MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür'ün konuşmasından satır başları;
* İmar ile ilgili bilgilendirmeleri ve çalışmaları için meclis üyemiz Hakan Arıkaya’ya teşekkür ediyorum. Ataşehirimiz bugün 12 yıllık 17 Mahalle’den oluşan bir ilçe. Barınma ihtiyacı insanlar için önemli bir ihtiyaç. Ataşehir İlçemizde sorunları yaşayan önemli ilçelerimizden biri. Ataşehir’in farklı yüzleri, farklı sosyal donatı alanlarına sahip mahalleleri var. İnsanımızı isteriz ki, aynı şehirde aynı havayı soluyan, aynı alanlardan ortak faydalanmasını temenni ediyoruz. Ataşehir’de ne yazık ki, 12 yıldır bunu göremiyoruz.

* Ataşehir’de bugüne kadar farklı farklı çalışmalarda bulunulmuş, ancak özellikle yapılan çalışmalardaki eksiklikler ve mevzuata ile hukuka uygun olmamasından kaynaklı bir çoğunun geri döndüğünü görüyoruz. Ancak görüyoruz ki, Ataşehir’de sorunlar karşılıklı pinpon topu gibi karşılıklı oyun haline gelmiş. Yerel yönetimlerden mahkemeye, mahkemeden yerel yönetimlere derken 12 yıldır Ataşehir’de bir sonuç elde edilememesine neden olmuş.

* Dolayısıyla yapılan çalışmanın mevzuat ve hukuka uygun şekilde yapılarak, Ataşehir’deki yaşam kalitesinin arttırılması için çalışma yapılması gerekiyor. Burada tüm paydaşlara önemli işler düşüyor. Hem Ataşehir Belediyesi’ne, İBB’ye büyük işler düşüyor. Ancak Ataşehir Belediyesi önceleri İBB’nin kendilerinde olmadığını ifade edebilir, ancak artık İBB kendi partisinde olan yönetim tarafından yönetiliyor. Artık bu arkadaşlarımızdan Ataşehir’in geleceğine dönük iyi niyetli çalışmalarını bekliyoruz.

* MHP İstanbul ve Ataşehir özelinde bu sorunların çözülmesi için üzerine düşen sorumluluğu neyse onu yerine getirmeye hazırdır. Bugün ki bu çalışma ve bu sunum size verilenin bir örneği. Hem cumhur ittifakı olarak hemde MHP’nin kurumsal kimliği ile katkı sağlamaya ve bunun takipçisi olacağız.

* İnsanımızın 21.Yüzyılda daha kaliteli yaşaması lazım. Ataşehirimizin bazı mahalleleri çok sağlıksız. Bina koşulları kötü ve insanlarımız burada yaşamaya mahkum ve mecbur değil. Yerel yönetimleri yönetenler, insanların yaşam kalitesini arttırması gerekiyor. En azından gelecek nesillerimize, daha yaşanabilir koşullar sunmalıyız. Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizdir. Geleceğe sahip çıkmak adına buradaki bu çarpık yapılaşmaya karşı çözüm bulmalı ve bu sorunları gidermeliyiz.

* Batı Ataşehir gibi Ataşehir ve çevresine yakışır yeni yüzler olması lazım.

* Modernitenin dayatmış olduğu şehirleşme hayatını biraz ötelemek lazım. İstanbul’da komşuluk, akrabalık ilişkilerini tekrar güçlendirecek, pekiştirecek bir kentsel dönüşümün olmasından tarafız.

* İstanbul’daki komşuluk, akrabalık bağının azaldığını görüyor, düşünerek takip ediyoruz. Modernitenin bize dayattığı yüksek binalar, kimsenin kimseyi görmediği durum ile karşı karşıyayız. Ve bunun artık çok kabul edilebilir durum olmadığını görüyoruz.

* Dolayısıyla daha öncede ifade ettiğim gibi komşu ve mahalle kültürünü dikkate alarak yeni yapılaşmanın ve yenileşmenin olması gerektiğini olması gerektiğini düşünüyoruz.

* İnşallah bundan sonraki süreci de sizlerle birlikte takip etmeye devam edeceğiz.

İl Başkanı Birol Gür, konuşmalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından basın toplantısı sona erdi.