Her türlü ihtiyaç düşünülerek hazırlanan mobil aşevinin ilk görev yeri ise deprem felaketiyle sarsılan Elazığ olmuştu. Müge Anlı'nın desteklediği aşevi kampanyasında hayırsever izleyicileriyle birlikte toplamda "6 milyon 599 bin 451 TL" tutarında rekor bir bağış toplanmıştı.

Bu kampanya kapsamında Müge Anlı ve izleyicilerinin yardımlarıyla ülkemize 3'ü sabit, 40'ı mobil olmak üzere toplam 43 aşevi kazandırmıştı.

40 Mobil araçtan 1 tanesi de aktif ve başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Kızılay Ataşehir Şubesine tahsis edildi.

Geçtiğimiz ay tahsis edilen Mobil Aşevi'ne, Kızılay Merkezi'nce mutfak donanımlarıyla, tezgah donanımlarıyla beraber kullanıma hazır hale getirilmişti.

Ataşehir Kaymakamlığı - Kızılay Ataşehir Şubesi'nce Ataşehirlilere hizmet etmesi amacıyla bağışlarla minibüs satın alınmıştı. Mobil Aşevi'nin de tam donanımlı hizmet vermesi ile birlikte; Ataşehir'de Müge Anlı ve Dostları Mobil Aşevi; 23 - 26 Aralık tarihlerinde düzenlenen kan bağışı kampanyası ile birlikte Ataşehirlilere hizmet vermeye başladı.

Ataşehir'deki Mobil Aşevi ilk olarak 25-26 aralıkta Kemal Berktan Ortaokulu'nda kuruldu. Kan bağışına katılan vatandaşlara sıcak çorba, görev yapan personellere ilk sıcak yemekler mobil aşevi ile verilmiş oldu.

ATAŞEHİR MOBİL AŞEVİ BAĞIŞLARLA HİZMETİNİ SÜRDÜRECEK

Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, "Sosyal sorumluluk projelerine imza atan Müge Anlı ve kampanya bağışçılarına teşekkür ediyoruz. Aşevi'miz ilçemizdeki etkinliklerin yanısıra vatandaşlarımızın ihtiyaç duyabileceği noktalarda hizmet verecek. Kızılay Ataşehir Şubesi Mobil Aşevi, bağışçıların destekleriyle hizmet verebilecek. Bağışların yanısıra hayır yemeği vermek isteyen Ataşehirlilerin destekleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, ihtiyaç duyulan noktalarda hizmet verecek aşevimiz son teknoloji ile donatılmış ve aşçımızla sıcak yemeklerin çıkması sağlanacak. Ataşehirli komşularımızın desteğini bekliyoruz. Aşevimiz özellikle kan bağışı kampanyası sonrasında FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aşı olan vatandaşların yanısıra hastanede refakatçi olan vatandaşlarımıza hizmet verecek. Yapılacak bağışlarla günde 500 insanımıza sıcak çorba ve diğer ikramları bu aşevimiz aracılığıyla dağıtacağız" dedi.