'i ziyaretleri sırasında muhtarlık işleri müdürü Aysel Tekin'de hazır bulundu.

Muhtarlar sorunlarını dile getirdiler
Muhtarların belediye başkan yardımcısı Orhan Çerkez'i ziyareti sırasında; Muhtarlar tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri ile ilgili valilik, kaymakamlık ve belediye arasında kopuk bir şekilde programların yapılması konusunda eleştiriler yapılması, muhtarlar gününde kaymakamlık programında çelenk töreninde muhtarların söz verilmemesi gibi sorunların yanısıra muhtarlık hizmet binası sorunları, taziye yeri ve çadır problemleri ve personel sorunu gibi diğer muhtarlık sorunları dile getirildi.

Belediye olarak sizlerle ortak hareket ediyoruz
Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez'de, öncelikle muhtarların birbirleriyle iletişiminin güçlü olması gerektiğini ve talepler noktasında ortak hareket edilmesi gerektiğini ve programlar konusunda önce muhtarların ayrı ayrı hareket etmemesi gerektiğini vurguladı. Personel konusunda ise kademeli olarak alımların yapıldığını ve zamanla bu eksikliğinin tamamlanarak muhtarlık işlemlerinin sorunsuz yapılmasını belediye olarak sağlayacaklarını söyledi. Çerkez son olarak, Ataşehir Belediyesi olarak muhtarlarımızın imkanlarımız doğrultusunda her zaman yanındayız. Sizlerde halkımızın sorunlarını bizlere en iyi şekilde aktarıyor ve sorunların çözülmesi için mücadele veriyorsunuz. Sizlerin talep ve sorunlarını çözmek için Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz ile belediyemiz en iyi hizmeti vermek için gayret ve çaba göstermektedir" diyerek muhtarların gününü kutladı.

İlçemizin gelişimine katkı sağlıyorsunuz
Muhtarların görev yaptıkları yerde devleti temsil ettiklerini, halk ile devlet arasında köprü olduğunu ifade eden İlhami Yılmaz, “İlçemizin gelişimine yönelik katkılarınız, fikir ve önerileriniz bizim için çok değerli. Taleplerinizi en kısa sürede karşılamak için hep birlikte çalışacağız. Ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyor, gününüzü içtenlikle kutluyorum” dedi.

Muhtarlar Çerkez ve Yılmaz'ı sonrasında belediye hizmet binası önünde toplu hatıra fotoğrafı sonrasında belediye başkanı Battal İlgezdi'nin davetlisi olarak yemek programına geçtiler.