2009 Yerel Seçimlerinde Ataşehir'in ilçe olmasıyla birlikte partisince MHP'nin 2009 Yerel Seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen ve Ataşehir'de sağlık alanında önemli görevleri yürüten Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Kurt'un babası olan 75 Yaşındaki Doç. Dr. Namık Kemal Kurt'un 19 Haziran'da memleketi Sivas'ta yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Cenazesi pazar günü (21 Haziran) Sivas, Zara’dan öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Doç. Dr. Namık Kemal Kurt'un vefatı sonrasında Ataşehir'li bazı isimler taziye mesajı yayımladı.

BAŞKAN İLGEZDİ'DEN RAKİBİ NAMIK KEMAL KURT İÇİN TAZİYE MESAJI
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; "Çesitli hastanelerde başhekimlik yapan, milletvekili ve belediye başkan adayı Doç. Dr. Namık Kemal Kurt hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum." dedi.

MHP KURUCU ATAŞEHİR İLÇE BAŞKANI MAHMUT KILIÇ'TAN ANLAMLI VEDA

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, Mahmut Kılıç dahil, ayakta duran insanlar ve takım elbise
MHP Ataşehir Kurucu İlçe Başkanı Mahmut Kılıç; "Milletvekili adayı iken 18 yaşında ardında broşürlerini dağıttığım,ilçe başkanlığı dönemimde ülkücüleri sahipsiz bırakmam diyerek yine önümüze düşüp belediye başkan adaylığımızı yapan;Ömrünü Türk milliyetçiliğine ve insan sağlığına adamış kıymetli hocam Doç.dr Namık Kemal Kurt hocamızı kaybettik.Yetişmemizde emeği çok Allah mekanını cennet eylesin.Başımız sağolsun." ifadelerini kullandı.

Namık Kemal Kurt Kimdir?
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Kurt, çeşitli hastanelerde başhekimlik görevi yürütmüştür. 1945 yılında Sivas'ta doğan Namık Kemal Kurt, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın da yönetim kurulu üyesiydi. Türk Ocakları Kadıköy Şube Başkanlığı görevinde de bulunan Kurt, Sivas Hizmet Vakfı ve Sivaslılar Vakfı üyesiydi. Siyasete de atılan Kurt, Milletvekili adaylığının yanısıra 2009 yerel seçimlerinde MHP’den Ataşehir Belediye Başkanı adayı olmuştu.