Özellikle köy derneği başta olmak üzere Kastamonu Araç Dernekler Federasyonu Başkanlığı ve KASKON Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Mehmet Alver'in Kastamonuluların İstanbul'da daha etkin olabilmesi, dayanışm, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edebilmesi amacıyla düzenlemiş olduğu kahvaltı programına; Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, Kastamonu Konfederasyonu Başkanı Selami Çelebioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kastamonulular Dayanışma Derneği(KAS-DER) Genel Başkanı Remzi Şen ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanısıra Kastamonu İl, İlçe ve Köy Dernekleri Başkanları ve Temsilcileri, Siyaset, Spor, Sanat ve İş Dünyası temsilcileri, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Semih Kayhan, Orhan Çerkez, Ataşehir Belediye Meclis üyeleri Kudret Arslan, Bekir Bozkızıl, Oğuz Sarul, Selami İgrek, Duran Acar, Kurtuluş Özaydın, Fatih Belediye Meclis Üyesi Mehmet Maranki, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Erol Tepebaşı, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, CHP Eski İstanbul İl Başkan Muhittin Tığlı, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan'ın yanısıra davetliler katıldı.

İstanbul'da Kastamonuyu tek çatı altında toplanmamız gerekiyor
Kastamonu Araç Dernekler Federasyonu Başkanlığı ve KASKON Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Mehmet Alver; "İstanbul’daki bütün Kastamonu’yu temsil eden Üst Seviye STK Başkanlarının, Kastamonu’lu Bürokratların, Siyaseten Seçilmiş Başkanların ve çeşitili görevlerde bulunan akil adamlarının katılım yaptığı çok geniş kapsamlı kahvaltı organizasyonu bildiğim kadarıyla yapılmadı.Burada siyaset yok, burada ayrıştırma ve burada ötekileştirme yok. Ben değil biz varız, tek üst kimlik Kastamonu. Bildiğiniz üzere İstanbul’da Kastamonu nüfusu ne kadar ikinci sırada belirtilse de yeni nesil Kastamonu olup nüfusu İstanbul olanlarla birlikte birinci sıradayız.Bu bizim için övünülecek bir durum mu? yoksa üzülecek bir durum mu? sorusunun cevabını bulmak çok zor nereden baktığımız yorumladığımız çok önemli. Ama İstanbul’da nüfus bazında birinci olmamıza rağmen Kastamonular temsil makamlarında nüfus oranına göre yok kadar azız. Bunun nedenini dışarıda değil kendimizde aramalı ve sorgulamayız. En büyük neden bu zamana kadar aramızdaki bölünmelerdir. Kastamonulular olarak birleşemeyip makam mevki hevesi peşinde koştuğumuz sürece birleşemeyeceğimizin kanısındayım. Bu kahvaltının amacı gerçek anlamda Kastamonu’yu İstanbul’da STK'lar bazında tek çatı altında birleştirmenin ilk adımı atmaktır. Atacağızda İnşallah. Hepimizin yürekten inanması gereken biz birleşince daha güçlü olacağımız, isteklerimiz doğrultusunda sonuca çabuk gideceğimizdir.Tek yürek, tek çatı olur isek; her alanda isteklerimiz taleplerimiz daha net ve çobuk kabul olacaktır, Bunları bilmemize rağmen, biz demek varken tek ben demek neden.Gerçekten kendimize soralım şahsi egomuz mu? yoksa gerçekten İstanbul’da her alanda Gazi Kastamonu mu ? Bu soruya gerçekten yüreğimizle cevaplarsak herşey doğru ve güzel olacaktır. Bizim ne yapıp edip, kastamonuyu tek bir çatı altında toplamamız gerekiyor." dedi.

Tek çatı altında toplanmazsak siyasetçiler bizi limon gibi sıkar atarlar
Kastamonu Araç Dernekler Federasyonu Başkanlığı ve KASKON Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Mehmet Alver son olarak; "Bugüne kadar KAS-DER'in önceki yönetimlerinde Kastamonuyu tek bir çatı altında toplamak istiyorduk. Ancak daha önceki yöneticilerimizle ne yazıkki, bu düşüncemiz gerçekleşmedi. Şimdi bu oluşumu gerçekleştirmek ve Kastamonu tarihine adını altın harflerle yazdırmak için Remzi Şen başkanımızın bu çağrıya duyarlı olacağını düşünüyorum. Amacımız İstanbul'da Kastamonu STK'larını tek bir çatı altında toplayarak ilerleyen zamanlarda dernek başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi ağırlayarak birlik ve beraberliğimizi sağlayacak güçlü bir STK Anlayışını hayata geçirmeliyiz. Eğer biz bu birlik ve beraberliği sağlayamazsak seçim zamanı siyasetçiler bizi parçalayarak limon gibi sıkıp çöpe atarlar.Çünkü bu konuda siyasetçiler sıkmayı çok iyi bilirler. Artık Kastamonulular olarak biraraya gelmeliyiz ve gelmesi de gerekiyor. Biz burada egolarımızı bırakarak ben dememeli ve biz demeliyiz.Ben dediğimiz sürece hiçbirşey olamayız ve biz olmalıyız." ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı.

Alver'in konuşması sonrasında KAS-DER, KASKON ve diğer STK Temsilcileri konuşma gerçekleştirerek birlik ve beraberlik adına önemli mesajlar verdiler. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen toplantının verimli olduğu ve daha da genişletilerek Kastamonunun tek bir çatı altında toplanması için çalışmaların sürdürülmesine karar verildi. Toplantıya katılım sağlayan davetliler, Mehmet Alver'e düzenlemiş olduğu program adına teşekkür ettiler.

HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ